用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 想問下南華會游泳班好唔好 ?
go

想問下南華會游泳班好唔好 ? [複製鏈接]

想問下南華會游泳班好唔好 ?

想比亞女出年暑假星期六/日係南華會學初級游泳班 (7歲or 以上), 唔知有無人學過, d 亞 sir/miss 惡唔惡有無心機教 ? 學幾多堂先識 ? 我見唔係太貴想比亞女試下.

醒目開學勳章

Re: 想問下南華會游泳班好唔好 ?

我都想知,可否PM資料比我,thanks

醒目開學勳章

I want to know too.
Please also pm to me. Thanks.

台,

點解你唔問我呀?我女舊年咪係南華會學左成4個月,一班大約10幾人,但有幾個教練,平均一個教練對三至四個小朋友,我覺得那些教練個個都好好人,唔惡又有心機教,我女學左4個月都未識,可能佢真係好細膽,無辦法啦,最後唯有放棄,因為佢話佢好唔鍾意學游水,今年暑假前已經同我講左話今年唔學  

vanessamom 寫道:
台,

點解你唔問我呀?我女舊年咪係南華會學左成4個月,一班大約10幾人,但有幾個教練,平均一個教練對三至四個小朋友,我覺得那些教練個個都好好人,唔惡又有心機教,我女學左4個月都未識,可能佢真係好細膽,無辦法啦,最後唯有放棄,因為佢話佢好唔鍾意學游水,今年暑假前已經同我講左話今年唔學  

我囝囝跟緊果個教練就係響南華會教緊架,我睇過佢教我囝囝(試過偷睇)我覺得好好,而我仔仔都好開心,其他教練我唔知,但我見聽過有d家長話佢好勁,可以教到d好驚既小朋友好鍾意游水,如果你個女有跟過佢我相信唔會咁既
linlin~~~快高長 哈哈哈

linmama 寫道:
我囝囝跟緊果個教練就係響南華會教緊架,我睇過佢教我囝囝(試過偷睇)我覺得好好,而我仔仔都好開心,其他教練我唔知,但我見聽過有d家長話佢好勁,可以教到d好驚既小朋友好鍾意游水,如果你個女有跟過佢我相信唔會咁既

嘩, 你個教練好西利呀      我係屋企會所見有d 教練教小朋友學游水, 好惡架, 成日   小朋友, 又話都唔知你有冇聽到既, 完全錯晒, 停呀, 停呀, 聽到我都

你可否pm 我你教練的contact 呀    

vanessamom,

原來 vanessa 係南華會學過呀, 晴晴以前跟d 私人教練學其實都就黎識游, 不過搬左屋無池學所以唸住幫佢報南華會, 晴晴都唔like 學游水, 但我想佢識囉, 第日大左跌左落水都識救自己, 我話去南華會學一班小朋友同佢一齊學佢又話肯, 今年暑假都報滿哂野比佢學, 唸住等出年7月一考完試就幫佢報.

醒目開學勳章

請問幾錢一個月?係咪一定要7歲? 4歲得唔得?家長駛唔駛陪同?有冇得睇?
唔好意思, 咁多問題!
linmama 寫道:
[quote]
vanessamom 寫道:
台,

我囝囝跟緊果個教練就係響南華會教緊架,我睇過佢教我囝囝(試過偷睇)我覺得好好,而我仔仔都好開心,其他教練我唔知,但我見聽過有d家長話佢好勁,可以教到d好驚既小朋友好鍾意游水,如果你個女有跟過佢我相信唔會咁既[/quote]請

醒目開學勳章 王國長老

我同事個仔仔, 暑假跟左南華會泳班, 上完第一堂, 喊住話唔要再去
hehe, 因為佢個仔已經九歲喇, 連夾板踢水都唔肯試, 其他小朋友, 雖然都係唔識, 但都敢去試, 所以教練咪對我同事個仔講強硬左小小lor(佢話隔離個阿sir都同小朋友玩, 大佬呀, 果group全部都係豆o靚, 梗係要tum下啦)
有時教游水唔可以太林架, 始終唔辛苦過, 唔練氣, 就點學都無用!
而家個小朋友上左幾個week, 跟返上進度, 肯去上堂喇! 幾enjoy tim!

My comment is "No".

My son had attended two courses there last summer but I noted there wasn't any advancement at all.  He was just taught to repeating the same basic actions all the time.

This year he changed to Hoi Tin and I could see remarkable advancement from him only after he had attended 2 lessons there.  I predict that he will probably be able to swim without any aid after 3 or 4 more lessons.  Further from my observation, the instructors of Hoi Tin are more devoted.

醒目開學勳章 王國長老

我女女就係之前跟海天......完全係side時間! 有時多人, 會多到1:6, 對初學小朋友黎講, 太多人喇! 而且不斷有新人加入, 又成班由吹波波學起, 上堂太遊戲, 學成個鐘, 小朋友只有機會正正經經游幾步!
到冬天時, 海天個池係唔夠暖既(因為小朋友根本唔係游, 只係遊戲&吹波波, 個身點會暖?)
如果你遇著個好教練, 真係你好彩喇......
所以肉痛還肉痛, 我俾女女去左南華會一對一上私家班
學左5個月, 而家女女已經可以完全靠自己游完一個大池!

rabbitpiggy 寫道:
嘩, 你個教練好西利呀      我係屋企會所見有d 教練教小朋友學游水, 好惡架, 成日   小朋友, 又話都唔知你有冇聽到既, 完全錯晒, 停呀, 停呀, 聽到我都

你可否pm 我你教練的contact 呀    

sent 左俾啦  你睇下有冇

請問 1:1 的收費如何呢?  How many lesson per week in that 5 months ?  那位教練 ?  Do you need to bring your daughter to practice on those days have no lesson ?

What was the age of your daughter when she has this 1:1 swimming lesson ?

Sorry for so many question !  Thanks a lot !

sng

** **

由 Charlotte_mom 於 2006-08-10 17:48:50

我女女就係之前跟海天......完全係side時間! 有時多人, 會多到1:6, 對初學小朋友黎講, 太多人喇! 而且不斷有新人加入, 又成班由吹波波學起, 上堂太遊戲, 學成個鐘, 小朋友只有機會正正經經游幾步!
到冬天時, 海天個池係唔夠暖既(因為小朋友根本唔係游, 只係遊戲&吹波波, 個身點會暖?)
如果你遇著個好教練, 真係你好彩喇......
所以肉痛還肉痛, 我俾女女去左南華會一對一上私家班
學左5個月, 而家女女已經可以完全靠自己游完一個大池!

Charlotte-mom:
I also like to have the information of your private coach. His age, fee, and place he teach.Please pm me. Thanks

醒目開學勳章 王國長老

其實南華會有好多教練, 其中有d可以教私家班, 如果要book私人教練, 要自己同教練安排時間及收費, 每個教練收費唔同, 我唔講我女女個教練名喇(爆左d商業秘密....唔好意思呀.... ), 我只講收費, $400/hr, 我都唔知南華會教練中, 呢個叫平定貴呢 不過個教練係我朋友介紹既, 所以我都無另外再夾價....
<click here> for 南華會游泳網頁, 要私人教練list, 可以打電話去問 , 我知比較"紅"既, 有philip sir, 有john yiu....可能佢地d booking都好full呢! 其實仲有d成日見到架, 不過佢地個個都除晒衫 我唔知佢地叫咩名.......

Charlotte_mom 寫道:
其實南華會有好多教練, 其中有d可以教私家班, 如果要book私人教練, 要自己同教練安排時間及收費, 每個教練收費唔同, 我唔講我女女個教練名喇(爆左d商業秘密....唔好意思呀.... ), 我只講收費, $400/hr, 我都唔知南華會教練中, 呢個叫平定貴呢 不過個教練係我朋友介紹既, 所以我都無另外再夾價....
<click here> for 南華會游泳網頁, 要私人教練list, 可以打電話去問 , 我知比較"紅"既, 有philip sir, 有john yiu....可能佢地d booking都好full呢! 其實仲有d成日見到架, 不過佢地個個都除晒衫 我唔知佢地叫咩名.......

可否給我你的私人教練information, 因為我个女正在南華會跟一group學緊巳滿2 months,見她剛剛可以游兩步,我想遲d找私人教練谷吓佢。

thanks

Charlotte_mom 寫道:

我都有聽我囝囝教練提過philip sir  ,佢就係話佢教得好好同埋好好人,話佢以前係泳班主管攪到個個教練就係教泳班都唔使驚搵唔到錢,但呢幾年佢響出面發展就冇再接手泳班既野之後,好多教練都要出去搵食(包括我囝囝教練),聽講e家果個主管用既教練都係佢自己新請果d,舊果d就唔係太重用攪到成個泳班既水準都差晒wo,真係諗唔到泳會都會有d咁既野.....
好似仲有張迪勇教練好出名,唔知伙地有冇聽過呢?佢就話係方力申既教練,唔知係唔係架?

醒目開學勳章 王國長老

查實我仲有朋友o係南華會.....蒲啦(講得太多會爆左佢身份架), 本來我都想叫佢教我個女游水, 佢死都唔肯去南華會, 佢話入面好多黑暗野(爭權, 錢銀方面), 我地d家長唔知架喇....
真係....就算游泳池, 都有游泳池政治啊.......

真係有人既地方就有呢d野......
‹ 上一主題|下一主題