用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 史xx泳會 (更正: 想字??變成Q字)
樓主: ilej
go

史xx泳會 (更正: 想字??變成Q字) [複製鏈接]

Re: 史xx泳會

ilej,
My girl is attending the swimming course in Yau Ma Tei YMCA.

HIHI...LEBLUE....

基本功...你係可以教到你的小朋友....E.G."頭潛落水"
不過....到真係學游泳的動作時....我建議你都係搵返個教練學會好D.....

SWIMMINGTIM
LeBlue 寫道:
我個女都係
比個教練嚇到喊
佢地好無耐性, only push d 小朋友升級.
呢間泳會只係岩一d比較大膽o既小朋友
而家我自己教個女, 我教佢幾次, 佢已經可以同我一起
成個頭潛落水, 仲數到我樹起幾多隻手指tim
所以, 我覺得, 基本上, 小朋友好容易學識游水...
只係方法問題, 一定唔可以比壓力佢地.
下一步, 我會買浮板教個女踢水.
其實, 我可能教得仲好過佢地.....hehe.....
:tongue:  :tongue:

我宜家諗住試堂照去, 橫掂我要返工, 要我亞媽帶.
試完佢哋話想學, 臨上堂先交錢.

SWIMMINGTIM 寫道:
HIHI...LEBLUE....

基本功...你係可以教到你的小朋友....E.G."頭潛落水"
不過....到真係學游泳的動作時....我建議你都係搵返個教練學會好D.....

SWIMMINGTIM

SWIMMINGTIM:
如果要認真學好一樣野,
當然會跟正式的教練啦.....
我只不過係幫個女克服不怕水o既心理jeh...
因為佢真係比個度d教練嚇親....
我不知幾辛苦先至令番個女鍾意番游水ja.......
hehe.....其實我游水幾叻架(叻過好多男仔架...).....hehe
自己教識個女游水一定無問題....
當然, 如果想游得靚d....of course 要跟coach啦...不過
係正式個d wor....唔係only得個救生牌o個d wor...
其實, 我只係想個女游多d 水, 強身健體架ja.....

我個仔仔都係 YMCA 學游水.... 第一堂開頭5-10鐘..扭計要我倍...但係最後比教練

LEBLUE

你這樣講是十分正確!!!
1)學游水基本要求就係克服不怕水o既心理!
可以個頭潛落水&在水中呼氣&浮身!如果可以做到..就好快學識游水!
2)想小朋友個游得正確..當然係要一個有合資格的游泳教練(有教練牌)啦!唔通真係求其搵個救生員教咩!!
3)你說你游水叻過好多男仔, 其實真係唔出奇呀!!
因為好人的泳姿都係唔正確!不過他們都可以游到50M!!
真係大有人在~~

如果你教識你小朋友可以頭潛落水&在水中呼氣&浮身!
這時候你就搵個有教練牌的教練教啦!!!

當然....你都可以搵我教......因為我都有牌.....哈哈

SWIMMINGTIM
‹ 上一主題|下一主題