用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 禮賢好唔好?
樓主: scholastica
go

禮賢好唔好? [複製鏈接]

Re: 禮賢好唔好?

honeybbb,
唔好咁讚我,我會面紅的。

依家我哋住係油麻地,可以坐203巴士到學校。預計要年尾才會搬近學校。所以開學後會辛苦D。

以前有禮小的媽咪話午餐不用整個月訂,唔知現在點解改咗要訂足成個月。我都想囝囝食得均衡D,所以會送飯去學校。好在我係鍾意煮野食,咁就一星期辛苦四日咁多啦。

Bigbaby
[img align=left]http://us.f2.yahoofs.com/users/3f27cc30_115c7/bc/Bakery/__sr_/Vivian%27s+B-day+cake.jpg?[/img]

NNGG
真係替你開心, 細女都無分都可以抽到間好既津小! 如果間小學好又唔駛交學費真係very good

bigbaby
你住油麻地都好近krs, 仲會搬近d, 到時真係又方便又唔駛小朋友咁早起身, 我住沙田真係好早要起身呀 :cry:

honeybbb,

唔緊要啦, 我睇過 Sanrio 個書包都幾靚架 !

我今日去咗海運, 終於喺 Dr Kong 訂咗 Brown Shoe $299, 但佢話大約3星期才有取....

亦有睇那隻 seven 書包, 但無晒 S Size , 只有 L Size 現貨睇, 但真係一啲都唔似書包架, 幾花架....但 "咩" 落真係幾輕的....但都買咗囉.....maybe 出年啦.....

Joanne

Hi NNGG,

即是不是 "保良局何壽南小學"? Where the school? 真係恭喜你.....

Joanne

Hi All,

可以訂 80% lunch....係咪即是可以選擇日子訂呀 (即 80% 日數) ?   

Joanne

Hi All,

依家只欠書同校服未買, 唔知 1/8 返學校是否都有得買呢 ?

Joanne

honeybbb,

假如你屋企就近火車站的話,坐兩個站便到Kowloon Tong,可以選擇行路或者坐綠van去禮賢。

203巴士班次好疏,如果送車尾,分分鐘要等二十或三十分鐘才有下一班。

所以九月一日開學之後,我地要搭到七點十分的巴士,否則有可能會遲到,因為下一班車要七點三十分。好彩搭到巴士的話,便十分鐘內返到禮賢。

Bigbaby
[img align=left]http://us.f2.yahoofs.com/users/3f27cc30_115c7/bc/Bakery/__sr_/Vivian%27s+B-day+cake.jpg?[/img]

Hi NNGG,

Thanks for yr info. as well....!

另外, 你兩個囡囡啲返放時間接近嗎?

Joanne  

bigbaby
由我屋企要行約10mins 到火車站, 去到kowloon tong再要坐van(但唔知邊到上車?我次次都係taxi去禮賢), or 行路? 會唔會好遠? 所以如果school bus唔兜路, 我prefer taking school bus, 起上左車唔駛諗就到學校! 打風落雨都唔怕!

joannekyl829
我都係久校服, 同書未買, 仲有brown shoes, 不過已知dr.kong 有得訂都o.k. la, 不過要3個星期至有貨呀!

honeybbb,
你可以在又一城的巴士總站坐41M專線小巴,每程$2.4,在禮賢落車。假如行路的話,由又一城行10-15min便到學校。不過你的小朋友到時搭校車,便不用擔心轉車的問題。

Bigbaby

NNGG,
真係好消息!
我想請教吓你,禮小的體育堂係唔係一定要著淨白色的波鞋?

各位媽咪,
我個仔見到我上BK,個Topic仲係「禮賢好唔好?」,佢立即高聲說:「禮賢一定好啦,點會話『好唔好』架!」佢真的萬二分愛禮賢的。

Bigbaby

Hi honeybbb,

佢話都係大約3星期, 我估通常都講鬆啲既, 到時會電話通知我哋....如你到時都係去TST海運那間, 記得搵嗰個亞Moon, 因為嗰日佢招呼我哋, 都幾好service, 幾 nice & professional, 呢個sales 應該係我幫襯咁耐最專業既一個......其他的就越來越差

Joanne  :wink:

Hi bigbaby,

嘩, 你囝囝好老積呀....   , 我囡囡都仲係唔多理嘢嗰隻嚟咋.... :tongue:  

Joanne

Hi honeybbb,

我平時一見到有BK媽咪有好料, 我就會用 d-camera 即時影低, 唔使驚會 miss 咗, 個四條腿書包資料都係咁.....   

Joanne  :wink:

NNGG,

Thank you.因為阿仔在禮賢讀幼稚園,所以一直都好喜歡禮賢。放咗暑假短短兩星期,佢已經話要返學校探老師,不下講咗四五次。

最好笑的是,佢已經同我講到六年班畢業後,要到對面的陳樹渠讀中學,因為呢間學校同禮賢好近。真的俾佢激到暈!

Bigbaby
‹ 上一主題|下一主題