用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 分享囝囝既大躍進 ! 好開心呀 ^v^
樓主: Meisuen
go

分享囝囝既大躍進 ! 好開心呀 ^v^ [複製鏈接]

Re: 分享囝囝既大躍進 ! 好開心呀 ^v^

jl2006,

我唔記得妳係咪任職或時在職媽咪呀 ? 有冇人幫手湊 ? 一個湊兩個, 仲要做訓練, 真係好辛苦! 等d小朋友sleep 晒, 要好好休息下 !

我細b囡預產期係9月25日呀 !   我囝想我生bb, 所以我生咪生囉!  

Meisuen,
我係在職媽媽, 我有工人幫手, 但........真係幫手囉, 佢都教唔到d乜! 我又想教大仔, 又想陪細仔, 真係唔夠時間用, 老公響hk就會好d, 起碼可以一人跟一個!
嘩, 你仔仔咁叻仔, 識我同你表示佢想要個弟弟/妹妹? 佢而家幾多歲呀? 識駁你咀未?
我好期待啊..........好想我仔快d同我鬥咀呀

jl2006,

遲d 我都好似妳咁, 分身不下 ! 我囝3歲半啦 ! 佢成 日叫我聽日生bb, 不過仲未識講要妹妹定細佬.  佢講野standard 大約2歲10個月倒啦! 仲未識駁咀! 我都期待緊 !

Meisuen,
既然係你大囝要求要bb, 叫佢第時唔準呷醋架

jl2006,

我通常比vcd佢睇, 平日淨係睇keroro 同叮噹囉. 我覺得佢睇tv 及 vcd 學到講野喎 ! 妳skip 一個星期再比佢睇囉. 我仔有好多vcd , 佢一重複睇, 我就話好悶呀, 佢就轉另一隻囉 !

Meisuen,
我要上黎呻下...........今日仔仔去協康上第二堂幼訓, 其實都係做評估先, 導師都係話佢智能方面未到3歲, 語言又係唔得. 同埋話佢d concept弱, 同一個問題, 如果導師用左第二種方法問, 佢就唔識答 :cry: 我又有d down :cry: 係咪真係有得追 我d信心有d動搖添

jl2006,

佢上左兩堂姐, 唔洗心急 ! 導師講出佢既弱點, 妳先可對正下葯架嗎 ! 唔好唔開心 ! 我仔當初都係咁, 仲差tim唔識答呀! 單字得3個咋, 小肌肉又唔好. 妳唔洗急, 一步一步黎! 我囝都train 左成大半年先追到咋 ! 比d信心自己啦 !

Meisuen,
你仔仔而家仲有無做早期訓練? 你一開始係同佢一個星期一堂定二個星期一堂? How about st?

jl2006,

而家仲係早期. 開始時1星期1堂導師堂. 而家除左導師堂早期訓練仲包括2星期1堂 st, 1個月1堂職業治療, 3個月1堂物理治療.
‹ 上一主題|下一主題