用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 大學選科
go

大學選科 [複製鏈接]

原帖由 LailaiChan 於 11-11-8 15:09 發表
阿仔喜歡化學, 他希望大學選科揀關於這方面來讀, 不知出路如何, 可以做些甚麼工作

有冇興趣讀藥劑?

原帖由 LailaiChan 於 11-11-10 14:28 發表
多謝你們的意見
AnChan
唔好意思,我的英文水準唔太高,你的意思是否即係藥劑都係博唔過,咁可以給多少少意見
另外兒子有幸下星期到科大interview, 想問問衣著方面是否最好穿西裝 ...

你仔仔係咪in business school?

回復 35# ANChan59 的帖子

ANChan59,

阿女依家要決定CUHK選科, 佢想選QFin或Accounting, 依家都有o的十五十六, 唔知邊科好, 朋友覺得Accounting出路闊o的, 其實QFin出路如何? Global Business又會唔會適合阿女呢o的喜歡Maths既人?

回復 37# ANChan59 的帖子

ANChan59, thanks for your information, please check pm.

khmama.

原帖由 cocomints 於 11-11-22 22:07 發表

我阿仔都係諗住揀cu o既QFin or Risk Man, 早前已interview cuhk & ust, 佢話等dse放榜後會有機會再2nd interview. 另朋友建議band A 要放3間唔同univ去增加面試機會, 但實際3大已經開始interview, 咁如果放cu QF ...

Band A放3間唔同大學既choice 會好o的, 其餘就根據上年A-LEVEL收生既FIGURES排, 當然位多既最好. 最尾我都填番幾個CHOICE係理大同城大做保險.
‹ 上一主題|下一主題