用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 北區家長
樓主: bbsonyy
go

北區家長 [複製鏈接]

引用:大家點睇馬鞍山區?我而家住大埔,亞仔而家

原帖由 edpo 於 14-02-15 發表
大家點睇馬鞍山區?我而家住大埔,亞仔而家k1已經讀緊區內程度高一級的英普國際班,暫時都是名列前茅,應該 ...
如果喺唸馬鞍山區,咁應該沙田會好好多!

回覆:tina_yauyt 的帖子

但我好傻咁諗,大陸人出沙田可能方便過出馬鞍山…不過住開新界,的確無乜頭緒搬去邊好,重點係對外區校網不熟…更加唔知從邊到著手

引用:但我好傻咁諗,大陸人出沙田可能方便過出馬

但我好傻咁諗,大陸人出沙田可能方便過出馬鞍山…不過住開新界,的確無乜頭緒搬去邊好,重點係對外區校網不 ...
因為沙田區小學同中學嘅校網都好好,所以我覺得如果係唸嘅,沙田會好啲!

引用:Quote:bbsonyy+發表於+14-1-20+13:27+我小

原帖由 little_yolky 於 14-02-14 發表
你又唔可以咁講喎, 要睇你邊區, 二線都好多好學校的。例如, 沙田區的二線同北區/大埔區的二線唔可以同日而 ...
Little_yolky: 我想請較你如何準備小朋友考私小?可否賜教?

引用:小朋友揀惠州有舊生分,+但係我哋無揀,+實在

原帖由 yungchai 於 14-02-13 發表
小朋友揀惠州有舊生分, 但係我哋無揀, 實在受唔住班雙非/偽港人. 第一輪抽唔中其他區, 所以今年1月搬屋, 為 ...
Yungchai: 想請教你搬左去邊區?

引用:但我好傻咁諗,大陸人出沙田可能方便過出馬

但我好傻咁諗,大陸人出沙田可能方便過出馬鞍山…不過住開新界,的確無乜頭緒搬去邊好,重點係對外區校網不 ...
m但係馬山有小學入左跨境校網

貪靚麥芽糖 發表於 14-2-16 22:53
Little_yolky: 我想請較你如何準備小朋友考私小?可否賜教?

一啲都無準備, 所以得一間收。
‹ 上一主題|下一主題