用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 「鄰舍輔導會新翠育嬰園」媽媽吹水站
樓主: winwin815
go

「鄰舍輔導會新翠育嬰園」媽媽吹水站 [複製鏈接]

Re: 「鄰舍輔導會新翠育嬰園」媽媽吹水站

四點鐘都差不多了,通常頭一小時係聽書,我估今次會看埋video啦,然後就觀課,其實睇下不同小朋友上課,大組的小朋友就多d野睇,因為佢地都上課,細中組的家長就在大窗外「庄庄下」,約四點三就round-up啦。

所以你四點鐘要走,都差不多睇晒要睇的野啦!
silvia_yu 寫道:
唉...我都想去呀
但係佢2:30-4:30
我都會去既但4點會走了....因為要返工
但我最想睇話有d video睇架

silvia_yu,

請收PM!

咦....呢d又係咩活動呀?????
歡迎參觀『文。穎之家』
文文小公主Corliss出生於28/9/2006, 重2.99kg, 31/12/2008重13.4kg, 高85cm
小穎小王子Wayne出生於01/11/2007, 重3.5kg, 27/2/2009重11.8kg, 高78m, 頭圍49cm

觀課...通常雙月最後的星期五下午,陳主任帶

另有workshop,通常隔月的一個星期六下午,老師帶

winwin815 寫道:
咦....呢d又係咩活動呀?????

MANMAN
我媽媽五十出頭呀,當然有精力啦

BB終於適應左啦,佢開始摸其他BB啦!
但係佢摸BB時,被個BB咬左一啖!

醒目開學勳章

maman,
已收到你的pm....非常謝謝你
你會否出席27號的活動呢??
我女女係大c班架...你個個呢!!

各位媽媽,

如果想同BB打流感針要快,因貨量不足,佐敦嘉賓大厦6樓那X素11月会為2歲以下BB优先打,大家可以詢問一下,大約收100-150元左右啦~
[url=http:www.youngnutrition.net]youngnutrition[/url][img align=left]http://www.youngnutrition.net/member/tickers/48743/ticker1.pug[/img]

咬b與被b咬都係正常的,呢個階段係咁嫁啦!

老師們抱bb時,都常常被bb咬的!

適應左咪好囉,你唔駛左LUM呢樣LUM個樣,疑神疑鬼咁,放心啦!
takr33 寫道:
BB終於適應左啦,佢開始摸其他BB啦!
但係佢摸BB時,被個BB咬左一啖!

我已經安排咗曦曦下個月番育嬰園la~~
但佢婆婆仲未知ar~~都唔得點開口講,
話曦曦唔比佢湊, 要番育嬰園ar!!!

醒目開學勳章

流感針今年真係好緊張呀
我診所都有不過都貴呀成180蚊
我諗住下個女同琪琪打水痘針同流感針

我個b女由前晚半夜開始, 隔冇個幾鐘就疴一次, 疴出黎個d係泡黎架, 仲有少少渣既, 大家有冇經驗呀, 我朋友話呢d係人奶屎, 我呢幾日差不多近乎全人奶, 叫我唔使擔心
歡迎參觀『文。穎之家』
文文小公主Corliss出生於28/9/2006, 重2.99kg, 31/12/2008重13.4kg, 高85cm
小穎小王子Wayne出生於01/11/2007, 重3.5kg, 27/2/2009重11.8kg, 高78m, 頭圍49cm

winwin,
喂人奶每吃一歺疴一歺係正常架,有渣係可能係乾咗啫,有泡就奇D~

各位如果要幫BB打預防針,每針要相隔4星期,2歲前從未打過流感針的話要打2針架
[url=http:www.youngnutrition.net]youngnutrition[/url][img align=left]http://www.youngnutrition.net/member/tickers/48743/ticker1.pug[/img]

吾該各位解答呀~~~~~~~~
thx~~~~

而家返左學,我發覺佢醒左!!!
古古惑惑咁!

namnam, 我99問左醫院d姑娘, 話個d泡係bb肚入邊既氣, 唔使擔心, 但係佢成日要谷到塊面紅晒先疴到, 好似好辛苦咁, 訓又唔冧喎
歡迎參觀『文。穎之家』

winwin815

我囡一直都係全人奶,由初生到4mths,幾乎餐餐都有大,仲每日起碼有兩次係痾泡,通常佢一痾泡就喊得好勁,狀似肚仔唔舒服,為此睇過好多醫生、問過唔同人。得出唔同見解:(1)有d人話係人奶便、(2)可能風多or (3)前乳太多。

個人不太認同(1)講法,coz我有朋友都係餵人奶,但佢的b冇呢d情況;至於(2)同(3)都有可能,惟有抱多d亞囡避免佢喊得勁而入風,另外有時間的話會先泵走d前乳,然後才埋身餵。

我都想同仔仔打流感針同水豆針呀
不過我個仔仲有o的咳,都吾知佢幾時先好番晒

醒目開學勳章

我都諗住同我女女打水痘針呀
不過水痘針都幾貴下呀
我地來貨價都要差唔多3佰幾一支

jsbaggio, aiya...咩由佢喊都會入風架????
歡迎參觀『文。穎之家』

醒目開學勳章

當然會啦...
佢一路係咁擘大個口係度cry
係咁吸哂d風入肚啦
‹ 上一主題|下一主題