用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 沙田幼兒園
樓主: sunshine0613
go

沙田幼兒園 [複製鏈接]

貢獻勳章

Re: 沙田幼兒園

silvia_yu 寫道:
hi
我女女都會係今年9月份讀腓力堂愛鄰幼兒園n1呀
其實我報呢間都近我返工
同埋環境都幾好架,d老師都好好人呀
不過我可能比佢讀n1咋
k1我想佢讀聖心

基本我是會給個女繼續升上去,
因我個女是返得好開心
我個女比較合適讀全日
讀一年又轉,基本我不建議~因我懶
如果要轉不如返1年PLAYGROUP
在K1先返會好D..
不過愛鄰在1月都會問下年仲讀唔讀
3月又俾$訂書

silvia
聖心有咩好呢?
我聽朋友說又不是好好,所以唔知點好?
所以我冇考慮再搵啦~
你有冇同佢返"小水滴PLAYGROUP"?

醒目開學勳章

babycherry22,

我個時報名佢都叫我join佢地playgroup呀
但全部都係星期六早上
我去唔到呀

貢獻勳章

我o個時去到就去,一係叫我奶奶去,
反正都有join其他playgroup
我奶奶慣哂lu

我擒日都去左明愛度報名打算來年返k1, 校長話有位冇問題, 3月10日放開日帶埋小朋友去睇下環境兼交埋留位費.

環境我覺得都唔錯, 好寬敞, 因為我囡囡現讀保護兒童會砵蘭街, 我個人覺得睇好多學校似乎砵蘭街環境最好, 好似光猛好多仲有個大遊樂場.. 不過搬左入沙田, 要取捨.

我都聽過好多人話聖心麻麻地喎,一來吾方便,二來我半日law
我就幫仔仔報左禾輋救世軍,上星期六面試左,現在等消息,希望成功.....

Hi yf,

我個女係嘉徳麗讀緊pn, 每月學費半日$2,400,雜費+書簿費約$1,400一個學期,仲有其他活動費等。佢地幼兒園面積比較細,活動空間唔係好夠,學校建議用紙仔形式與家長聯係一般事直,如果有urgent緊係可以用電話形式,好唔好so far so good啦,好過留係屋企,學下自理能力都好!

yf 寫道:
大家覺得第一城嘉徳麗點呢? 有冇家長可以卑d意見? 唔該.

‹ 上一主題|下一主題