用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 Spcs and HY, which one better?
go

Spcs and HY, which one better? [複製鏈接]

引用:謝謝您們的意見!家住九龍(近協恩),基督

原帖由 mabebe 於 14-03-21 發表
謝謝您們的意見!家住九龍(近協恩),基督教家庭,阿女較喜歡協恩,話多活動,但有朋友說Spcs學術好些,讀 ...
論名氣,論英文語境,論中三中四校本課程,我會選SPCS。我哋都係基督教家庭,大女讀F3喇,冇咩衝突,阿女照常六、日返教會,偶爾學校要求早些回校參加彌撒。阿女讀得好開心。

引用:謝謝您們的意見!家住九龍(近協恩),基督

謝謝您們的意見!家住九龍(近協恩),基督教家庭,阿女較喜歡協恩,話多活動,但有朋友說Spcs學術好些,讀 ...
論名氣,論英文語境,論中三中四校本課程,我會選SPCS。我哋都係基督教家庭,大女讀F3喇,冇咩衝突,阿女照常六、日返教會,偶爾學校要求早些回校參加彌撒。阿女讀得好開心。

引用:回覆+Jackieson+的帖子 謝資料,好有用!

回覆 Jackieson 的帖子

謝資料,好有用!其實,阿女讀英小,好想她英文能更進步,始於認為Spcs 小學部也是 ...
返8:05,星期三8:00。

引用:回覆+Jackieson+的帖子 謝資料,好有用!

回覆 Jackieson 的帖子

謝資料,好有用!其實,阿女讀英小,好想她英文能更進步,始於認為Spcs 小學部也是 ...
返8:05,星期三8:00。

引用:如兩間都喜歡我覺交通係一個需要考慮的問題

原帖由 wunma 於 14-03-21 發表
如兩間都喜歡我覺交通係一個需要考慮的問題, spc交通不便, 住九龍除非近地鐵, 否則來回已很浪費時間, 有課 ...
如東鐡沿線,可到紅磡,轉乘隧巴102或106,搭一個站就到。

‹ 上一主題|下一主題