用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 DGJS Application Form
樓主: chumiguan
go

DGJS Application Form [複製鏈接]

請問大家會提供邊樣住址證明俾女拔?謝謝

回覆 karinepig 的帖子

想問下, 受浸紙要求小朋友在聖公會受洗定家長其中一個便可? THANKS.

EK上有好多有用資料,做下功課好过估估下~

http://www.edu-kingdom.com/forum ... &extra=page%3D4

THE FIRST INTERVIEW WILL BE CONDUCTED ON 5TH OR 6TH OCTOBER 2016. 不如認真諗下大家點請假 (如果比interview offer).

hppa  Should not be a problem to apply leave  發表於 16-8-13 12:39

net09 發表於 16-8-13 11:17
THE FIRST INTERVIEW WILL BE CONDUCTED ON 5TH OR 6TH OCTOBER 2016. 不如認真諗下大家點請假 (如果比inte ...

點請假都要研究 ??

應該每人情況都不同吧,私人個案冇咩好討論喎 ?

回覆 dereklg 的帖子

就此事請教你, 怎樣處理如何缺席上課同時又不被察覺? 謝。

告假去面試有乜问題?点解要揾借口或隱瞞学校呢?真係莫明其妙……

Yanamami 發表於 16-8-13 12:27
告假去面試有乜问題?点解要揾借口或隱瞞学校呢?真係莫明其妙……
yes, 我都唔明喎,我們不是要教孩子光明磊落既咩 ??

回覆 Yanamami 的帖子

重點: 如何處理? 即是MAMI會直接和老師告知請假一天並說明原因?
講真, 我相信很多人沒有那麼担白。

hppa  Of course, just tell the truth. All parents do the same thing. Schools understand  發表於 16-8-13 12:40
Yanamami  点解唔可以坦白?唔明。  發表於 16-8-13 12:35

dereklg 發表於 16-8-13 12:29
yes, 我都唔明喎,我們不是要教孩子光明磊落既咩 ??
有人請假去旅行就好地地,正正經經去面試就要左闪右避?乜野道理?唔通幼稚園会expect个个入津小?要考直私,自然要面試,要面試自然要告假。

hppa  Absolutely  發表於 16-8-13 12:40

net09 發表於 16-8-13 12:34

重點: 如何處理? 即是MAMI會直接和老師告知請假一天並說明原因?
係咪讀紧德幼怕老師知你有離心?如果係根德St Cat York......根本学校就expect你告假去interview啦!

Yanamami 發表於 16-8-13 12:37
係咪讀紧德幼怕老師知你有離心?如果係根德St Cat York......根本学校就expect你告假去interview啦! ...
車,離心就離心囉,幼園又唔係讀過世,..........就算有 d 有小學既幼園,例如st clare ,最盡都係到中期,幾邊收你,要你確定唔去大抽獎...............邊有得過惡到唔準別人去其他interview,.......

好既老師同幼稚園,會因為你可以去 dg interview 而高興,收到了嗎 ?

回覆:DGJS Application Form

有d學校好小氣,真人真事,學校知小朋友比dg收左後有排嘆。。。包括抽起任何代表學校的機會,老師冷言冷語對小朋友態度變得冷淡,更差會玩針對,所以某龍校的媽媽年年知道個女比dg收到後絕大部分都唔會出聲。

回覆:glo000 的帖子

GH?

回覆:DGJS Application Form

引用:GH? +

原帖由 chopin999 於 16-08-13 發表
GH?
不要多心啦~~
小女是德幼,亦有德小offer,畢業典禮之前已知會學校會讀DGJS,絕對沒有影響演出機會

hppa    發表於 16-8-13 23:14
Yanamami    發表於 16-8-13 14:22

引用:回覆+Yanamami+的帖子 重點:+如何處理?+即

原帖由 net09 於 16-08-13 發表

你係讀緊私幼嗎?

遇上大熱學校,大半女仔去左in...

老師都攞出來講某某去左 interview,  無咩好隱暪。。

引用:有d學校好小氣,真人真事,學校知小朋友比d

原帖由 glo000 於 16-08-13 發表
有d學校好小氣,真人真事,學校知小朋友比dg收左後有排嘆。。。包括抽起任何代表學校的機會,老師冷言冷語 ...
女人堆都係麻煩d.

我會交幾張可以顯示人事脈絡, 家底, 社會奉獻的証明
‹ 上一主題|下一主題