用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 請問長沙灣地鐡站附近那間崇真中學好唔好? ...
go

請問長沙灣地鐡站附近那間崇真中學好唔好? [複製鏈接]

代友詢問,朋友的仔仔考到這間直資中學,想請問有冇mami的仔女正在讀這間中學,請比意見,謝謝.
   0    0    0    0
[img align=left]D:\My Documents\My Picture\builda[/img]

原文章由 siufutiger 於 07-8-2 15:29 發表
代友詢問,朋友的仔仔考到這間直資中學,想請問有冇mami的仔女正在讀這間中學,請比意見,謝謝.

BAND 2學生佔多,BAND 3也有~~~~

我仔仔今年升讀呢一間中學, 學校既學生大部份都係介乎BAND1-BAND2, 校風好好, 校規亦好嚴.
另外,因為今年已經轉做非派位直資, 全部學生都要考入來, 所以BAND3生都幾難入.
今年有4百幾人扣門, 只係收左30人, 恭喜你朋友仔仔可以考到.
你可以參考一下之前既POST
想了解吓深水埗基督教崇真
基督教崇真中學好唔好???
TTCA 家長分享站

[ 本文章最後由 bkfriend 於 07-8-3 00:07 編輯 ]

Thanks so much, 各位靚mami.
[img align=left]D:\My Documents\My Picture\builda[/img]

朋友又問,如果將軍澳播道中學和崇真中學比較,邊間會好d.
‹ 上一主題|下一主題