用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 播道書院第三次面試
go

播道書院第三次面試 [複製鏈接]

播道書院第三次面試

有無人知有幾多人去報考and 有幾多個位 for 第三次

Re: 播道書院第三次面試

我有朋友小朋友是參加第三次INTERVIEW, 好似係7月21日會有RESULT 是嗎??
KERORO911 寫道:
有無人知有幾多人去報考and 有幾多個位 for 第三次

Hi Mandy,

我個小朋友都係第三次, 所以我好擔心, 想知道有幾多機會.

You want to know the result for P1 or F1 ?

I had asked the staff how many places available
for P1, she is quite polite and tell me around ten something. But I don't know how many students apply for P1 ?

Did you kid already have place on hand ?

HI,

唔好介意若今次不成功的話,如對該校真的有興趣一定要再send叩門信比學校, 因為學校之前叫咗批家長先交第一個月學費,迫咗d 家長作決定, 但以我所知仍有家長比留位費留hold住個位.

當然若成功的話便一天都光晒, 請問當日是不是校長親自接見亞,我女女是第二輪唔pass , 再自行叩門的.好似話 今個星期六有result. 因家長會個日我都幫我朋友問過學校. 希望你地成功啦.  

咁你當日見唔見到好多家長IN 亞. 學校之前是SEND 信比你定打電話給你約INTERVIEW時間,如SEND 信的話你看看 信封面有無D數OR信內,之前個批比較多人IN 所以有MARK 到NO.你便可知你自己小朋友係第幾個.因學校而家SEND信比我地都會有NO 係信封面.
KERORO911 寫道:
Hi Mandy,

我個小朋友都係第三次, 所以我好擔心, 想知道有幾多機會.

我朋友係8/7 INTERVIEW, 17/7學校已經打電話話收咗佢個女, 19/7收到信, 佢已經即時去咗註冊啦.

HI HALAHA,

你個小朋友係P.1 OR F.1 ?
我個仔在 8JUL 考第三次, 學校話21JUL
通知.

KERORO911,

我朋友個囡讀P1.

halaha...
想今你朋友係咪第三次面試呀? 意思係...第一次佢唔收, 第二次報完又唔收, 再叩第三次, 收了, 係咪咁解呀?

tracyfo,

你係不係話 KERORO911 個囝呀?

我朋友個囡係第三次招生時 才第一次申請.
‹ 上一主題|下一主題