用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會聖三一堂曾肇添幼稚園 聖三一堂中心幼稚園 08/09 K1 家長入黎傾吓啦 !!! ...
樓主: LLK
go

聖三一堂中心幼稚園 08/09 K1 家長入黎傾吓啦 !!! [複製鏈接]

原帖由 alexmum 於 09-3-16 10:50 發表
我同先生一齊來, 分享完第一個走先的.
係我地提出安全帶問題的, 因為我覺得校車公司考慮的因數, 不是以小朋友安全為首, 只是為了保單是否有效, 保障佢地自己的利益. ...

依方面, 我完全無認識... 所以, 你o地提出依個問題時, 我只係眼光光坐係樹咋.....

原帖由 貓頭鷹3號 於 09-3-18 23:45 發表
後來你同校長好好傾, right ?  

bingo ~~~
估中 ... 無獎 .....

我仔話老師同佢地講 tomorrow 又有爸爸媽媽去同佢地玩

我記得你 husband 講呢個問題時好認真, 反而我冇留意到你, he he....

原帖由 alexmum 於 09-3-16 10:50 發表
係我地提出安全帶問題的, 因為我覺得校車公司考慮的因數, 不是以小朋友安全為首, 只是為了保單是否有效, 保障佢地自己的利益. ...

後來你同校長好好傾, right ?  

原帖由 jolo 於 09-3-14 10:49 發表
我o地分別 3班... 最後 分享時分左 3邊坐... 好易分啵...

owl 3  近門口, 我一個 坐 係校長對面 , 傻下傻下果個  (應該好易估) ...
剩番 alexmum 果班, alexmum 俾小小貼士丫 (安全帶 ??)  .... : ...

無啦啦無左個A/C,今日終於可再login.
看來你們進行得好順利.

我有影, 只是影自己的小朋友, 唔敢影其他人.
我地班有媽媽教小朋友整甜甜圈donut,
佢地個食相真係好好笑....一個個成面都係朱古力

係我地提出安全帶問題的, 因為我覺得校車公司考慮的因數, 不是以小朋友安全為首, 只是為了保單是否有效, 保障佢地自己的利益.

大家玩得好開心咁, 真係好期待, 同好緊張 !

我o地分別 3班... 最後 分享時分左 3邊坐... 好易分啵...

owl 3  近門口, 我一個 坐 係校長對面 , 傻下傻下果個  (應該好易估) ...
剩番 alexmum 果班, alexmum 俾小小貼士丫 (安全帶 ??)  ....

果日真係好好玩呀 ~~
我仔果班, 轉組唔算亂, 可能我o地有一組係要落車場, 一組要上普通話, 所以無咁亂啦....
個個小朋友都好活潑、好好笑容、又唔怕羞... 真係好開心, 可以去多次就好囉....

要補充一句, 校長唔建議家長係課室 take photos, 我地果班家長乖乖, 冇人敢影相.....

原帖由 貓頭鷹3號 於 09-3-12 16:59 發表
我坐近門口, 着迷彩軍綠色衫嘅, 最後一個分享感受果個媽咪.  我估你可能係三個媽咪一齊傾計嘅其中一個, 唔知有冇估錯呢 ?  可唔可以形容吓你係邊個, 有冇同 daddy 去嘅 ?

我都同全班小朋友玩哂, 初時係四五個一組,  ...

我坐近門口, 着迷彩軍綠色衫嘅, 最後一個分享感受果個媽咪.  我估你可能係三個媽咪一齊傾計嘅其中一個, 唔知有冇估錯呢 ?  可唔可以形容吓你係邊個, 有冇同 daddy 去嘅 ?

我都同全班小朋友玩哂, 初時係四五個一組, 最後一次係八個一組.  感覺好開心, 但真係好忙.  之後一齊去唱歌, 上普通話堂, lunch, 同校長 and 家長分享.  快樂時光過得真快.

我地班主任同我地傾我地 d 小朋友, 傾到 2:30 pm 先捨得走.

原帖由 alexmum 於 09-3-12 16:09 發表
danielmorris

今早去完, 原來真係幾忙幾亂, 但都好開心,d小朋友的答案真係好好笑....

「參與教學活動」:-
我估當時情況太亂, 小朋友又走來走去, 大家完成的時間又唔同, 所以玩玩下都唔知輪到邊組邊個, 大部份小朋 ...

danielmorris

今早去完, 原來真係幾忙幾亂, 但都好開心,d小朋友的答案真係好好笑....

「參與教學活動」:-
我估當時情況太亂, 小朋友又走來走去, 大家完成的時間又唔同, 所以玩玩下都唔知輪到邊組邊個, 大部份小朋友都有來我那組玩, 好似只差4-5無來, 包括你囝囝都無來到.

不過, 可以同佢地一齊玩真係好開心, 佢地天馬行空的說話, 有時又"論論盡盡"咁, 真係好鬼得意, 好好笑....

所有初班的家長都有一齊檢討, 但唔知邊個係jolo 同 owl3....

WOW!
alexmum,owl3,jolo,你們3位都是明天家長參與教學,心情緊張嗎?
記得返來講下情況,分享一下.

哈哈哈 ~~
我都係 12號呀 ~~
3個人 同一日, 不過分別 3班.....

初愛班.

皮影戲 or 估物件.  未肯定揾唔揾到道具.  仲諗緊.

原帖由 alexmum 於 09-3-10 11:36 發表
owl 3

你小朋友係咩班? 你準備玩咩?
我囝囝係初望...

owl 3

你小朋友係咩班? 你準備玩咩?
我囝囝係初望...

原帖由 貓頭鷹3號 於 09-3-10 10:35 發表
alexmum,

我都係 Mar 12 參與教學

Owl 3

alexmum,

我都係 Mar 12 參與教學

Owl 3

老師真係好忙呀 ~~~~
今個月已經係有 d 日子, 家長參與教學, 今日又去睇交通設 備..... 下星期又坐車睇 車船... 再下星期又去睇 飛機 ... 月尾又家長日...     
做老師真辛苦 .....
小朋友就開心囉... 今早我同囝囝講, 今日有活動, 佢好興奮呀 ~~~ 成日問我幾時 可以同同學坐車車、睇飛機...

我揀咗 Mar 12 and Mar 19, 又交咗通告都冇人通知我點樣.  咁我一陣 call 班主任啦.

原帖由 jolo 於 09-3-5 09:43 發表
貓頭鷹3號 ,

我個仔果班, 唔駛抽o架...
不過, 老師打俾我, 話本身我係通告揀果兩個日子, 都太多家長揀, 問我可唔可以改為 某一日....
咁 ~ 之前你有無收過通告呀 ?? 如果你無交過通告, 老師會唔會以為你無時間參加 ...
‹ 上一主題|下一主題