用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請問有無人已經收到 SC PN OFFER?
樓主: Lululuk
go

請問有無人已經收到 SC PN OFFER? [複製鏈接]

回覆:請問有無人已經收到 SC PN OFFER?

我都替大家緊張一番 有人SC收了就不去LH 嗎?

引用:我都替大家緊張一番++有人SC收了就不去LH+

原帖由 Cutekillq 於 16-03-09 發表
我都替大家緊張一番  有人SC收了就不去LH 嗎?
都會去啦,可能好鍾意LH呢!

回覆:Cutekillq 的帖子

我會照去LH

引用:我都替大家緊張一番++有人SC收了就不去LH+

原帖由 Cutekillq 於 16-03-09 發表
去,玩下!

Cutekillq 發表於 16-3-9 10:12
如果心儀sc 多d, 無謂去, 阻住其他小朋友有2nd in 機會.  
好多小朋友等緊n班位的, PLS BE CONSIDERATED

引用:Quote:Cutekillq+發表於+16-3-9+10:12+我都

原帖由 ME1227 於 16-03-09 發表
如果心儀sc 多d, 無謂去, 阻住其他小朋友有2nd in 機會.  
好多小朋友等緊n班位的, PLS BE CONSIDERATED
個個都一次in晒幾間.... 唔緊要啦,可能小朋友到時喜歡LH多啲都要俾個機會佢去試下

引用:Quote:Cutekillq+發表於+16-3-9+10:12+我都

繼續去interview唔代表唔considerate,interview除咗比學校揀小朋友,亦係家長去揀學校。我試過未去interview前對間學校有好印象,但in完佢就算收我都同自己講唔會讀,相反亦試過in之前諗住當佢係back up,結果in完好喜歡,如果名幼唔收就會confirm嗰間自己區的學校。競爭是公平的,就算再去interview呢班小朋友亦唔代表一定有offer,點可以話阻住人地有second in呢。

菲菲菲 發表於 16-3-9 14:16
繼續去interview唔代表唔considerate,interview除咗比學校揀小朋友,亦係家長去揀學校。我試過未去intervi ...

我係話已好確定會選sc, 你這個case係未肯定, 請留意, 不要對號入座.

引用:+本帖最後由+ME1227+於+16-3-9+14:21+編輯+

就算我呢刻心儀sc多啲,但都想去了解多啲LH嘅教學再決定,也不為過吧,也不能說阻住人second in吧...

引用:Quote:原帖由+ME1227+於+16-03-09+發表如果

原帖由 菲菲菲 於 16-03-09 發表
繼續去interview唔代表唔considerate,interview除咗比學校揀小朋友,亦係家長去揀學校。我試過未去intervi ...
對,好同意!!in唔in家長自己決定,就算去玩也是見識一種!點解要叫人唔好去呢?如果小朋友適合LH,LH又選擇佢,人地in唔in跟本對件事冇影響。

我兩間都是心儀的,LH在我屋企樓下!所以一定會去in

引用:Quote:原帖由+ME1227+於+16-03-09+發表本帖

就算我呢刻心儀sc多啲,但都想去了解多啲LH嘅教學再決定,也不為過吧,也不能說阻住人second in吧...

...
咁即係未肯定啦

引用:Quote:原帖由+菲菲菲+於+16-03-09+發表繼續

原帖由 TJ05 於 16-03-09 發表
對,好同意!!in唔in家長自己決定,就算去玩也是見識一種!點解要叫人唔好去呢?如果小朋友適合LH,LH又 ...
係,去玩

引用:Quote:原帖由+Cutekillq+於+16-03-09+發表

原帖由 TJ05 於 16-03-09 發表
去,玩下!

引用:Quote:原帖由+菲菲菲+於+16-03-09+發表就算

咁即係未肯定啦
留意返,你原文只係話"如果心儀多啲",只係我回覆你先至講多次自己講緊肯定嘅case。

就算有樓上家長話當去玩,我也不會話人阻住人second in吧。

Anyway我無惡意亦無意挑起罵戰,回覆到此為止,thx

引用:Quote:原帖由+ME1227+於+16-03-09+發表咁即

留意返,你原文只係話"如果心儀多啲",只係我回覆你先至講多次自己講緊肯定嘅case。

就算有樓上家長話當去 ...
為左去玩,俾你無心入到2nd in但唔讀,另一個小朋友喪失了2nd in 機會,這不是阻住是甚麼?我的意思係機會留番俾心儀LH多d的家長,有甚麼問題
回覆到此為止

有沒有聽過SC一啲唔好嘅嘢?我住得比較遠(港島)所以想知是否值得讀SC(if accepted) 。唔該

引用:Quote:原帖由+菲菲菲+於+16-03-09+發表留意

為左去玩,俾你無心入到2nd in但唔讀,另一個小朋友喪失了2nd in 機會,這不是阻住是甚麼?我的意思係機會 ...
每間學校sec in人數多過所收生人數!如果因為人地去參與,就影響到某小朋友冇左second in,那是因為佢未必適合LH或LH不適合佢!而且又唔係留位,跟本冇影響大局!一場比賽中,唔係target冠亞季,就唔好去參與嗎?就算拿季軍,唔上台,都會由第四補上,不會由第十補上的。咁小事就睇過眼?唉!到此為止,不再回應!

引用:有沒有聽過SC一啲唔好嘅嘢?我住得比較遠(

原帖由 Guaichu 於 16-03-09 發表
有沒有聽過SC一啲唔好嘅嘢?我住得比較遠(港島)所以想知是否值得讀SC(if accepted) 。唔該 ...
我都係住港島架.
但自己好心儀SC,而身邊既朋友都對SC既評語好好,所以好希望囡囡會有offer!!

‹ 上一主題|下一主題