用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 收到音小的信
樓主: siubabe
go

收到音小的信 [複製鏈接]

Re: 收到音小的信

Morning

wing530

我有做profile呀, 不過好簡單, 只不過將d 嘢bind埋一齊, 整齊d 咁解. 因為我相信佢地都唔會睇, 但到interview時見到你做得咁整齊會有個好印象加d 分啫   

wing530 寫道:
你有無做profile架? 我有做架, 仲做到 cc下~      唸住誠意分搭夠麻~     

我淨係影印左幾頁K2既評估報告咋, 乜要整profile 咪?  anyway, 音小都收左女女......

都係爸爸最叻,  估唔到平時唔出聲既爸爸interview果日口若懸河......我都嚇親....
我不需要再找這世間虛假的美麗, 唯有認識祢才是最寶貴! 人活著為了甚麼? 為了敬拜祢一個, 唯有祢能夠滿足我

早呀   

醒目開學勳章

>maytmchan

昨日無上黎呀, 陪阿仔返學校參觀"發電廠"呀!    

我個profile, 我整得好認真架! 有自薦信, 履歷表....咩都齊呀!       我覺得學校有睇喎, 因為我係校長in

wing530,

我係個牧x人(我唔記得個稱呼, 我諗係牧師之類啦)in 架, 係女士嚟. 我諗係見我之前佢睇咗我個profile啩, 因為佢見我時我唔見佢有望我個profile囉.

係呀, 我交form時都見好多人冇做profile 呀, 連埋我, 我見枱面嗰度得兩份   , 其它嗰d 就咁用釘書機釘埋or用clips夾埋就算  

醒目開學勳章 王國長老

wing530
我路過架咋, 想八一下, 其實入音小, 係咪真係要好有音樂天份架? 學校會唔會睇下小朋友音樂方面既achievement黎做考慮??

charlotte_mom

你個小朋友入咗港大同學會架喎, 你嚟踢竇呀    講笑咋   

回應你的問題, 其實係唔需要, 我個小朋友都未開始學樂器, 其實佢地係要用音樂嚟提昇小朋友的個人修養.

Charlotte_mom 寫道:
wing530
我路過架咋, 想八一下, 其實入音小, 係咪真係要好有音樂天份架? 學校會唔會睇下小朋友音樂方面既achievement黎做考慮??

醒目開學勳章 王國長老

嘻嘻, 我想知多d嘛......
(其實我疑惑左好耐lor...)
maytmchan 寫道:
charlotte_mom

你個小朋友入咗港大同學會架喎, 你嚟踢竇呀    講笑咋   

回應你的問題, 其實係唔需要, 我個小朋友都未開始學樂器, 其實佢地係要用音樂嚟提昇小朋友的個人修養.

醒目開學勳章

>maytmchan
牧x人?? 我唔識呀! 咁得意

醒目開學勳章 王國長老

wing530
係呀, 港大同學會小學o係柴灣, 中學o係黃竹坑
我個仔去暑期學堂? 嘿嘿嘿, 你又俾佢個樣呃左....佢得2歲半咋! (好麻甩呢....), 去暑期學堂既係我個女(升小一果個), 舊年同今年都有去, 玩得好開心呢! d人報名真係好顛架, 出年有心既, 真係要快手d先得!

wing530 and other TKO mom, 你們的子女入到音小,恭喜哂
真羨慕你們呢!

係咪牧師個太太 "師母" 黃太呀?    我同另一朋友都係見佢呀!!
我不需要再找這世間虛假的美麗, 唯有認識祢才是最寶貴! 人活著為了甚麼? 為了敬拜祢一個, 唯有祢能夠滿足我

早晨   

鍾鍾:

係黃太呀

醒目開學勳章

>Charlotte_mom
我以為係你仔仔去tim, 我真係比佢扼左喇~      乜真係咁好玩咩? 我見明年阿仔(6歲), 好似要成4~5千蚊喎, 咁貴, 你覺得值唔值呀?   

>yi
好耐無見你喎~     

唔洗羨慕喎, 你都可以比你囡囡(有無記錯呀!  )試下考音小架!    我聽口啤都唔錯架!    

>maytmchan
早晨呀~   

wing530, hi
你仲記得我呀,好感動啊!
音小咁難考,我想我個女實唔得,因為她非常怕羞,見到陌生人完全唔出聲,我都擔心佢唔知點interview   

yi,

點可以咁無自信架?試都未試就打定輸數, 咁個細路都會覺得自己唔掂架.  正如我地之前講, 主要係睇家長架, 你表現到你的誠意就得架啦, 努力啦     

yi 寫道:
wing530, hi
你仲記得我呀,好感動啊!
音小咁難考,我想我個女實唔得,因為她非常怕羞,見到陌生人完全唔出聲,我都擔心佢唔知點interview   

醒目開學勳章

yi,

當然記得啦~      你咪一樣...記得我!     

小朋友怕醜, 比多d機會佢出去玩, 訓練佢地個膽麻!   又或者去m記果時, 叫佢幫手買野, 出去拎小小野咁, 都係一種訓練呀~     

你囡囡距離interview仲有一段時間, 你有無報d暑假活動, 或者課外活動咁呀? 我見而家考小學, 好多都要呢方面

maytmchan and wing530,
thanks for encouragement.我平日一直都有幫她報課外活動(ballet , painting and singing class),暑假活動都有:putuhua, eng, painting, cooking, scientist,music,仲有陶藝班呀。不過小女是非常慢慢熱的,她不但對陌生人怕羞,連對幼稚園老師都係,老師話佢好靜,全班最靜就係佢,好少講

yi

你一定要俾信心你的小朋友, 鼓勵佢去接觸新事物, 唔好為怕佢受傷而阻止佢(咁當然要衡量危險程度啦   ) 其實就算唔為見學校, 都要鼓勵佢去改變呀    係咪?

[quote]
yi 寫道:
maytmchan and wing530,
thanks for encouragement.我平日一直都有幫她報課外活動(ballet , painting and singing class),暑假活動都有:putuhua, eng, painting, cooking, scientist,music,仲有陶藝班呀。不過小女是非常慢慢熱的,她不但對陌生人怕羞,連對幼稚園老師都係,老師話佢好靜,全班最靜就係佢,好少講
‹ 上一主題|下一主題