用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 請教 "學大提琴"
樓主: fatkk
go

請教 "學大提琴" [複製鏈接]

原帖由 Kareese 於 10-9-6 19:41 發表
我覺得學樂器始終是一對一好,小組會拖慢進度,除非你唔介意進度慢!

咁多人,水準不一,紀律是大問題。我都想問小姐班是如何運作的呢?

阿仔學校也有小提琴小組班,每組6人,每次一小時,收費頗貴。我心大心細,唔知俾唔俾参加好。

happyMummy & judy,

我是報囡囡學校的小組班,每組3人,一小時
學校也有1:1班,收費貴小組班50%

我打算初初比佢小組班,可幾個小朋友互相學習,如進度好之後便轉1:1 :)

原帖由 judy 於 10-9-7 10:30 發表

咁多人,水準不一,紀律是大問題。我都想問小姐班是如何運作的呢?

阿仔學校也有小提琴小組班,每組6人,每次一小時,收費頗貴。我心大心細,唔知俾唔俾参加好。 ...

醒目開學勳章

where does she learn? may i have the info?
原帖由 fatkk 於 10-9-7 11:14 發表
happyMummy & judy,

我是報囡囡學校的小組班,每組3人,一小時
學校也有1:1班,收費貴小組班50%

我打算初初比佢小組班,可幾個小朋友互相學習,如進度好之後便轉1:1 :)

...

please pm to me.
原帖由 wcandtt 於 10-9-3 23:37 發表
to fatkk,

唔知每日要練幾多時間? 個琴咁高,係咪一定要家長幫手set-up及陪練?

我囝囝初學時, 大約一天 45 mins to 一小時左右練琴, 上到小學很多功課做, 又縮至 20 t0 30 mins 啦, 如測驗考試前又要停, 多數星期六  ...

My daughter will join 大提琴班 in her kindergarten & not from any organization.

另我知的有: 音統、香港譜樂管弦樂協會,但唔知好唔好?

原帖由 candietweety 於 10-9-11 00:32 發表
where does she learn? may i have the info?

‹ 上一主題|下一主題