用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 東九龍少年暑期泳班邊好?
go

東九龍少年暑期泳班邊好? [複製鏈接]

考慮師资, 態度,場地,學習方式和效果等, 請给與宝贵意見和經驗分享. 约十三歲女孩.
   0    0    0    0

13歲才學 ??
有場地的, 包人地學校池d , 無太多選擇.
無租場地, 甚至無租公共泳線水線的, 自己去泳池睇下.
揾幾次用幾個小時, 自己係公共泳池睇, 好多泳會的.
好明顯, 呢度有幾個係係度揾食的.  (唔好問邊個)
唔好問我介紹, 我自私, 唔想個仔教練咁忙.

* 師資 : 有教練牌(教師會/教練會/泳總 , 呢3間康文署認可)
* 態度: 自己考察.
* 場地: 自己考察.
* 學習方式 : 唔識教水, 無法提供意見.  
* 效果 : 無人敢擔保, 講就大聲, 到真係將錢同指標掛鉤, 未聽過有教練肯承諾.

私鈡教好d喎~

謝謝, 想報泳會,租線的, 规範系统一點的, 當然好教練看運氣.
以前學過初班. 忘了!

http://www.hoitin.net/lesson_info2.html
http://www.hoitin.net/lesson_info7.html

Technoman 發表於 15-5-8 22:31
謝謝, 想報泳會,租線的, 规範系统一點的, 當然好教練看運氣.
以前學過初班. 忘了!  ...
租線泳班真係唔常見, 只可以話唔好一次俾好多期錢.
某 d 市政池個個禮拜都去, 真係唔覺任一間會長期租線.
係KT池, 呢幾個禮拜見, 同一時間最少有10個以上唔同泳會, 無一租線.
以往都只係見有泳會, 係等定時候會租線一次操練.

自己去想去既池睇下,  租左線, 係兩邊係會有個牌放係度提示泳客既.
有d池有教水公海, 但唔係任一泳班專用.
宜家無租, 暑期更加唔駛講.

可能某d市政池會有泳班長期租線, 反正我唔係個個池成日都打探.

感謝yanamama 推介

唔租線暑假很難學, 成日比人阻住, 下次去泳池留意下,特別是訓練池, 觀塘摩山都人太多.或一些有池的學校

暑假係学游水高峰期,人多在所难免。除非係操水泳隊先会有全條專線,学游水就唔敢包……如果講泳会,—般泳天、海天、丽华、大力等較出名,史丹福就麻麻囗碑。

回覆 Yanamami 的帖子

謝謝你的建議,等我查詢下先. 學識游水致關重要
‹ 上一主題|下一主題