用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 想問關於九龍灣德福幼稚園的資料, 知道請過d料啦! ...
樓主: gobby媽媽
go

想問關於九龍灣德福幼稚園的資料, 知道請過d料啦! [複製鏈接]

Re: 想問關於九龍灣德福幼稚園的資料, 知道請過d料啦!

LeeLing

你個女真係好叻,我個女講野都係痳痳地,可能佢慢熱啦.

田田媽咪,

我有排都冇得放大假呀? 剛剛放完一個很長假期....
今晚中秋或許去BBQ, 未cfm.

LeeLing,

咁仲唔使驚啦!妳囡囡慢熱d..

Dear All

今日我好開心呀!又見到田田媽咪又認識左瑤瑤媽媽,佢地三個同學仔一齊影左d靚相,我同田田媽咪仲羅左燈籠優異獎呀,
惠惠同柏軒一齊羅住d禮物影相,好鬼棧! 柏軒成個鬼仔,真係好靚仔   

onon328:
好開心喎今晚BBQ!記得記得幫安安塗多D蚊怕水 !
LeeLing:
你個女係咪本身文靜同埋好小接擉小朋友!咁你就要多D帶埋你女女一齊同我地D小朋友玩 ,我仔仔未返K1之前我都好小比佢接擉小朋友!佢以家3歲去公園玩吾過十次,因為有D小朋友真係好惡同霸道,個阿媽又吾教佢! :evil:
WaiWai媽媽:
我好羡慕你!阿惠惠真係好乖好聽話    而阿軒軒完全吾聽我話,出街又手多多周圍摸野     下年3月或者4月去日本旅行都吾知点萛 :cry:
小田田係2003年11月17日出世! 希望佢永遠都健康同開心啦!!

[size=xx-large]各位中秋節快樂!一齊玩月餅食燈籠!!
小田田係2003年11月17日出世! 希望佢永遠都健康同開心啦!!

各位:
其實一班有幾多個優異獎架?我女都有份啊! 但我見到人哋果d仲靚,至醜樣系我哋,仲要系掛著系角落頭添!但個盒又有阿女個名喔?我都吾明點解?

我哋班得兩個人有著中國服者!我無買,好彩都吾使令阿女失望──人人有,而佢無者!

LeeLing
比d信心自已啦!每班有三個優異獎

田田媽咪
真羡慕死人,3,4月正是九洲櫻花開花時刻,我都想再去呀,你跟團or自已去?
男仔可能活躍d啦,小心睇住佢跟到佢實一實,唔好掛著自已睇野呀   

田田媽咪 ,
唉.... 好慘呀? 星期五(中秋節)安安係學校比蚊針到豬頭咁! 塊面針咗成七粒, 隻手針咗四粒, 最慘係佢一比蚊針到之後就會起水卜兼勁痕,真係登佢好慘...妳亞仔有冇比蚊針呀? 而家學校好似做緊維修工程, 唔知係咪咁樣會特別多蚊呢!

WaiWai媽媽,
妳個女有冇同我個仔影相??

WaiWai媽媽,
我都見到有三個同學仔有,不過至大份系阿女了。佢哋得顏色筆者!阿女系音樂公仔。

WaiWai媽媽:
我諗住跟團,希望我老公可以順利放到大假啦!我想帶軒軒去宮崎駿博物館同埋食拉麵,軒軒超鐘意食拉麵,我家姐啱啱去完大板佢話D景都0K,街邊厠所乾正過香港十倍!你之前去過日本邊到?有冇帯惠惠去?帶小朋友去係咪好辛苦?

onon328:
阿安安依家点呀??阿軒軒佢都有比蚊針,心口有1粒,塊面有2粒,跟住我返到屋企1日塗4次無比滴,第2日無哂!如果再吾得你用宝宝金水幫佢沖涼!沖完涼D蚊吾會埋身!希望可以幫到安安啦!

LeeLing:
你都好比心机做先有獎    咁你女女鐘吾鐘意音樂公仔?

onon328,

Oh...原來軒軒係學校都有比蚊針? 而家安安d蚊"難"都退得七七八八, 安安對妳以上所講"無比滴,宝宝金水"全部都用過冇效, 現在每朝返學前都要搽蚊膏先返學, 上個星期五就諗住佢着長衫長衭唔使日日搽, 點知就出事.... :cry:
咦..妳都諗住帶軒軒去日本玩呀?! 帶小朋友去日本好好架, 因為地方真係好乾淨, 我啱啱四月份同安安去完大板, 安安好鍾意呀! 尤其係環球影城, 安安成日捉住d芝麻街公仔影相,好鬼開心   

onon328:
安安係咪好容易比蚊針?希望d蚊"難"都退得九九十十啦!吾好比安安抓d蚊"難",好容易損,吾好食豉油,驚個傷口好難退色,希望你吾會厭我長氣啦!
原來安安啱啱去完大板,邊間旅行社?團費貴吾貴?

LeeLing
我份禮物都係跳跳虎音樂盒,好得意會"旭"嫁.

田田媽咪
自從大肚都未去過旅行,以前去日本去過全九洲,東京,大板等,以家最想去係北海度好想睇花海,好鬼靚呀!惠惠未出過香港嫁,諗住大d先去.我會忍耐.

onon328

安安佢拾校車所以幫唔到佢影呀,不過我見到佢,我仲叫佢個名,佢都認得我.

Dear All

閉家火啦,K-1A有水痘事件呀!
劉老打電話比我,問惠惠咩事,同有同學仔出水痘,我話比佢聽我個女星期六週身起紅色疹,個日無醫生睇所以去左急症室醫生話佢敏感,星期日再睇郭醫生佢話唔似敏感應該係出疹,明天再帶個女睇皮膚科,睇係咩東東先,我諗成個星期都無學返    惠惠成日都話要返學呀!
你地仲比唔比仔仔女女返學住呀?因為打左水痘針都會出水痘嫁!
‹ 上一主題|下一主題