用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 急問:馬鞍山威寶國際班好吾好?
go

急問:馬鞍山威寶國際班好吾好? [複製鏈接]

回覆:急問:馬鞍山威寶國際班好吾好?

我又講下我對威寶感受先(講明我仔現在都响威寶番緊主流班)
太多人誤解佢全年收生呢個問題,N班上午有主流班同國際班 仲有一班全日國際班,而下午主流國各一班 。以我所知現時主流班上下午都30個學生 3個老師一齊上。
上下午國際班都2個老師一個係鬼妹一個中國人,全日國際都一樣。未計主任同普通話老師 另外教主流班英文外籍老師  負責N班老師5小人架 。
我本來都諗住原校上k 最近我仲知道K班主流有個特色同出面一般主流班唔同就係 數學都會用英文教  ,我聽到好意外 就係呢一點令我更想自己小朋友原校上K 。

K2~3主流上電腦堂都係有外籍老師一齊上 所以我覺得小朋友係好多時間接觸到英文,可能我自己係英文有限,如果我仔轉國際班我實搞5掂無中文學我又5想(國際半日無中文學架),所以簡左主流班。

我眼見無論n或者K都好  威寶係幾多外籍老師 日文都係日籍老師教 k國際班如果番全日 上午學英文下午正常係學中文 因為呢間學校有日籍小朋友 所以有小朋友5學中文學日文 我覺得好利害 學校可以顧及到日籍學生。

回覆:PurpleLove 的帖子

我知國際班係多親子功課 資料搜集。

In噤多間私校威寶係最輕鬆 無特別野考小朋友,都係一般閒聊。

‹ 上一主題|下一主題