用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 屯門青山聖彼得堂幼兒園N1班
樓主: MAMAHOHO
go

屯門青山聖彼得堂幼兒園N1班 [複製鏈接]

原文章由 MAMAHOHO 於 07-10-1 17:56 硐表
Joycelyn,

你睇啟豐果個兒科好唔好呀??? 地址係邊呀??? thx!

MAMAHOHO:

果個兒科都幾好, 都幾多人睇佢, 預約左都排隊.  o係啟豐商場1/F,16D6號; 2441-9778.

Joycelyn

原文章由 影後媽媽 於 07-10-2 00:21 硐表
joycelyn,

係呀,老師都有話放定件冷衫入書包架,不過我諗係再上星期d空氣太差&焗,d空氣唔夠流通噤囉:-|

mamahoho,

咁可盈辛唔辛苦呀?(定係你辛苦d,因聰聰病lee個星期我做到想死  )咁今次話佢咩事呀?可盈食药 ...

影後媽媽:

冷衫都蓋不住隻腳仔, 尤其是 P.E. 短褲.

影後媽媽 & MAMAHOHO:

希望你地的小朋友快 d 好番啦!

Joycelyn

今日聰聰有冇返學呀! 可盈今日都差不多, 醫生話要5至7日, 都係要佢自己打嬴佢咖...... 好彩呢d好似荔枝既野唔係好痕, 如果唔係大家繼續無覺好訓, 比起血管發炎無咁可怕(但當然想佢無事啦!!)食藥都食左差不多一個月, 陰公...... , 好彩可盈食藥都
o.k., 間唔中縷計, 傾下氹下都就範...... 但呢十零日實在太就哂佢, 佢而家變左小霸王, 等佢好番我就無咁就佢, 打回原形, (我呀..隻手臂變大隻左呀 成日要人抱.......)

星期六陳老師都有打電話比我了解情況....... :D

原文章由 影後媽媽 於 07-10-2 00:21 硐表
joycelyn,

係呀,老師都有話放定件冷衫入書包架,不過我諗係再上星期d空氣太差&焗,d空氣唔夠流通噤囉:-|

mamahoho,

咁可盈辛唔辛苦呀?(定係你辛苦d,因聰聰病lee個星期我做到想死  )咁今次話佢咩事呀?可盈食药 ...

我都好讚成露出隻腳仔係唔係咁好, 同埋好多時係出面有蓋操場玩完車, 一身大汗走返入冷氣, 一出一入, 如果抵抗力唔好, 好易拎野.........

原文章由 Joycelyn 於 07-10-2 09:19 硐表

影後媽媽:

冷衫都蓋不住隻腳仔, 尤其是 P.E. 短褲.

影後媽媽 & MAMAHOHO:

希望你地的小朋友快 d 好番啦!

Joycelyn

今日聰聰返咗學喇,同其他同學仔媽媽傾開,原來上星期都有幾位同學發燒感冒無返學:-| 可盈噤乖很食药已經好叻喇:) 唯有等佢慢慢好返啦:D
今曰我同可盈堂細佬傾咗兩句,亞嫲嫲問我聰聰叫咩名後就話,哦....原來你就係...........聰聰,勁攪笑

[quote]原文章由 MAMAHOHO 於 07-10-2 19:39 硐表
今日聰聰有冇返學呀! 可盈今

今日聰聰返咗學喇,同其他同學仔媽媽傾開,原來上星期都有幾位同學發燒感冒無返學:-| 可盈噤乖很食药已經好叻喇:) 唯有等佢慢慢好返啦:D
今曰我同可盈堂細佬傾咗兩句,亞嫲嫲問我聰聰叫咩名後就話,哦....原來你就係...........聰聰,勁攪笑

[quote]原文章由 MAMAHOHO 於 07-10-2 19:39 硐表

原文章由 MAMAHOHO 於 07-10-2 19:39 硐表
今日聰聰有冇返學呀! 可盈今日都差不多, 醫生話要5至7日, 都係要佢自己打嬴佢咖...... 好彩呢d好似荔枝既野唔係好痕, 如果唔係大家繼續無覺好訓, 比起血管發炎無咁可怕(但當然想佢無事啦!!)食藥都食左差不多一個月 ...

原文章由 MAMAHOHO 於 07-10-2 19:39 硐表
今日聰聰有冇返學呀! 可盈今日都差不多, 醫生話要5至7日, 都係要佢自己打嬴佢咖...... 好彩呢d好似荔枝既野唔係好痕, 如果唔係大家繼續無覺好訓, 比起血管發炎無咁可怕(但當然想佢無事啦!!)食藥都食左差不多一個月 ...

作死,我又"噤"得耐得嚌,sorry sorry !!:loveliness:

係呀... 我都有聽嫲嫲講有多同學仔病左:tongue: , 可盈係有個堂細佬(樹森)一齊讀, 堂細佬同家姐d 性格好唔同, 細佬好熱情, 家姐就慢熱, 但兩個成日o係嫲嫲屋企打交爭野玩, 有時家姐返到屋企換衫先發現有牙印, 陰公....... , 真係好攪笑, 你同嫲嫲相認左(點左相) , 我成日都有同嫲嫲講叫佢認識下聰聰la...... 我都係住係龍門居咖..... 原來又係街坊, 嫲嫲住一座, 我住十二座, 你呢??

原文章由 影後媽媽 於 07-10-2 23:09 硐表
今曰我同可盈堂細佬傾咗兩句,亞嫲嫲問我聰聰叫咩名後就話,哦....原來你就係... ...

原文章由 MAMAHOHO 於 07-10-2 19:42 硐表
我都好讚成露出隻腳仔係唔係咁好, 同埋好多時係出面有蓋操場玩完車, 一身大汗走返入冷氣, 一出一入, 如果抵抗力唔好, 好易拎野.........

MAMAHOHO & 影後媽媽:

我見前兩日班房的冷氣都唔係好凍, 唔著'冷'衫都可.  前天亞女那班有三個小朋友哭 (有一個天天哭半天), 昨天有更多 (五個倒).  老師話因假期後番學喎.   我昨天走後我個女都有哭, 唔知要哭幾多日呢?!

Joycelyn

原文章由 MAMAHOHO 於 07-10-3 11:52 硐表
係呀... 我都有聽嫲嫲講有多同學仔病左:tongue: , 可盈係有個堂細佬(樹森)一齊讀, 堂細佬同家姐d 性格好唔同, 細佬好熱情, 家姐就慢熱, 但兩個成日o係嫲嫲屋企打交爭野玩, 有時家姐返到屋企換衫先發現有牙印, 陰公.. ...

MAMAHOHO:

我都見倒好似日日都有 d 小朋友唔番學喎.  我個女架呢個男同學又拿我個女隻柸蓋住自己個嘴, 又拿自己條毛巾抹我個女個嘴 (怪不得 d 病咁易傳染).

Joycelyn

HI! HI! Joycelyn,

你個囡今年幾大呀...我個囡6月出世咖..... 你囡囡叫咩名呀???
係呀... 初初我帶亞囡返學(頭個幾星期個陣), 我個女隻杯比隔離個同學仔lor 左,重想放個嘴去飲水...... 佢地咁細個.... 又好奇, 又熱情........ 無辦法la....., 我唯有幫佢增強d 抵抗力, 至少佢地唔係返全日都好好咖 la! 唯一我好早開家長會知道要著校服, 覺得唔係好滿意lor, 我覺得佢地咁細個, 應該係著件背心以證身分外, 重有書包等la..... 其他我覺得係唔係咁需要lor, 又要我地家長浪費錢買校服裙同運動衫, 運動鞋一對就攪掂la, 洗咩買黑鞋.... 因為只是
bb班, 太多規模....... 你有冇意見呀!

原文章由 Joycelyn 於 07-10-4 08:58 硐表

MAMAHOHO:

我都見倒好似日日都有 d 小朋友唔番學喎.  我個女架呢個男同學又拿我個女隻柸蓋住自己個嘴, 又拿自己條毛巾抹我個女個嘴 (怪不得 d 病咁易傳染).

Joycelyn ...

mamahoho,

原來同邨,我住六座

原文章由 MAMAHOHO 於 07-10-3 11:52 硐表
係呀... 我都有聽嫲嫲講有多同學仔病左:tongue: , 可盈係有個堂細佬(樹森)一齊讀, 堂細佬同家姐d 性格好唔同, 細佬好熱情, 家姐就慢熱, 但兩個成日o係嫲嫲屋企打交爭野玩, 有時家姐返到屋企換衫先發現有牙印, 陰公.. ...

joycelyn & mamahoho,

係呀,假期後真係會多咗d小朋友喊架:-|
聰聰未就係成日攪其他同學d柸呀,蓋呀,毛巾呀......果d男同學囉 琴日仲攞埋人哋條手巾回家,到我執書包先發覺,真係比佢激死!!
各位女同學sorry sorry

原文章由 Joycelyn 於 07-10-4 08:58 硐表

MAMAHOHO:

Joycelyn ...

今日聰聰有冇喊呀......原來聰聰o係班到咁活躍既, 佢地返學都係學守跌序同規矩之麻, 比d 時間, 唔緊要la!  

原文章由 影後媽媽 於 07-10-4 14:18 硐表

聰聰未就係成日攪其他同學d柸呀,蓋呀,毛巾呀......果d男同學囉 琴日仲攞埋人哋條手巾回家,到我執書包先發覺,真係比佢激死!!
各位女同學sor ...

mamahoho,

有呀,仲有喊呀 (可能上星期又無返喇)
可盈好返未呀,幾時返得學呀

原文章由 MAMAHOHO 於 07-10-4 15:00 硐表
今日聰聰有冇喊呀......原來聰聰o係班到咁活躍既, 佢地返學都係學守跌序同規矩之麻, 比d 時間, 唔緊要la!  

原文章由 影後媽媽 於 07-10-4 14:18 硐表

各位女同學sor ...

影後媽媽:

男仔係活躍 d 丫嘛.

Joycelyn
‹ 上一主題|下一主題