用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 最近見到史丹福泳會有好多廣告
樓主: 最靚媽
go

最近見到史丹福泳會有好多廣告 [複製鏈接]

Re: 最近見到史丹福泳會有好多廣告

我都想知有關泳會資料,
可否pm比我
thanks
:wave:  :wave:  :wave:  :wave:  :wave:  :wave:

我仔仔三歲半今朝上咗第一堂,有兩個哥哥教四個小朋友,我個仔話好好玩,好開心,冇驚(之前我帶佢去游水佢話驚架),話下次要再去。

今日對仔女報左名上第一堂, 都ok喎!
d教練個樣就真係young左d, 反而池邊d黑衫就似教練多d.
但就好nice, 幾有心機教小朋友, 我個仔都肯浸落水.
進度都算慢, 但我志在比佢哋試下, 所以都ok.

作晚係宣傳易看到電視廣告@@

我地小朋友好細個時都試過佢地d學前班同親子班, 不過後來搬屋所以無學, 果時都ok的, 小朋友第3堂都浸到頭, 開始浮到啦. 果時選呢個會因為佢地可以企到, 夠安全, 近我地果時的屋企, 而且家長席都幾舒服.
近來又見到佢地的廣告啦.

「史丹福」係美國喺出名好叻嘅名校,而香港呢間「史丹福」係出名教人玩水叻嘅泳會,整個教育界、游泳界都知,你話出名唔出名呀!如果諗住比小朋友開開心心玩吓水,唔係諗住學識嘅,又就腳嘅,不妨考慮吓!

4個團體大獎,都係佢地訓練出來?

咁都得?人哋泳會嘅精英,都當係「史X福」嘅泳隊!咁就真係夠厚顏兼無恥囉!其他學校嘅泳隊係點組織我唔知,講浸信會沙田圍呂明才小學嘅泳隊我就一定好清楚,我囡囡喺沙田圍呂明才小學讀緊,在今年的沙田學界賽贏咗兩個冠軍兼破錄,不過我哋唔喺「史X福」嘅會員亦冇註冊佢哋個會,同時我哋學校游得叻嘅同學全部都唔係「史X福」嘅會員亦冇註冊佢哋個會。跟「史X福」游嘅連動作都未做得好,點樣去争霸?只不過學校規定,無論出面参加什麽泳會練水,凡本校泳隊都要参加由學校指定合作的「史X福」游番一兩堂,我哋個個都唔願去游,學校嘅高層就不斷纏繞你,為怕麻煩,我哋就免為其難哋應酬吓!
我哋學校攞嘅4個團體大獎,冇一個同學係佢地訓練出來嘅,
你都識講喇,「佢哋今年先至發展泳隊炸」,咁何來精英争霸?你都係要清醒D好,唔好喺度胡說八道。

引文:
--------------------------------------------------------------------------------
jesschen 寫道:
你都算out啦
現在史丹福同以前唔同曬啦
前中國國家隊教練都加入左佢地
仲有一批國內專才, 聽佢地講以前的確集中發展泳班, 今年先至發展泳隊炸

浸信會沙田圍呂明才小學在今年的學界賽奪4個團體大獎,都係佢地訓練出來, 你都係update下先啦  

明晒啦! 謝謝          

咁請問你個女女, 或者D攞獎既同學仔響邊個會度學GA?

喺呢度唔多方便講,費事俾人話我做「媒」。請原諒!其實我哋個會多唔多人講,我就唔知?只係知道佢哋係沙田區都算有D名氣。其實真係認真教到人嘅泳會都唔少,唔一定要跟我哋個會。如果你有心想學好D嘅,可以等到明年嘅沙田區小學校際泳賽,揾我哋學校贏出賽事嘅同學仔問吓就最清楚諾!問多幾個都唔怕嘅,我哋嘅同學仔個個都好nice嘅,可能有D怕羞羞少少。最後望你有緣遇到好嘅泳會!

lcwm 寫道:
明晒啦! 謝謝          

咁請問你個女女, 或者D攞獎既同學仔響邊個會度學GA?

有數得計,廣告D錢响邊黎?咪又係我地個袋..........

原文章由 janhoo818 於 07-6-26 10:37 發表
4個團體大獎,都係佢地訓練出來?

咁都得?人哋泳會嘅精英,都當係「史X福」嘅泳隊!咁就真係夠厚顏兼無恥囉!其他學校嘅泳隊係點組織我唔知,講浸信會沙田圍呂明才小學嘅泳隊 ...

我個外甥都有在史xx做過暑期工, 佢講番出黎, 話個d國家教練只是代言人, 無乜實際教.

另外, 他們的老闆時時同d教練強調, 他們是是游泳推廣中心, 不是訓練中心, 目的是推廣游泳, 不是教識小朋友游泳, 更不是訓練出賽泳員. 教練的作用只是確保小朋友安全, 令小朋友開心. 學識是次要的. 所以佢地只請無經驗的教練, 費事d家長有比較和給教練撬學生. 另外他們會派一些職員在觀眾面前落藥, 話你個仔/女學得好好,快學識, 所以一定要報落去, 不如同你留定下一期個位, 又或是見你個小朋友學了幾期, 快要學識了, 俾個discount你之類...
(這種泳會的做生意手法真是一流, 我第時要搞學習中心都要咁做!)
今年我個個外甥都有幫佢教, 因為多鐘. 唉! 香港d消費者的水準真是越來越....
子女就是父母的縮影

得嗰幾米,學生亂扒兩吓就到,除咗玩水,唔知個教練點樣可以教導或改良嗰學生呢?用把口講就天下無敵(因為D家長對游泳無知,D史XX嘅人講乜就信乜),做俾學生睇就無能為力,因為太短,連示範都唔駛做,咁咪好適合請D可能連水都唔識游嘅後生仔做教練囉!不過呢D教練嘅人工都幾高嫁,每小時$40-$50,好過做救生員,因為救生員都要俾錢考拯溺章!佢地就乜都唔駛考!
家長席有冷氣就話史XX好,唔知你個小朋友學嘢緊要呀?定係你要嘆冷氣緊要呢?針冇兩頭利,知冇?

親眼見到沙田史丹福有個金毛教練好惡, 無耐性, 呼呼喝喝, 又掟細路落池, 好離譜, 有家長睇住都係咁, 坦白講, 未見過o的教練做示範, 選泳會都係要審慎o的好
‹ 上一主題|下一主題