用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 St Cat Interview2013
樓主: daisylhn
go

St Cat Interview2013   [複製鏈接]

引用:Quote:原帖由+angie0828+於+13-11-02+發表

原帖由 selialee 於 13-11-03 發表
我仔仔一直都係俾人推嗰個。試過同一日睇醫生等時俾兩個大過佢既小朋友推撞。佢都係冇反應唔知咩事。學校都 ...
應該話醒目咗!

回覆:St Cat Interview2013

If they want an even number of boys & girls, boys will be easier this year, right? I saw more girls then boys during our interview time!!!

我個仔in 咗幾間,performance super, except sc....sigh
佢做哂但錯咗一半. 但又覺得未必唔得因彩數同樣重要。
我填問卷超快但有一條未塡完但老師比我塡Mai

回復 angie0828 的帖子

我估佢隨機, 見我個仔既老師就話要兩粒

引用:回復+angie0828+的帖子 我估佢隨機,+見我

原帖由 hosinai2012 於 13-11-03 發表
回復 angie0828 的帖子

我估佢隨機, 見我個仔既老師就話要兩粒
但我仔每個三角形放了1粒咋!唔緊要啦,我覺得幾千人報,考眼緣多D!

知唔知幾時出result啊?

我記得好似要到12月初至有...所以谷住要交左SN $660既留位費先!

angie0828 發表於 13-11-4 00:20
但我仔每個三角形放了1粒咋!唔緊要啦,我覺得幾千人報,考眼緣多D!

...

我都見到有個三角型, 其實係叫小朋友砌出來, 還是原本有?? 我答緊問卷, 無留心聽到老師講咩。

其實大家小朋友做左幾個TASK: 顏色、認圖、開盒子、走去課室後拿物件、拼圖、放粒數、唱ABC SONG、SAY THANK YOU。

我填完問卷佢剛唱ABC SONG,不過最後阿囡好似唔記得SAY BYE BYE同推椅,睇黎都係唔得

回復 rosebb 的帖子

我呀囝都係有以下TASK:
顏色: ok
認圖: ok
開盒子: 試左一下, 主動叫媽媽幫佢, 老師叫佢自己,係我幫小小下開到. (個盒真係好實)
走去課室後拿物件: 老師叫佢拿食得既野, 佢又叫我陪佢拿, 我話好忙叫佢自己, 佢自己走去拿左毛巾, 老師問食唔食得,佢擰頭,叫佢再拿, 佢拿到香蕉,老師問係咩,識答"香蕉".
拼圖、放粒數: ok,
唱歌: 佢唱"1234,1234" (似讀唔似唱), 老師唔收貨,叫佢再唱, 我叫佢唱"the wheel", 勉強唱一句,老師再叫,唔唱,不停話"唔想唱",話"頭先唱左,唔想唱"

見到餅,不停話"想食一粒", 有啲混亂,唔記得講thankyou, 但有BYE BYE同推椅.

有啲晒性格,唔知有冇機會

回復 NICOLE123 的帖子

想問老師寫了什麼在右上角的問卷上?

我估開盒都佔好多分!!

我仔冇考開盒子

引用:我仔冇考開盒子

原帖由 bonbon1220 於 13-11-18 發表
我仔冇考開盒子
Me 2

我地都聽聞,
interview SC時不可插手幫口幫手,
所以爸爸話,佢同妹妹入去IN時,
佢兩個好似唔識咁,搭枱咁樣!

引用:我地都聽聞, interview+SC時不可插手幫口

回復 ANGUSOR 的帖子

老師同現有學生家長講,in咗4日,據聞最後唔止八千,難過中六合彩!

回復 tam_bb 的帖子

唔重要,問卷的重點只係令你唔好提水,愈專心愈好,但內容係唔睇,老師都有講

引用:回復+ANGUSOR+的帖子 老師同現有學生家長

引用:Quote:原帖由+DwarfMaMa+於+13-11-18+發表

原帖由 jannychan 於 13-11-18 發表
如果有幫口,會吾會一定無機會
講真,我唔知呀!
但我之前in兩歲班時,囡囡反應快,答啱晒,
有跳舞,都係waiting!
反而同一playgroup嗰個男仔,豪無反應,竟然收左佢。

唯一分別就係,佢阿媽全程無出聲;
我就有出聲請阿囡答,同埋拍左阿囡一下patpat示意佢出去跳舞!

真係死得不明不白!

‹ 上一主題|下一主題