用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 40區的媽媽,你哋派嘅點樣?
樓主: SILVIAML
go

40區的媽媽,你哋派嘅點樣?   [複製鏈接]

引用:中第一志願荔天 +

原帖由 hecabb 於 13-06-01 發表
中第一志願荔天
Me too

回覆:40區的媽媽,你哋派嘅點樣?

今年好多人中荔天喔,可惜我驚入唔到,所以唔揀佢

雪兒coco 發表於 13-6-1 13:13
派左聖紀文,第二志願,唔知道好唔好?未去聽過講座

雪兒COCO, 我個仔都派咗第二志願聖紀文, 唔知去唔去協和叩門.... 我聽講聖紀文都係BAND1, 但我都冇聽講座. 我個仔好想讀協和, 其實好唔好去博下呢?
_________________ 我們愛, 因為上帝先愛我們 :-D

第一志願瑪利諾神父

mandymok219  請問你幾分入到?  發表於 13-6-1 14:59

回覆:pollyyoung 的帖子

太好了,我見冇乜人話派聖紀文!
兩間都有自己特點吧!我就唔叩門了

雪兒coco 發表於 13-6-1 14:53
太好了,我見冇乜人話派聖紀文!
兩間都有自己特點吧!我就唔叩門了

我老公做補習, 有教過聖紀文學生, 佢話功課一般深但考試測驗比較多, 如計成績及升中結果可能聖紀文好過協和長沙灣, 但我個仔怕考試, 我怕聖紀文辛苦.  其實我個仔的學科成續唔錯, 但操行麻麻.
_________________ 我們愛, 因為上帝先愛我們 :-D

我派到去第15志願呀 - 五邑!!!!!!!!!
第3志願已經填二線學校啦, 都唔得o既, 都唔係後得咁離譜架 :;pppp:
好嬲呀!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
雖然有間德雅做backup, 都要去叩門搏下, 要玩到幾時呀..............

另外想問下, 下星期一我就去德雅交留位費, 係咪小一註冊證交左過去先? 到我搵到另一間學校就問德雅囉返張註冊證去第二間學校?

想問抽中1ST CHOICE 的家長,是否. 1ST ROUND + 2ND ROUND 都填同一間學校?
會不會,填不同,便抽不到?

回復 shanshanbaby 的帖子

私校唔駛收註冊証,比錢就得。

shanshanbaby  Thanks! 已經去德雅俾左錢啦  發表於 13-6-5 15:57

kmmum 發表於 13-6-1 15:16
想問抽中1ST CHOICE 的家長,是否. 1ST ROUND + 2ND ROUND 都填同一間學校?
會不會,填不同,便抽不到? ...

我填咗都抽唔中

回復 sammytang819 的帖子

我都系呀...派到善導...唔知哩間學校點樣..
[img align=left]http://b1.lilypie.com/RIXRp8.png[/img] [img align=left]http://lilypie.com/pic/070215/vKpJ.jpg[/img] 傻囡:07-01-23 2.64kg(5.8磅) 07-02-27 4.03kg(8.9磅) 07-03-29 4.95kg(10.9磅) 07-05-30 6.31kg(13.9磅)

shanshanbaby 發表於 13-6-1 15:11
第3志願已經填二線學校啦, 都唔得o既, 都唔係後得咁離譜架 : ...
你個情況同我一樣, 德雅backup, 派左去五邑

引用:Quote:雪兒coco+發表於+13-6-1+14:53+太好

原帖由 pollyyoung 於 13-06-01 發表
我老公做補習, 有教過聖紀文學生, 佢話功課一般深但考試測驗比較多, 如計成績及升中結果可能聖紀文好過協 ...
哦~~
個校風有冇話點樣唔好?

引用:Quote:雪兒coco+發表於+13-6-1+14:53+太好

原帖由 pollyyoung 於 13-06-01 發表
我老公做補習, 有教過聖紀文學生, 佢話功課一般深但考試測驗比較多, 如計成績及升中結果可能聖紀文好過協 ...
對唔住,我誤會你講嘅操行了😅

深水埗官立小學想知呢間如何呢?

小露比*  NO GOOD..  發表於 13-6-1 23:42

引用:想問抽中1ST+CHOICE+的家長,是否.+1ST+ROUN

原帖由 kmmum 於 13-06-01 發表
會不會,填不同,便抽不到? ...
我填咗一樣都係抽晤到

引用:我派到去第15志願呀+-+五邑!!!!!!!!!+第3志

原帖由 shanshanbaby 於 13-06-01 發表
第3志願已經填二線學校啦, 都唔得o既, 都唔係後得咁離譜架 : ...
你第三志願填咗邊間?

shanshanbaby  我第三填左聖安德烈  發表於 13-6-5 15:58

bonbon116 發表於 13-6-1 16:18
深水埗官立小學想知呢間如何呢?

請叩門! 早几年有兩個老師墮 樓 身 亡
http://general_nm2008.mysinablog.com/index.php?op=ViewArticle&articleId=1597952

pollyyoung 發表於 13-6-1 16:24
請叩門! 早几年有兩個老師墮 樓 身 亡
http://general_nm2008.mysinablog.com/index.php?op=ViewArticle&a ...
仲有單老師非禮學生
http://orientaldaily.on.cc/cnt/news/20101005/00176_018.html
‹ 上一主題|下一主題