用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 全軍覆沒
樓主: wong118118
go

全軍覆沒   [複製鏈接]

回覆樓主:

想問下讀york 覺得語境好嘅係唔係都係讀國際班, 我小朋友讀 雙語班我覺得佢英文 比起n班個間 好似冇咩進步過, 佢n班嗰陣學校係一個普通話老師加一個英文老師全程喺課室

Eva_XU 發表於 18-12-13 17:58
我女in左三間,兩間reject左,仲有一間未收到通知,估計都係凍過水
邊位識寫求位信,請指點一下。 ...

我仔都係in左三間,一間reject,一間waiting,另一間下星期知(emoji)

wong118118 發表於 18-12-14 09:13
好傷心,第6間出左,都係waiting

不要灰心
還是有機

你報嘅係熱門名校定係普通免費幼稚園?

如果熱門名校可以試下再報未截報名嘅學校,試住繼續等

如果係普通免費計劃嘅幼稚園,或者真係有得等到。聽過熱門嘅免費計劃幼稚園,去到臨學學仲會call人

johu 發表於 18-12-14 17:19
想問下讀york 覺得語境好嘅係唔係都係讀國際班, 我小朋友讀 雙語班我覺得佢英文 比起n班個間 好似冇咩進步 ...
唔係喎,我小朋友都係讀雙語班,佢英文進步左好多,成日响屋企都要講英文,可以用簡單會話溝通。

回覆樓主:

關於York. 我有一個好朋友的女兒讀緊。舊年係N,今年9月係K1. 讀N快要升K1時。老師同我朋友投訴,她女兒在課堂上說中文。。。咁我朋友燥底,回答。佢係中國人,講中文有咩唔啱丫?老師縮沙,無,只係怕佢影響左自己進度啫 後來k1, 老師又來投訴小朋友的中文太差。叫我朋友多d同佢講中文。。。

kikibebe 發表於 18-12-14 20:07
唔係喎,我小朋友都係讀雙語班,佢英文進步左好多,成日响屋企都要講英文,可以用簡單會話溝通。 ...

我就係見我仔成日都係講廣東話,成學校又好似成日都係廣東話tim

小菜豆 發表於 18-12-13 22:53
妳唔係有金巴倫offer咩?

金巴倫不算是名幼吧⋯⋯
‹ 上一主題|下一主題