用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 YORK AM Vs SC PM ---BOTH international stream
樓主: lovekidss
go

YORK AM Vs SC PM ---BOTH international stream   [複製鏈接]

回覆:YORK AM Vs SC PM ---BOTH international stream

其實SC除名氣,仲有咩好?而York除了谷同要考公開試,又有咩唔好?

回覆:LWL1212 的帖子

唔好意思!你誤會了。我並唔係york嘅hardcore fans. 我之前有Greenfield 同 Ming Wai offer, 都有問不同意見。
而家York都有offer, 所以又係York thread睇。

我只係覺得間間學校都有好多不同優點,除非學校傷害學生,如果唔係,我認為好多都好好。我成人見人話學校唔好,其實並唔認同,因為呢啲都係好,只係有啲未必適合自己同小朋友。

我問呢個問題主要係SC PN 下年3月先IN, 而且PN 係Hunghom我唔禁prefer, 所以想了解多啲先決定考唔考。

點解有得揀, 就要揀SC? 一樣要禁多錢, 但SC出名啲?定SC學術好啲?

回覆:YORK AM Vs SC PM ---BOTH international stream

如果真係有禁多位有錢就有得讀就好了。而家甚至連一眾月費過萬的國際學校都唔係有錢就有位,可況點名呢幾間。
排過TT PG位都要半年以上啦,真係有錢大哂咩。各人有各人的需要,學校亦各有支持者,其他人好難俾意見。
張張枱都係有營養豐富食物,只係啱唔啱你胃口,食咗吸唔吸收,碗碟你鍾唔鍾意,侍應質數如何。就算同枱食飯都各自修行,所以不如問下自己會點樣培育自己小朋友,係咪配合到學校。SC同York各有特點,過去呢兩學校羣組睇下用家分享日常點滴,心中自然有答案。

晞晞爸b    發表於 13-1-17 09:03
‹ 上一主題|下一主題