用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 派唐乃勤
樓主: samsam1313
go

派唐乃勤 [複製鏈接]

原帖由 babych 於 11-7-6 11:37 發表
我同事個仔都派呢間, 佢話老師推薦,話唔錯.你多啲seach下資料.

我仔仔學校的班主任提也沒提過, 只是派了去莫x堯時叫我去叩其他學校, 他說"佛教叮噹"是同學們的中中首選, 我也有去了叩門, 但會見仔仔的老師我就不太喜歡, 可能他也不太至在, 說甚麼現在沒有位, 如果有同學移民放棄學位時就通知啦........! 對這些學校真的無話可說!

原帖由 Kiufyma 於 11-7-6 18:03 發表
只要成績達升級標準,便可到莊啟程,如果唔係,就要補考或留級.但唐初會有很多補品幫助這些同學追上所需程度,除非同學是完全唔接受,否則很難不達標. 我自己亦親眼見到很多同學放學後自願留低跟老師或同學問功課,只要小 ...

希望所有唐初的同學努力加油, 作為家長的我們一定會支持你們的, 希望有朝一日, 母校會以你們為榮, 加油!! "

回覆 31# samsam1313 的文章

samsam1313 我仔仔也是入了紅社啊! 開學後我們再上來匯報入了那一班吧, 看看有沒有機會同仔仔一班吧!

原帖由 cookingmama1208 於 11-7-19 17:32 發表
真是一樣的處竟, 就係今日, 剛巧見到一些小學的家長, 就問起我的仔仔派了那間, 我說莫x堯, 但現轉了去唐乃x, 他面上便做出一幅驚訝的表情, 好像笑我似的, 說莫x堯將會乙做乙好, 怎麼會選唐乃x? 還走去問我個仔,  ...

我呀女同學舊年派咗唐乃勤, 很多科是英文教, 而且d學生可以留校做功課, 校風唔錯.(我日日都見到這校的學生搭鐵)
至於莫慶堯, 去年呀女班主任都叫我地唔好揀呢間(band3).....因為這校太新, 沒有過往成績..........

我就讚成你去唐乃勤好過莫慶堯

回覆 44# humbertcarol 的文章

謝謝! 希望仔仔盡快適應啦!
‹ 上一主題|下一主題