用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 剛剛in完青衣商會
樓主: FerreDeng
go

剛剛in完青衣商會 [複製鏈接]

引用:我路過架,見你地講原本讀緊間學校俾留位費

原帖由 polliebb 於 12-11-03 發表
我路過架,見你地講原本讀緊間學校俾留位費,如果讀緊又唔交,怕唔怕學校哩年唔太理小朋友呢?因為知佢出年 ...
你同我講嗎? 吾怕,因為係大慈善機構黎!校長好好的,相信吾會甘做

引用:Quote:原帖由+dreamshan+於+12-11-03+發表

原帖由 ashleycece 於 12-11-03 發表
收到信,唔收,做足九成都唔收,灰爆
我覺得哩間係我仔仔in得最好嘅一間,又係大仔,同老師無論對答定玩游戲,打招呼,都全部做好。老師仲贊佢好叻,都唔收?!其他幾間又喊又答唔好都收。仔仔同佢無緣啊。

引用:Quote:原帖由+ashleycece+於+12-11-03+發表

原帖由 FerreDeng 於 12-11-04 發表
我覺得哩間係我仔仔in得最好嘅一間,又係大仔,同老師無論對答定玩游戲,打招呼,都全部做好。老師仲贊佢好 ...
眼缘吧,已經盡左力,囡囡都好叻,希望總有欣賞她的學校

請問青商, 聖德肋同方王邊間好D?

回覆:剛剛in完青衣商會

我個囡都係做足九成,都唔收!其實大囡幾年前in,都係做足九成,也不收,很失望。其實佢是否位少,又要預弟妹入,又要預有關係的人入,所以冇位比其他人入。。。。

回復 FerreDeng 的帖子

我覺得我個女同你遭遇一樣,其他學校都收,係呢間唔收,都唔知佢收生標準係點

引用:回復+FerreDeng+的帖子 我覺得我個女同你

原帖由 pandabobo 於 12-11-04 發表

我覺得我個女同你遭遇一樣,其他學校都收,係呢間唔收,都唔知佢收生標準係點 ...
身同感受

引用:回復+FerreDeng+的帖子 我覺得我個女同你

我覺得我個女同你遭遇一樣,其他學校都收,係呢間唔收,都唔知佢收生標準係點 ...
梗你去唔去俾下午班留位費?或申請上午班waiting?

我想排下午班,但老公唔想,因英皇收左上午,而家好煩。你地會點做?

回覆:pandabobo 的帖子

請問你覺得英皇好嗎? 因為英皇和宣道都收左我個仔讀全日, 青商就唔收! 我依家心大心細去宣道定英皇好?

我對宣道唔清楚,但去英皇面試參觀時就覺得功課跟得上程度,唔會太淺,但學校環境就真係好傳統,有昏暗,同青衣差好遠啊!

請問青衣商會程度深嗎?

回復 cherryp 的帖子

無參考資料,所以答唔到,但如果課程真係銜接唔到小學,我想就算呢間學校老師幾好,學校幾新正,家長都無信心讀,唔會咁多人報名。所以我估呢間課程唔會深,但都唔會太淺。

引用:回復+cherryp+的帖子 無參考資料,所以答

回復 cherryp 的帖子

無參考資料,所以答唔到,但如果課程真係銜接唔到小學,我想就算呢間學校老師幾好, ...
同意,如果太淺或吾好吾會甘多人報!我也聽好多人讚青衣商會好!冇其他途徑真正知道好與壞,只有相信口碑+親身感受啫!

回覆:cherryp 的帖子

全日學費大約千幾蚊一個月已扣學卷,其他費用可以去佢地既website 睇

青商收我女讀全日, 唔知佢有咩課外活動呢?

我囡都收左全日班,想知下午訓完覺後有沒有課程

cherryp 發表於 12-11-4 15:50
請問青衣商會程度深嗎?
呢度有人講到學校點樣, 可以參考下
http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2182449
‹ 上一主題|下一主題