用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 2006年9月入讀KTS 小一ge家長入黎傾
樓主: Huisys
go

2006年9月入讀KTS 小一ge家長入黎傾 [複製鏈接]

Re: 2006年9月入讀KTS 小一ge家長入黎傾

呀仔最後都識唔洒所有字,今日我得實在 太多啦!成家當我瘋人一樣 ......我都唔敢迫佢啦!唯有叫佢訓先,明天自由發揮啦!祝各位順順利利      
Friends are the sunshisne of my life~~

Thanks for brightening my world with
the warmth of your friendship !!

我囡囡都瞓左喇, 雖然仲有d字唔熟, 但算喇, 俾佢瞓夠聽日精神好d, 希望記性都好d.

cheungmp 寫道:
我都收工啦,叫左佢去瞓,希望佢聽日精神D,寫D字靚D
[quote]
heiheikeikei 寫道:
大家咁話..我啱啱收工 [quote]
聽日中文黙書好似用普通話,我剛剛先第一次用普通話同佢溫,希望我D讀音同馬老師嗰D差唔多,希望佢聽得明啦
[/quote][/quote]

如果有上堂遊雲獎,我仔仔實攞第一,仲點識教番我呀

[quote]
yaumama 寫道:
我都係有限公司..嚴格講應該係唔識 , 所以我要叫囡囡留心聽老師讀, 返屋企教番我  

Hi Cassey & Leona01,

可能以前我同我老公只叫姐姐晚上幫佢補刷牙, D姐姐又比較是但, 所以搞到佢有蛀牙. 聽聞金鐘有個女醫生幾好, 咁就帶左佢去試, 個醫生都幾好好有耐性,不過好貴好貴好貴. 不過我都PM 給你們作參考.

Leona01, 可否pm你個牙醫資料給我呀!謝謝!   

mp,
我收工默書咋..英文每日一篇e+先開始做.....

我個囡都試過唔俾佢借書, 話佢無還書 (但無寫手冊, 亦無罰錢), 只係口頭同我個囡講, 結果我親自去圖書館同老師講我囡囡無借過本書, 老師再 check 番話已經還左   .  可能係圖書館d大哥哥大姐姐唔係太熟, 攪亂左 (因為借書還書好似係高年級學生負責)

[quote]
功課就冇,但係今日比老師寫佢冇還書,要罰佢1日$1,其實佢上星期已經還左,我打左電話同老師講,而家仲搵緊本書係邊,分分鐘要賠

9s,
唔好唔開心啦,其實都係5%,仲要平均5次嘅分數,其實真係佔好少
nice1314 寫道:
呀仔最後都識唔洒所有字,今日我得實在 太多啦!成家當我瘋人一樣 ......我都唔敢迫佢啦!唯有叫佢訓先,明天自由發揮啦!祝各位順順利利      

係呀,我仔仔話佢還書時好多人,d大哥哥大姐姐叫佢放落還書箱,點知而家又話佢冇還書,雖然老師話會搵下,但係咁多書點搵呀,我都預左要賠
[quote]
yaumama 寫道:
我個囡都試過唔俾佢借書, 話佢無還書 (但無寫手冊, 亦無罰錢), 只係口頭同我個囡講, 結果我親自去圖書館同老師講我囡囡無借過本書, 老師再 check 番話已經還左   .  可能係圖書館d大哥哥大姐姐唔係太熟, 攪亂左 (因為借書還書好似係高年級學生負責)

all mami,

No eye see, God help tomorrow

nice1314 寫道:
:     

咁你又可以上BK嘅?

係啦,點解我見有D小朋友冇做每日一篇嘅?唔係一定要做嘅咩
heiheikeikei 寫道:
mp,
我收工默書咋..英文每日一篇e+先開始做..... [quote]
[/quote]

我哋各人用唔同嘅電腦.
>唔係一定要做嘅咩
---好似無規定

咁你又可以上BK嘅?

係啦,點解我見有D小朋友冇做每日一篇嘅?唔係一定要做嘅咩

各位媽咪! 我要瞓喇, 遲d再傾過, Goodnight!!

Dear KC ma and Jasonma,

我去的是一間黃埔綜合診所, 只記得醫生的姓, 待我明日致電問清, 一次過把診所電話, 姓名pm給你們.

jasonmama 寫道:
Hi Cassey & Leona01,

Leona01, 可否pm你個牙醫資料給我呀!謝謝!   

No Problem la.

It's very normal for little child la. Anson is OK la. He also play with Eason today.

Don't worry.

Anson & Anise

Dear nice and maychoi,

深有同感!!    告戒0左自己好多次, 結果還是讓果個"火雲邪神" 出0左0黎   

一想到親子關係, 惟有急急如律令, 讓阿仔上床呼呼...
今天一早, 家中一寶晨0甘早過來, 警告我hhkk講果單阿媽教女教到出刀的新聞, 仲諷刺地話:"下個很可能係你啦 !!".  哇! 真係嚇親!!      

God bless all of our kits!!! 現在唯有祈禱啦.

Goodnight 各位mama   

Leona01,

Thanks!

我知,佢今日仲問Anson痛唔痛,不過真係唔好意思,唔人想見到自己個小朋友受傷   
nicki_416 寫道:
No Problem la.

It's very normal for little child la. Anson is OK la. He also play with Eason today.

Don't worry.

hi, rubyngan,

我仔仔都係 1E,但上星期病咗,所以並無 listening paper,問仔仔又話唔知,不如致电老師問下乜情形,免得下次又無辜被寫。

我溫中默收工,明天請早,拜拜

ra

rubyngan 寫道:
HI, 各 1E 班MAMI,

今日亞女比老師寫佢欠交 LISTENING 1 PAPER, 但實在是已交的, 但就不知是什麼原因, 放學時也有好多家長也表示已交的, 應是收功課的同學 不知什麼原因... 就是沒有到老師手上, 之前中文課也試過, 我就貼LABEL 說是已交了, 現在又輪到英文,

我已提個女, 一定要有人在位才交功課, 不要只放在枱上就算, 有人也同他講一次, 請幫我交功課

班主任竟說已多次發生這情況, 但不見有改善的意思,
其他班有這樣的情況嗎?
gif[/img][img align=left]_455.gif[/img]

[size=xx-large]I give up la

[size=xx-large]goodnight

L01,
Please check PM.
‹ 上一主題|下一主題