用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 8/9月陪去英國的家長,brainstorm下怎回港? ...
樓主: wslam1
go

[英國] 8/9月陪去英國的家長,brainstorm下怎回港?   [複製鏈接]

etoile 發表於 21-8-2 11:51
報告各位,我同阿囡順利返到香港啦!
做PCR test間clinic已預備好 ISO copy俾我,test result資料有錯,我 ...

平安回來真好!
請問HK機場有自費抗體測試嗎?
我會下星期三回港。

etoile 發表於 21-8-3 01:02
政府唔係postpone咗呢個plan咩?出發前做anitibody test先可以減少隔離日子,除非政策又變。
...

謝謝回覆,考慮緊是否月中之後才回港。

cfs 發表於 21-8-3 10:04
新措施會由八月九日起生效。

https://www.info.gov.hk/gia/general/202108/03/P2021080300003.htm?fontSiz ...

謝謝你!我是B區回港,但出發前第二針未夠期做抗體測試,現可能等機場有抗體做才回來。

cfs 發表於 21-8-3 10:38
啊,你已經飛走左,留左係B區,如果你已經打左針,只係未做血清,咁就14日酒店喇.至於落地果個血清尋日記者會話 ...

係呀,出發前政府話7月尾可做血清,現在又話8月中 (酒店訂咗14日)。不過能在日本見證香港奧運獎牌誕生猶有榮矣。
ps. 兒子6月初英國回港隔離了21日,8月再繼續。
‹ 上一主題|下一主題