用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 開學喇!(沙公的第一天)
樓主: markojacey
go

開學喇!(沙公的第一天) [複製鏈接]

Re: 開學喇

chanchanboy,

今日嘅故事比賽預賽,Marko竟然入咗決賽     

本來都係俾佢玩吓,試下上台見咁多人,練下膽,點知佢竟然入圍     。不過,之前無諗過佢会入圍,一早同另一個同事調返早更,諗住果日陪哥哥做訓練,依家變咗無得睇比賽

至于嚿泥膠,佢重未好識用 ,成日用錯手指力同位置,真係有d激氣

markojacey,

今日我有去睇比賽, Marko表現好好呀! 我見你無嚟, 所以無經你同意(希望你唔好介意), 幫你錄低咗(質素雖然麻麻), 可以睇番, 包你會心微笑, Marko雖然小一但同小三有得fight呀!! 飲得杯落.   你check email, 我send左條link比你.

我仔仔今日上到台, 就掛住玩咪, 講一句跟住向住個咪吹氣, 跟住睇下d聲邊到黎, 再講一句, 又吹一下, 講咗3句, 就被叮落台.

泥膠慢慢黎啦, 可能初時由3下做起啦, 因為係難呀.
Carson's birthday in January 2000.

唔該晒!

今日我要帶Marko去妳屋企做訓練,所以無得睇現場

,好彩daddy今日day-off,同我錄咗比我睇

嘩!     

Marko哥哥攞第一呀!我依家有點激動,流咗幾滴眼淚 :wink: 。超興奮,諗住買份禮物仔俾哥哥

等陣見!

markojacey  
chanchanboy 寫道:
markojacey,

今日我有去睇比賽, Marko表現好好呀! 我見你無嚟, 所以無經你同意(希望你唔好介意), 幫你錄低咗(質素雖然麻麻), 可以睇番, 包你會心微笑, Marko雖然小一但同小三有得fight呀!! 飲得杯落.   你check email, 我send左條link比你.

我仔仔今日上到台, 就掛住玩咪, 講一句跟住向住個咪吹氣, 跟住睇下d聲邊到黎, 再講一句, 又吹一下, 講咗3句, 就被叮落台.

泥膠慢慢黎啦, 可能初時由3下做起啦, 因為係難呀.

今日上校網check下有無Marko比賽d相,點知我睇番個名次,多咗個第一,變咗雙冠軍 。同埋有video睇添 ,(不過呢段片應該係之后拍嘅,因為哥哥都無帶豬豬帽表演 。)

我都睇左lu, 我估學校係想全部初小組入圍都有奬以示鼓勵.
Carson's birthday in January 2000.

今日開始,學校開始放新年假,又要幫Marko哥諗節目

昨日他放學后,書包多咗張學業進步獎獎狀 ,唔知係佢叻叻定係豬肉獎呢 不過點都好,都係希望佢繼續有進步,繼續開開心心地成長

學業進步獎獎狀, 我仔仔無呀!   相信唔係豬肉獎!
書包淨係上次聖誕咭比賽嘅獎狀同一本填色簿做奬品.
好彩今次假期好短, 我請左兩日假加埋放紅色, 可以陪到個仔.

都好呀 , 妳個囝囝都有聖誕咭比賽嘅獎狀同一本填色簿做奬品

我問返Marko,佢都唔知發生乜嘢事 我諗都係要佢大啲先明白呢d獎勵係乜:-| 。

妳就好喇,可以請假陪Carson,我哋公司全線無得放大假,攞假更加免問 ,尤其呢排要揾一班人手check啲大肚婆,更加百上加斤
chanchanboy 寫道:
學業進步獎獎狀, 我仔仔無呀!   相信唔係豬肉獎!
書包淨係上次聖誕咭比賽嘅獎狀同一本填色簿做奬品.
好彩今次假期好短, 我請左兩日假加埋放紅色, 可以陪到個仔.

攞假更加免問 <-- too bad, 真係為市民服務, 向你敬個禮!

今日兩公婆同仔仔去左環球嘉年華, 淨係睇住仔仔玩兒童機動遊戲, 佢就勁開心, 金幣就得3個細細嘅公仔.

上次放聖誕假時,已經帶咗佢哋去嘉年華玩,初初Mark扭計唔肯入場,要迫先入場:evil: ,但係坐完摩天輪后,佢又settle咗d情緒 ,重開始玩d攤位遊戲,不過我哋一家人眼界好差 ,只係用8個金幣買咗2袋公仔咋 。反而后尾想玩滑梯時,啱啱截數無得玩,Marko有d唔開心 :cry: 。

好可惜呀!
星期日朝早, 仔仔發高燒(102-103), 所以無去到家教會個旅行, 下午退左燒, 但昨日朝早又發高燒(102-103)無返學, 所以無得影班相同學生相. 星期六daddy仲帶佢剪定個靚髮.

昨日我臨急臨忙請下午假睇住個仔, 呢個仔係咁扭計發我脾氣(對工人姐姐就無), 我同daddy講浪費我一片苦心, 同daddy返佢先平靜番.

唔怪得昨天早上,校巴見不到Carson喇:cry: !真係太可惜了,唯有下次先,不要太難過。

我估Carson應該無大礙吧 我今天帶Marko等校巴時好似見到佢喎   

噚日朝我都驚哥哥發脾氣,逢星期一起身,佢間唔中情緒到,唔肯起身同換校服 ,昨天他又扭計了。另外佢呢期好瘋狂地迷戀超人,同埋打NDS,昨天臨上車我收起佢部機,佢立刻發難唔肯上車 ,要保姆同一個大哥哥夾手夾腳先至掂,真係救命

星期四的約會,工人會帶兩個小寶寶到,我會送她們到警署門囗,請妳叫工人姐姐等候她們吧!Thx!

markojacey

markojacey,

星期一病假後, 星期二仔仔都係扭計唔肯上校車,原因係佢話要坐紅白色個架, 據工人姐姐講好似唔係日日都同一架車, 又係要保姆捉佢上車.

星期一原本要黙書, 但因為請左假, 我諗住唔駛黙, 點知原來星期二要補黙番, 我星期六, 日同佢黙過, 好彩佢星期二仲記得.

唔好意思, 星期四的約會要取消lu, 因為仔仔感冒唔係好清, 資源老師話佢麻麻地, 費時傳染marko同jacey, 同埋等仔仔抖下, 下個星期四再見.

剛剛上校網見到Carson上咗鏡,妳睇下啦!咁都算係班相喇

markojacey   

markojacey,

Thank you so much ! Nice photo.

chanchanboy

今日係沙公25周年校慶嘉年華會 ,阿仔同阿囡都玩得好開心。

[size=large]祝沙公嘅老師工作順利 ,同學仔學業猛進!     

我都要多謝校長老師, 佢地真係好勁!
學校個WEBSITE有個17分鐘校慶短片, 睇到我想喊, 特別係校長老師講加油同校長片尾講野個段.

markojacey,
睇左未, 有你仔仔大特寫, 上鏡好靚仔呀!

Thx!     

我睇咗喇!我都有同感,Marko果段又真係影得幾好喎

markojacey

今日Marko要去醫院做牙科全身麻醉手術,啱啱老公話哥哥入咗手術室,依家我响屋企等消息,好擔心呀 :cry:  :cry:  :cry: 。

好開心!完成手術,等出院。   
‹ 上一主題|下一主題