用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: wynnwynn
go

Deleted   [複製鏈接]

我今早收到信,是備取生無須上導向班,等學校電話通知去註冊,即係埋有機會?

引用:Quote:原帖由+wishwong+於+14-11-13+發表備

原帖由 casscass 於 14-11-14 發表
我地要上堂呀!
我地最後決定唔上堂啦,留返比有心人啦

Shacky 發表於 14-11-15 12:48
我今早收到信,是備取生無須上導向班,等學校電話通知去註冊,即係埋有機會? ...
補充一下,我在8/11有2nd.in.,學校說我係waiting…咁即係四種信,正取生/備取生+無須上導向班,等電話去註冊/備取生+導向班/rejected,對嗎,還有其他情況的嗎?

回覆 twllc 的帖子

請問你今天有否收到信?

回覆 Shacky 的帖子

嘩,原來有咁多類㗎?但我仲未收到信!

回覆:聖類斯已經出了offer letter

備取生+無導向班, 可能係要等電話上導向班而唔係註冊, 要問下學校喎

casscass,  點解呀?

回覆:IssacwuMa 的帖子

Makes sense as the class is supposed to be for 正取生。

引用:Quote:Shacky+發表於+14-11-15+12:48+我今

原帖由 Shacky 於 14-11-15 發表
補充一下,我在8/11有2nd.in.,學校說我係waiting…咁即係四種信,正取生/備取生+無須上導向班,等電話去註 ...
好似無一間学校複雜過佢...Why? I don't understand. Is it because they do not trust their judgement based.on interview?

但正取生又可選擇上或不上?真令人費解,可能流動性很大

回覆:joeyhui622 的帖子

我今日都未收到呀。不過我阿Q咁稔,可能有一批人未有信係因為等導向班報完名後睇剩餘幾多個位,再分俾未收到信果d...ha ha~

其實我仔最鍾意呢間,所以希望唔好收到rejection letter la。

其實要上導向班係還要觀察小朋友,要改善,還是為新生預備而設?點解有正取/備取都有人要或不要上?我以為係專為正取生而設,因單張是這樣寫!

本人認為“正取生“已經達到學校要求的學術水平,所以可以自由選擇是否去上“導向班“。

回覆 twllc 的帖子

me too, 希望大家下星期一都有好消息啦

引用:我今日都未收到呀。不過我阿Q咁稔,可能有一

原帖由 twllc 於 14-11-15 發表
我今日都未收到呀。不過我阿Q咁稔,可能有一批人未有信係因為等導向班報完名後睇剩餘幾多個位,再分俾未收到 ...
我同我仔仔都最鐘意呢間,我仲要住佢隔離,希望如你講咁星期一會收到信,但唔係rejected 信。

祝大家下星期一收到offer 信

引用:casscass,++點解呀? +

原帖由 IssacwuMa 於 14-11-15 發表
casscass,  點解呀?
我地住得遠,本身諗住收左可以搬,(雖然上左堂又唔代表一定收), 16個星期上堂我地未必comitt到。  加上我地都有offer (唔算1線) 另有心儀既等緊出result, 放返個機會出黎俾其他小朋友吧

那如果無2nd in, 又無收信要上堂,是rejected? 是否會有rejected letter?

聽聞今年有人收到reject...唔知係咪真

回覆:wishwong 的帖子

是否有上導响班的都會收?還是有上的也会reject ?

‹ 上一主題|下一主題