用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 分享校際音樂節的考試結果
樓主: fiona916
go

分享校際音樂節的考試結果 [複製鏈接]

Re: 分享校際音樂節的考試結果

Cindymei 你女女好叻呀 88分,咁佢有無背譜呀?

Heidi媽 咁張分紙係咪個小朋友高分or低分都有架?Thanks!

我囝囝下星期一輪到佢, 比賽項目piano - grade 3, 我就好緊張, 我今年同佢報左兩項比賽: piano & trumpet, 佢係第一次參加, 唔知又冇人比賽過trumpet 呢? 往年參賽者水準是否很高? 我比較擔心trumpet, 因囝囝練習時, 表現不是太穩定, 希望到時佢會有好既表現啦! 其實獎項都係其次, 希望佢可以參與, 吸取多d表現經驗.

Heidi媽 甘如果冠、亞、季軍除了有張分紙外,
會唔會多張証書架?

Cindymei,

你囡囡88分有冇名次?我個囝比賽當日,我見到第三名是86分。

ireneirene 寫道:
Heidi媽 甘如果冠、亞、季軍除了有張分紙外,
會唔會多張証書架?

獎項及評分紙
廿七、
  (甲) 參賽者將於參加之項目結束後獲發評分紙。被取消資格之參賽者不獲頒發獎項。

(乙) 若比賽結果未達應有水平,評判或本會有權取消頒發有關獎項。
比賽項目如無規定獎項,評判或本會可考慮頒發獎章或特別獎。

(丙) 所有項目之績分如未能達到八十分,則所有名次、獎盃及獎品將被取消。

(丁) 參賽者績分須達到八十或以上,始獲准參與決賽項目。決賽項目不設評分。

(戊) 本會將按參賽者之成績頒發獎狀。得分九十或以上者將獲頒榮譽獎狀;得分八十至八十九者將獲頒優良獎狀;得分七十五至七十九者將獲頒良好獎狀。

The above was quoted from the regulations of the Hong Kong Schools Music Festival.

If your child gets a position in the competition, the position (FIRST, SECOND OR THIRD) will be printed on that 獎狀.

ireneirene,
其實每個小朋友都背譜,但係買左書,實帶去喇!

fiona,

其實要睇評判,每個亞Sir都唔同,我果日第三名89分。

唔該曬大家

-----------------
Heidi媽 寫道:
講得好啱 , 最緊要在練習和比賽過程中吸取經驗, 使小朋友知道原來要把一件事認真去做實不容易, 而且能在練習的過程當中學會耐性、刻苦、努力和在比賽過程中去學習, 恰當的比較, 相信對小朋友來說真的得益良多, 由其是比賽, 除了臨場表演還有評判的心目中對首歌的要求, 因為評判只得一個, 有時真的難免會有些主觀的感覺.

Little cat,

請問你的小朋友鋼琴參加那一首歌,比賽日期是那日呀?因亞女也是參加G3,

醒目開學勳章

Heidi媽

我是經學校參加的, 是不是就算我等也沒有分紙/証書可以取呢???

Heidi媽 寫道:
75分以上就會有証書, 不過証書由學校/會員去取的, 而獲得冠軍評判就會即時頒發錦旗一面 .

醒目開學勳章

Heidi媽

我明白了. 謝謝. 請問你那天所聽到的演出是否水準很高呢??? 我知道這是很主觀的.  只是分享一下你的所見所聞, 因為有排先到我個仔, 所以想感受一下現場氣氛.

醒目開學勳章

heidi媽

哦, 那你可否明天比賽完後和我們分享一下呀? 看看有沒有一些有趣的事情發生.

祝你的孩子明天能發揮水準兼臨危不亂.
‹ 上一主題|下一主題