用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 史xx泳會 (更正: 想字??變成Q字)
go

史xx泳會 (更正: 想字??變成Q字) [複製鏈接]

史xx泳會 (更正: 想字??變成Q字)

我同對仔女登記左八月暑期班(未比錢), 但睇番d反應好似麻麻.
請問有冇最近上過o既媽咪可以比d意見!

Re: 史xx泳會

你對仔女之前有冇學過游水呀?
& 幾多歲呀?
ilej 寫道:
我同對仔女登記左八月暑期班(未比錢), 但睇番d反應好似麻麻.
請問有冇最近上過o既媽咪可以比d意見!

VANS,

我對仔女之前冇學過, 一個六歲, 一個七歲.
Thx!

ilej,

真係唔掂, 唔好嘥 $$

Owen Ma

弊啦, 我都係想比仔仔8月份學, 今早重打去約咗試堂, 真係咁差咩?
[size=medium]Hello!

醒目開學勳章

我囡囡學

謝謝各位先!

bbcar128,
我都係book今個禮拜試堂, 諗住如果ok便比錢, 我考慮緊連試堂都唔去, 費事到時唔join好樣衰!

bbcar128 寫道:
弊啦, 我都係想比仔仔8月份學, 今早重打去約咗試堂, 真係咁差咩?

ILEJ & BBCAR128

又唔好太擔心,都要睇下個教練既...
我諗都有一D好教練,睇你好唔好運!!
既然你地都約咗試堂,就去睇睇先啦...
又可以知道自己個小朋友對游水有冇興趣!!

VANS

ilej 寫道:
謝謝各位先!

bbcar128,
我都係book今個禮拜試堂, 諗住如果ok便比錢, 我考慮緊連試堂都唔去, 費事到時唔join好樣衰!

[quote]
bbcar128 寫道:
[/quote]

我囡囡剛剛上了一期, 我覺ok喎, 囡囡很喜歡及學了基本的泳術, 不過, 我只是想他學識就ok, 不是想她要比賽拿獎等...
[img align=left]http://www.hk-laufamily.com/_287.gif[/img]

真係十五十六, 又想請教大家:

1) 試完會唔會即刻迫你比錢join
2)宜家口碑好o既泳會, 暑期班已經full晒?

醒目開學勳章

教練喜歡講笑,囡囡都喜歡;但講教泳術就麻麻哋!冇指細教潛水呼吸,囡囡游两步就冇氣停吓,而且泳線短,游3,4步就要停.我囡囡是唔怕水.或者是我不好彩,遇到一個不好教練.

更正:

睇番回應先知BK將我打o既"想"變成"Q"字!
請勿誤會!

ILEJ

1)你試了唔好你就唔比啦....就算迫都冇用...最重要係你覺得好未"學".唔好就"唔學"...不用想太多其他野....
2)口碑好o既泳會都會有唔好的教練!!

自己想一想啦....

VANS

ilej 寫道:
真係十五十六, 又想請教大家:

1) 試完會唔會即刻迫你比錢join
2)宜家口碑好o既泳會, 暑期班已經full晒?

My girl is having swimming lessons in YMCA.  The coach is patient and friendly.  My girl likes attending the swimming lessons there.  Maybe it is cheaper than the courses offered by StanXXX but not sure.  

我囡囡今年六歲半,已學了史xx泳會兩期自由泳初班。每期十堂。坦白講完成第一期自由泳初班我個女升唔倒級。由於我個女進展配合動作較慢,所以第一期表現完全唔理想。但其實第一期導師都十分一般,所以我覺得我個女進展慢係歸究導師水平。第一期十堂內已經差不多每兩堂換導師,大概有換四個。我本應決定放棄再繼續。但我先生堅持個女學
蚊蚊媽

sweetybee,

Which YMCA are your daughter attending?
Their summer courses are already full.

我都係諗住係葵涌學, 一個星期兩堂.

明天是我們第二期最後一堂。我囡囡會繼續學。
希望你會遇到好導師。
ilej 寫道:
我都係諗住係葵涌學, 一個星期兩堂.
蚊蚊媽

我個仔e家游緊既泳班都有幾個小朋友都係開頭跟史丹幅學既,不過佢地d家長都係話俾史丹幅嚇到d小朋友唔敢游水,後尾轉左黎呢邊泳班之後d家長先話安心返晒ja,好唔好就真係要睇真d啦
如果令到個小朋友怕水到時真係得不嘗失....浪費金錢時間不得止仲要嚇怕d小朋友就無謂啦
linlin~~~快高長 哈哈哈

我個女都係
比個教練嚇到喊
佢地好無耐性, only push d 小朋友升級.
呢間泳會只係岩一d比較大膽o既小朋友
而家我自己教個女, 我教佢幾次, 佢已經可以同我一起
成個頭潛落水, 仲數到我樹起幾多隻手指tim
所以, 我覺得, 基本上, 小朋友好容易學識游水...
只係方法問題, 一定唔可以比壓力佢地.
下一步, 我會買浮板教個女踢水.
其實, 我可能教得仲好過佢地.....hehe.....
:tongue:  :tongue:
‹ 上一主題|下一主題