用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 報邊間學校好 ?? (大埔區)
樓主: boocat
go

報邊間學校好 ?? (大埔區) [複製鏈接]

版主

Re: 報邊間學校好 ?? (大埔區)

boocat 寫道:
mama1210

不要灰心
努力呀
我都未幫我個仔搵學校
只係去英藝交form 無交留位貴
我想放鬆d先決定

CatCat

catcat:
果日打去安基司佢已經話full 晒, 我有d驚個女無書讀 :-| 你已經交左form 啦?? 係 主流定國際班呀?

我報0左上午主流班
nursery 簡單d 我唔會睇得呾重
明年k1會用心d去搵學校

boocat

版主

boocat 寫道:
我報0左上午主流班
nursery 簡單d 我唔會睇得呾重
明年k1會用心d去搵學校

boocat

咁你又講得幾岩喎.....你會唔會出九龍讀K1呀?? 咁你係咪報半日班咋??

對, 只返半日,
我比個仔讀nursery想佢唔好咁悶, 學社交
明年k1真正係入學年齡, 我多會搵教會學校
因為我們是基督教家庭

版主

boocat 寫道:
對, 只返半日,
我比個仔讀nursery想佢唔好咁悶, 學社交
明年k1真正係入學年齡, 我多會搵教會學校
因為我們是基督教家庭

我聽日都會去英藝交form , 都係留個位好D

你會揀九龍定大埔呀??

如果大埔都有好多係基督教既幼稚園

如無意外應該係禮賢會

Hello我是新加入的   ,我囡囡現在十個月大,明天想去大埔英藝報名国際班,各位对E間學校有冇乜野意見?  

版主

boocat 寫道:
如無意外應該係禮賢會

ic..ic.....如果st.paul收我, 我就可能一路讀, 如果唔係我就會去番浸信會

版主

judie 寫道:
Hello我是新加入的   ,我囡囡現在十個月大,明天想去大埔英藝報名国際班,各位对E間學校有冇乜野意見?  

Hi Judie,
你好快喎.....咁快就已經為囡囡諗學校, 好媽媽      英藝比我既感覺係課程會深小小. 但好睇你想揀咩學校比囡囡.

Hello judie

我係boocat 媽我個仔19個月大
現在係英藝返playgroup 都ok
今年8月應該會升讀n1
我在06年11月先交form, 但現在都未交留位費
因為返playgroup 免interview 交$$一定會收你
佢0地課程係好深過其他學校, 校舍都ok
老師有禮貌過安x司
你考慮0下先
我家因近英藝放便小朋友所以我選擇它

Thank you boocat媽媽,今早已經報了名,等BB識行再報playgroup ,如果到時BB喜歡,應該會在英藝讀n1

因 我怕遲會無位,聽講上午國際班會很多人揀,加上老公又喜歡 英藝,so.....咁快報名

版主

judie 寫道:
因 我怕遲會無位,聽講上午國際班會很多人揀,加上老公又喜歡 英藝,so.....咁快報名

佢地am 好似無國際班架....

版主

大家唔見晒既??

我個仔又被病毒入侵, d菌好勁
遲d正式返學唔知點算
返playgroup 都要請假

hi hi~

我妺妺而家6個月大(06/06出世)
如果想報n1, 應該幾時報?
全日邊間好呢?? (最好非牟利)

thanks!
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

大埔廣福幼稚園如何啊?

版主

boocat 寫道:
我個仔又被病毒入侵, d菌好勁
遲d正式返學唔知點算
返playgroup 都要請假

咩事呀??? 而家好D無?? 話時話你幫仔仔打左水豆針未?

版主

cary330 寫道:
hi hi~

我妺妺而家6個月大(06/06出世)
如果想報n1, 應該幾時報?
全日邊間好呢?? (最好非牟利)

thanks!

睇下你想揀邊間...如果你想揀宣道寶湖幼稚園, 而家應該可以拎form 排定隊架啦. 全日既我知既有

宣道寶湖
St. Paul
英藝
安基司
廣福村保良局....等等

版主

sunson2001 寫道:
大埔廣福幼稚園如何啊?

聽人講d老師幾好
‹ 上一主題|下一主題