用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 小學女仔發育問題
樓主: ling媽
go

小學女仔發育問題 [複製鏈接]

Re: 小學女仔發育問題

prettywife,

咁又唔駛咁緊張,發育既topic應該係五年級至教既.雖然D女仔唔駛到五年級多少都會知一D.我女三年級就叫我買個本書佢睇(因為見到高班姐姐睇),我到拖左大半年至賣俾佢,我驚佢太早知而又接到唔到,會唔鍾意自己.其實佢而家都間唔中會問我,點解要發育唧?發育咁煩.不過又有一個好處,自從佢知道食得雞多會早發育,佢都自動減少去家家雞 .

你囡囡四歲

[quote]
Blythemia 寫道:
prettywife,

咁又唔駛咁緊張,發育既topic應該係五年級至教既.雖然D女仔唔駛到五年級多少都會知一D.我女三年級就叫我買個本書佢睇(因為見到高班姐姐睇),我到拖左大半年至賣俾佢,我驚佢太早知而又接到唔到,會唔鍾意自己.其實佢而家都間唔中會問我,點解要發育唧?發育咁煩.不過又有一個好處,自從佢知道食得雞多會早發育,佢都自動減少去家家雞 .
你囡囡四歲

humbertcarol,

都成七十幾八十蚊架,所以我都諗左一排至買俾佢.不過印刷真係好精美,你會覺得都唔算唔話唔抵.

Blythemia,
我今日到西九龍中心的三聯書店買你介紹的書,點知店員話賣晒,不會再返貨,叫我到新都會廣場的分店購買.   

原來提早發育會唔長高架?係咪真架?我好擔心我個囡會變矮,咁點算哪。

我想知是不是除了中國雞有打針外, 換句話說其他國家的雞是冇? 有冇人知呀?

Garfiled 寫道:
我想知是不是除了中國雞有打針外, 換句話說其他國家的雞是冇? 有冇人知呀?

其實大部分國家o既雞肉都係有打針,尤其是盛產肥雞o既美國及巴西,如果冇打荷爾蒙激素o既外國雞,一定會有標簽証明,價錢會貴幾倍,所以食本地嘉美雞,已經係比較經濟。

如果平時想經濟

My daughter is 9. She just told me that her breast starts to grow.  Is this normal or too early.  We don't eat lots of chicken.

humbertcarol 寫道:
Blythemia,
我今日到西九龍中心的三聯書店買你介紹的書,點知店員話賣晒,不會再返貨,叫我到新都會廣場的分店購買.   

有媽咪報料話公立圖書館有喎.或者你可以去康文署圖書館網頁預約丫睇下先,$2.5之麻.

Hi Garfield,

通常打針雞o既激素係注射於雞翼及雞頸,所以只要少食呢兩個部位,食雞肉雞脾雞胸係冇問題。
Citysuper 有款澳洲無激素荷爾蒙雞中翼,約售$25/5隻,雖然貴d,但少食多滋味,可以一試。

Hi J-ma-ma,

女孩子九歲胸部開始發育係好正常,唔駛擔心。

Blythemia 寫道:
[/quote]
有媽咪報料話公立圖書館有喎.或者你可以去康文署圖書館網頁預約丫睇下先,$2.5之麻.[/quote]

Blythemia,
唔該晒你,等我又睇吓先.thanks!
‹ 上一主題|下一主題