用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 想問以往多不多人冇Offer
樓主: beautytiny
go

想問以往多不多人冇Offer   [複製鏈接]

sunnymama2 發表於 18-10-13 08:28
雖然係咁,但我相信面試班對某d 家長都係唔試唔心息。

其實我都想開面試培訓中心,好好賺

我同你想法一樣!

上黎BK收下風,再賣下D馬賽克圖片廣告,我都可以勝任架,至多收平D

Kittymoon 發表於 18-10-12 19:18
我上左一年面試班 都未有offer 和2nd in

多謝分享
我真係以為係因為我小朋友冇上面試班~

唔識in,就不能突圍~

sunnymama2 發表於 18-10-13 08:28
雖然係咁,但我相信面試班對某d 家長都係唔試唔心息。

其實我都想開面試培訓中心,好好賺

係架上EK 收風,入whatsapp收風,再做多d 功課做fact check, 知學校基本資料。d 人問來問去都是入果20-30間名校,做一次就已可以照抄比其他人,大把人送錢你洗。

有個朋友讚個面試班老師夠細心,因為提醒佢心宜學校下月開始報名。我心諗你留意多少少都知啦,親X資訊個網都有一唔update 啦。證明現今世界資訊就是財富。

哈哈寶寶 發表於 18-10-13 09:04
多謝分享
我真係以為係因為我小朋友冇上面試班~

我仔無上面試班,面試各學校前會帶小孩上網看學校特色,平時規矩、禮儀、學術一直持續學習。
家長和孩子能做的努力僅僅如此,剩下的只是和學校的配對遊戲,誰都無法保證結果如何。
盡力就好,每個孩子都有自己特殊之處,要讚一下自己的孩子那麼勇敢參與小一競爭

MillieLin 發表於 18-10-13 09:46
我仔無上面試班,面試各學校前會帶小孩上網看學校特色,平時規矩、禮儀、學術一直持續學習。
家長和孩子能做 ...

謝謝教導!

Sailor-Moon 發表於 18-10-12 22:13
人報我報的心態下上過面試班,親身感受作用不大

面試班作用只能是提供類似的面試場景,和告訴你常見面試題 ...

同意。如果小朋友學術底子好,上面試班是有用的如學術底子唔好,首論已比人out, 咩面試班都冇用

Pollyowen 發表於 18-9-28 10:21
其實你地覺得上過面試班嘅, 係咪真係會易D有OFFER?

近年好多小學都唔鍾意面試班出嚟嘅學生。直頭反感。

如果你小朋友唔係差到連坐都要訓練嘅話,建議唔好讀面試班,讀咗就會洗腦。

一陣老師問你問題,你答一句:「對不起,這條題目我不懂得答,可以教我嗎?」

Bye bye
‹ 上一主題|下一主題