用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 唔好信111
樓主: kuangld326
go

唔好信111   [複製鏈接]

kuangld326 發表於 16-9-29 12:17
揾笨架!太多失敗例子,叩門時名校神校係完全唔睇3條1,只睇有幾多校外cert,臨場表現,校內成績唔理!
甲1: ...
我覺得呢D係睇時勢,出生率、學校收生情況等都會有影響。以前的經驗唔可以用向今時今日的情況。

呢幾年咁多人報小學,你敢唔敢唔放111?

Charlotte_mom 發表於 16-9-30 14:59
弊在有家長為左個111,放棄更大勝算嘅學校。到後來發現學校收000都唔收111,就大叫搵笨(年年都有)
唔係 ...
我懷疑學校收000都唔收111係另有原因。 一係可能個家長識人,二可能有特異功能。家長背後做左好多野其他人未必知,只知佢地000都入到。

apple1990 發表於 16-10-2 10:56
伸利....我哋 000 叩入#41 學校,完全無人事關係唔識人,亦不是信教家庭,因此,無教會幫助。小朋友無特異 ...

咁你地叩入邊間小學?讀邊間幼稚園?

apple1990 發表於 16-10-2 10:56
伸利....我哋 000 叩入#41 學校,完全無人事關係唔識人,亦不是信教家庭,因此,無教會幫助。小朋友無特異 ...
多謝回覆。咁要加多一個條件就是名幼稚園生可以000即叩入名小學啦!咁都好合情合理!

retriever 發表於 16-10-3 09:21
先唔講000 點解得,係111 都可以無得見,俗語話:有"西選,無得入閘"!!❗

點吸引call in係個謎‼
111條Queue都好長下,入唔到都唔奇。
‹ 上一主題|下一主題