用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有冇人收到方方PN offer 呀? (九龍塘)
樓主: vickysamuelson
go

有冇人收到方方PN offer 呀? (九龍塘) [複製鏈接]

回覆:有冇人收到方方PN offer 呀? (九龍塘)

收咗PM, 不過我係想AM

回覆 moledy 的帖子

deadline 過了。。

回覆 kiki826 的帖子

真的!校舍系差d

大家知唔知佢地有冇校車?

學校有校車呀!

收左我細B 下午雙語班,請問下午係幾點到幾點?
本身報am架。

回覆 purin18 的帖子

其實我反而鐘意佢舊舊地,有親切感。珈南好新好靚,不過亦都好貴下

引用:回覆+SzeForCat+的帖子 你系比較九龍塘迦

原帖由 purin18 於 14-11-25 發表
回覆 SzeForCat 的帖子

你系比較九龍塘迦南?邊樣野你覺得方方好過迦南?
我分別in左窩打老道迦南同對衡道方方, 以下係我既感受: 

迦南: Interview 當日落雨,但學校要家長同小朋友在閘口冒雨排長龍,夠鐘先開閘,登記老師全程黑面,好心提佢阿女份表格喺枱面上, 佢即刻好重語氣話"等等!!"。入到校內等時好迫, 小朋友完全沒有空間走動。校長做簡介會有訓導主任感覺,串串地,完全感覺唔到做幼師的親切,interviewer 更加 task oriented, 只求收工,冇耐性引導。。。。 我明白佢有好多人申請, 不過我相信安排上可以更好,最重要成個過程我見既大部份人都係冇笑容。

方方: 方方安排好好,一入門口已經有好warm既感覺,老師友善,等時有足夠空間俾小朋友走動,in時阿女初時扭計,但老師好有有耐性引導,令小囡投入番。。。

之前喜歡迦南多於方方,但而家完全改觀,雖然方方校舍確實係舊d, 但我更重視老師經驗及愛心,因為而家講緊學前教育,唔係考大學

cpc608  agree!  發表於 14-11-25 22:16

回覆 SzeForCat 的帖子

agree! thanks for your sharing!

我想問NJ是甚麼意思?

回覆:SzeForCat 的帖子

我重視軟件多於硬件。幼教係好專業的行業,老師經驗最緊要。

我concern反而係升小results,好似無人提及。另外迦南升小results又係成謎。

引用:我想問NJ是甚麼意思?

原帖由 sweetcandyyip 於 14-11-25 發表
我想問NJ是甚麼意思?
nursery junior = meaning of pn

引用:收左我細B+下午雙語班,請問下午係幾點到幾

原帖由 Msolivialeung 於 14-11-25 發表
收左我細B 下午雙語班,請問下午係幾點到幾點?
本身報am架。
pm 係1:30-4:30

引用:請問你幾時in+York+架? +

原帖由 manie_man_man 於 14-11-25 發表
請問你幾時in York 架?
21/11 in的

引用:我重視軟件多於硬件。幼教係好專業的行業,

原帖由 amoyresident 於 14-11-25 發表
我重視軟件多於硬件。幼教係好專業的行業,老師經驗最緊要。

我concern反而係升小results,好似無人提及。 ...
無錯,想知升小資料!

各位媽媽大家好,我是第一次同各位分享, 我都喜歡方方, 固太子同對衡道都有申請, 太子之前己收信, 都已交留位, 下午班.今天, 都收到對衡道的信, 都是下午班, 現在頭痛中, 不知讀那間好. 不過兩間都好舊, 我原本喜歡對衡道的, 但in個日in得好快, 只見了十分鐘, 而且老師好黑面, 我仔仔都有一點害羞, 老師都表現得唔係幾耐煩, 所以個日爸爸對他們有點失望, 我估係我見個個係咁, 太子好, 但校舍細, 對衡道校舍大, 但老師就.... 有沒有媽媽可以比到意見我, 十個謝謝

回覆:SzeForCat 的帖子

完全有同感。但報了全日班,最后只有am offer. 不知道是否給留位費。大家有什麽意見,因為姐姐湊。明年係仔出世。
我和老公都是因為in完才發現方方的老师更有愛心。不會小朋友不跟指示,就換下一個考察項目。

回覆:Kassandra 的帖子

我覺得如果都是pm,不如對衡道。我那天in,我覺得老师很有耐心。不過我是一大早。不知你in是不是因為老师in了成日,所以比較趕。

回覆:helenlo111 的帖子

有寫雙語。

回覆:有冇人收到方方PN offer 呀? (九龍塘)

我的12細仔都有Intl AM offer 啦!好多細B同學仔係呢度喎

‹ 上一主題|下一主題