用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 保良局陳守仁小學 最近試過陳守仁小一1面試請進 (URGENT)
樓主: IOPE
go

最近試過陳守仁小一1面試請進 (URGENT)   [複製鏈接]

tomcathui 發表於 13-9-30 21:12
老蕭,
不招人忌是庸才,自己唔識就懶的太多。下下出來解話,真費時。對升學制度詳細瞭解,考學校有全面準備。 ...
言之有理!

回覆:最近試過陳守仁小一1面試請進 (URGENT)

我女...0811.......佢話係看圖答問題用英文同普通話問的,但佢話唔識普通話囉~_~

~~我的寶貝將於12月面世喇~~

相信每間學校都有其要找的目標學生,有些著重要找語文根基好及有閱讀習慣的學生,只要設立一些甄選工具,便很容易找到想要的目標學生群。因此,何需太長時間來面見學生。

引用:相信每間學校都有其要找的目標學生,有些著

原帖由 IGLOO 於 13-10-01 發表
相信每間學校都有其要找的目標學生,有些著重要找語文根基好及有閱讀習慣的學生,只要設立一些甄選工具,便 ...
agree

引用:老蕭,不招人忌是庸才,自己唔識就懶的太多。

原帖由 tomcathui 於 13-09-30 發表
老蕭,
不招人忌是庸才,自己唔識就懶的太多。下下出來解話,真費時。對升學制度詳細瞭解,考學校有全面準備。 ...

我情願及早了斷,無謂浪費大家時間

我女講到考得好容易,又話in完有茶點食,睇完大家既留言,唔駛再諗囉

有粒糖

phoebe_ming5  same  發表於 13-10-7 14:09

引用:有粒糖 +

原帖由 kubbrick 於 13-10-06 發表
有粒糖
所以我一聽個女話有茶點食,係食吞拿魚餅,已經知佢掛住玩,in左d咩都唔記得,打定輸數

KittyMelody1 發表於 13-9-30 15:35
哈, 你講左我諗既野......坦白講, 六千幾人收百幾個, 照道理, 收既應該係精英中既精英, 何解六年後, 50%ba ...

其實我哋好多同學仔都有預備會去外國升學的, 當中有啲真係讀得好好, 只係實在搵唔到一間同陳守仁一樣咁活動教學的中學至走 (希望幾年後我搵到啦)。如果唔係小學畢業, 我哋會選擇比個囡去外國讀。
‹ 上一主題|下一主題