用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會青山聖彼得堂兆麟苑幼稚園 兆麟聖彼得堂 06 k1入來傾下丫
樓主: SHRILEY
go

兆麟聖彼得堂 06 k1入來傾下丫 [複製鏈接]

Re: 兆麟聖彼得堂 06 k1入來傾下丫

我就訂咗“來說普通話”同“砵砵車"Q版電子學習機, 本來想乜都唔買, 因為本身有套迪士尼美語, 再買會用唔晒, 但係我媽咪話,驚到時個個小朋友都有訂, 囝囝見自己無, 以為老師唔俾佢,會 ,唔開心, (因為我細個就係咁) , 所以咪迫於無耐訂少少囉.....  
[url=http://www.baby-gaga.com/][/img]寶寶,願你身體健康,心靈快樂,向美麗前景踏出信心的步伐.</b>

dolphin
加埋$395

我仔仔叫銘堯(Hugo),已經3歲半返學啦,好開心呀 :-) :-) :-) :-) :-) :-)

仲有冇下幼D班同學仔呀
我仔仔叫銘堯(Hugo),已經3歲半返學啦,好開心呀 :-) :-) :-) :-) :-) :-)

"來說普通話”同 "兒歌樂"都會同課本有關,值得買,以前大女就無買,所以上兒歌課時人人都講得好叻,佢就麻麻地,跟唔上,所以响低班和高班都有買,在學校訂有折,平好多.....

今晚得24度咋,記住幫小朋友着番件長袖衫訓,唔好冷親啊   

非女,

下幼D己經好旺場架啦....上幼C得我同junejune咋

hviy,
我想問問幼班係唔係無”每週綱要”ga?

hviy,
另外想問問點可以知道幼班的英文及普通話係邊個教呀?
係唔係都係班主任教埋呀?

dolphin

幼班都會有每週綱要的,今個星期至你係1st wk正常時間,可能星期五會收到架啦    英文及普通話係分別有外籍老師和普通話老師教,至於邊個教可以直接問班主任

唔該哂   
hviy 寫道:
dolphin

幼班都會有每週綱要的,今個星期至你係1st wk正常時間,可能星期五會收到架啦    英文及普通話係分別有外籍老師和普通話老師教,至於邊個教可以直接問班主任

早晨

今日好涼呀, 又落雨, 阿女千奇咪再"涼親"呀....

hviy

咁"兒哥樂"係咪成系列要買晒呀....還是只買cd呀....
家姐卓琳, 現重35磅 101cm高 有20隻牙齒 口頭禪係"大佬", 在家吱吱喳, 出外怕怕醜 妹妹希琳, 愛自己行, 好多野講, 唔知講乜

我都係咁話呀, 唔好再冷親呀, 剛好番入一入醫院都洗了3萬多啦, 剛剛才康復中唔好咁快又一單呀        打死啲病毒呀
luluma 寫道:
早晨

今日好涼呀, 又落雨, 阿女千奇咪再"涼親"呀....

hviy

咁"兒哥樂"係咪成系列要買晒呀....還是只買cd呀....

唉.....

我個細女發燒呀.....肛探 38.8, 係咪好高呀....
有咳, 有少少鼻塞
家姐卓琳, 現重35磅 101cm高 有20隻牙齒 口頭禪係"大佬", 在家吱吱喳, 出外怕怕醜 妹妹希琳, 愛自己行, 好多野講, 唔知講乜

係唔係比卓琳傳染呀
luluma 寫道:
唉.....

我個細女發燒呀.....肛探 38.8, 係咪好高呀....
有咳, 有少少鼻塞

luluma
o甘你要小心的睇住佢地啦,費事傳來傳去嘛。

我仲打算乜都唔訂添,聽你地o甘講,我都跟hviy不如訂﹕來說普通話及兒歌樂啦。請問是否訂幼班的﹖我見有的有分幼上、下,低班,高班的。唉,我乜都唔知添。

我一陣4:00會早走返去同佢睇醫生....

細女都好捱得, 幾日低燒, 無乜野, 今早就咳多左, lunch後阿媽話38.8肛探, 都係睇醫生隱陣

佢地有病我就好煩架la....

快的帶佢去睇醫生啦。小朋友發燒都係早的睇醫生好。

醒目開學勳章

我的囝囝都係讀下幼D的, 可能係返慣playgroup的關係, 佢完全係無喊, 只係掛住玩玩具, 無理過我.

我囝囝都係搭校車, 不過係尾站, 好慘下.

luluma
你囡囡好番D咪呀?今日都同仔仔著左件長衫底衫+外套,驚佢又冷親,唉....呢D天氣真係最容易病,真係要同佢地著多件衫呀 :wink:

catnapper,
我仔仔都係下幼D又係搭校車喎, 你係邊到上車呀? 仔仔叫咩名呢, 依度連埋我囝囝都有3個下幼D, 加埋你就4 個啦    多啲係度交流交流

all 下幼Dmami,
我好開心呀, 仔仔這兩天放學回來都會攞本英文書出來讀給我聽ABCD.......唔知係唔係個英文老師教得好好, 令佢好有興趣呢!
今朝還拿出屋企的英文字咭同姐姐一齊讀       
‹ 上一主題|下一主題