用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 方方樂趣幼稚園 (愉景新城)
樓主: AveryMak
go

方方樂趣幼稚園 (愉景新城) [複製鏈接]

醒目開學勳章

Re: 方方樂趣幼稚園 (愉景新城)

AveryMak

冬季校服初步睇左,好似唔係好o岩身,囝囝又唔肯試,今晚再度多次先。

報名表寄o左o地,有o地要親身去報。

其實你知唔知"方方"係唔係真係活動教學,有個小妹妹同我個囝一齊等校車,果日見到佢既功課,嘩嚇死我,唔係只寫單字,要寫"天空",咁細個好深o者

PUKU,

方方應該係呱?    , 不如問

醒目開學勳章

[quote]
AveryMak 寫道:
PUKU,

方方應該係呱?    , 不如問

PUKU,

我朋友個囝已經係個度讀, 佢的tips係家長interview 的時候要表現自然及誠意。

你有無收到學校的秋季旅行, 大人$200, 小孩$180,都好貴

醒目開學勳章

AveryMak

我諗我點都會有少少緊張,不過唔會太多。但有個問題係我到依家都諗唔到,我見話其中有個問題係問自已個小朋友有咩優點 我真係諗唔到點答 如個相反問我有咩要改善,我肯定可即時答到。

秋季旅行真係好貴,尤其我地D小朋友咁細,食又唔食得多,騎小馬又驚,真係好唔底,我老公已經表明話唔去,叫我同囝囝去。我都想同佢去,依家係到睇緊D時間,睇下要請幾多日假去報名同面試,驚太多比老細咋型   諗多兩日先啦

PUKU,

我同你情況一樣, 你決定左就通知我。

PUKU,

Check PM.

PUKU,

你check

請問n班是否需要買校服, 有沒有其他雜費
:party:

我囡囡依家咪讀緊N1, 係需要買校服。

夏季: $600
冬季: $720

半年$1000 雜費 (包括:書包, 環保袋,書薄, 茶點, 林林嬸嬸)

AveryMak,

Thanks
:party:

醒目開學勳章

AveryMak

我決定報名去旅行,如果有位就去。你去唔去呀

PUKU,

你幾多人去, 只係得你同囝囝??    

禁我都去, 再問

醒目開學勳章

AveryMak

係呀,得我同囝囝兩個咋 :-| 我個蝦子餅 我問佐佢幾次都話唔去   激死人 :evil:

PUKU,

我蝦子餅利誘我叫我唔好去, 不如當日去迪士尼。因佢話我係在職媽咪同班其他媽咪又唔熟, 都幾悶。再者, 佢驚囡囡如果連小馬都唔騎, 就真係唔抵。     

如其俾$580去雙魚河, 不如去迪士尼; 你叫我點算。     

我的朋友都建議我, 如果要二選一; 佢都係揀後者。我依家仲心大心細。     

醒目開學勳章

AveryMak

講真就真係唔係幾抵架啦,再加上妳蝦子餅利誘,又實在幾頭痛,對小朋友黎講實係迪士尼吸引o地,不如叫埋囡囡開個家庭會議決定啦   

PUKU,

如果叫佢開會, 咪即係去迪士尼;     因只要佢daddy話帶佢睇winnie the pooh, 佢實去。都係我種的禍根, 我本身係 pooh pooh 迷,從囡囡由小到大; 屋企好多擺設, 玩具都係有pooh公仔,所以佢知道可以見到pooh pooh實開心到飛起。      仲點會去騎馬呀.....     

醒目開學勳章

AveryMak

咁又係,邊個小朋友唔鍾意迪士尼,比我都會啦,平日去仲好,平D低D應該又少人D,況且佢地咁細邊有得騎馬,我6/11都會去迪士尼,又兩張免費飛,所以就去啦。

我今個星期日去青衣啟思呀,不過都係去見下了解下,我擔心如果程度真係太淺,升小時一追唔到無心機就幣啦。考唔到心儀既就留係方方啦,我個囝連嬸嬸個名都叫到

妳決定佐就通知我啦,睇下有冇得相認先

PUKU,

點呀, 琴日睇完啟思; 覺得間學校點樣, 報

醒目開學勳章

AveryMak

青衣啟思,我地去到要落樓梯,以為係地盧,但又唔係,出面有一個細細露天地方比小朋友玩車,好多導具.淨係麵包同生果都各有十幾種,仲有模擬燒烤場,河流等,周圍一堆堆,主要活動在課室,連唱歌仔都係自已個課室入面,同方方好唔同。爹地去聽講座,我就同囝囝入課室,個講座過幾鐘,爹地轉述只得兩、三句,真比佢激死 而個面談好簡單,老師叫小朋友玩玩具比佢睇,問o下叫乜名、搭乜野車黎,唱歌同講故事,不過足足過半鐘,囝囝表現大致OK,老師仲話佢唔怕羞

我星期六要返工,好趕,早知唔報旅行啦,而家同爹地傾緊,睇下佢有無時間帶囝囝過去,可能要到最後先有決定。

我都寄左信去培正取申請表呀 荃灣果D就無報。
‹ 上一主題|下一主題