用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 高幼同高小校長其實不和的
go

高幼同高小校長其實不和的 [複製鏈接]

回覆:高幼同高小校長其實不和的

我係高幼家長,無聽過,同埋k3家長話,有報高小的,最後都入一半(有家長無報高小的),而且絕大部份有2nd in wor。

而且朋友有offer(非高幼生),小一面試都無考過英文。

引用:不過朋友說高小英文深得很厲害,不只係小一

原帖由 YS_mommy 於 13-12-05 發表
不過朋友說高小英文深得很厲害,不只係小一讀2年級。總之要有心理準備。

...
kg2英文已經跳左一級喇,我地插班過去,用同一set書,發現係跳左第一級

咁佢又無話收晒,亦唔係話校長無話事權,佢一直只係話優先入高小(半龍)啫。咁寫得喺網頁同學校門口話優先上,個名又寫明高主教書院(幼稚園部),就唔可以話因為高小教長唔中意而話高幼無優勢囉,再者,高小校長喺面試果日都講過,約40—45%學位俾幼稚園,雖然入到幾多唔知,但佢大庭廣眾咁講,就未必係覺得高幼生level唔夠而唔收呢。(資料來源:高小嘅post)

同埋呢,考左高小嘅呢2屆畢業生、準畢業生,好多都係名幼插班過去,學術水平未必差架

‹ 上一主題|下一主題