用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 瑪利曼小學 08-09年2C班過來傾下啦喂!!!
樓主: ckckcktina
go

08-09年2C班過來傾下啦喂!!! [複製鏈接]

原帖由 bbqueen 於 08-9-27 01:43 發表

我哋都冇捐咁多 tim, 唔通 C 班個個都捐咗好多 , 今日, 都試過幫亞囡睇吓有 D 咩衫比佢 30/9著, 不過, 都未有心水! 美少女又幾特別 wor!  唔知邊 shu 有 power puff girl D costumes 賣呢, 亞囡最鐘意!:g ...

Power puff girl D costumes 好似真係未見過, 你試下 TOYRUS 有冇?

原帖由 twu_hk 於 08-9-27 09:25 發表

Power puff girl D costumes 好似真係未見過, 你試下 TOYRUS 有冇?

今日去咗中環睇過吓, 都係得 D BB款, 所以聽日都係著番 casual wear la!

你哋会唔会 thr 學校報 music festival ar?

twu_hk,
真係有錢人家, 出手都唔同D.

我女今日都係著casual 咋, 你地有無睇手冊, 佢地呢排默書都好密下, 下個week又中默啦.

bbqueen,

我無報呀, 我上年都無報, 今年都係算吧了.

原帖由 ckckcktina 於 08-9-30 10:40 發表
twu_hk,
真係有錢人家, 出手都唔同D.

我女今日都係著casual 咋, 你地有無睇手冊, 佢地呢排默書都好密下, 下個week又中默啦.

我心中富有呀.

之前講左一個星期中默, 一個星期英默的, 我地算好啦, 人地一個星期默兩樣呀, 唔好再偷懶了.

Hi bbqueen,

上星期先問過Ms. Man........我哋會報, 係阿女自己話想試o下,己經交咗通告比老師.

原帖由 bbqueen 於 08-9-29 21:43 發表
今日去咗中環睇過吓, 都係得 D BB款, 所以聽日都係著番 casual wear la!

你哋会唔会 thr 學校報 music festival ar?

原帖由 melmo 於 08-9-30 11:06 發表
Hi bbqueen,

上星期先問過Ms. Man........我哋會報, 係阿女自己話想試o下,己經交咗通告比老師.

我哋會報, 不過, 係揾番自己琴老師報, 我哋呢幾年都有玩, 係一個好好 ge 经驗嚟 ga! 唔經學校報, 就冇 mud 壓力咁 law!

我哋默書範圍算細 ga la! 一個星期一樣算係好舒服....! 真係要聽 twu_hk 講, 大家努力啦, 下個月 test la!

阿女今年係第一次參加, 真係要多多指教, 今年琴行吾幫小朋友報, 所以就經學校報. 比賽會係點樣進行o架? 係咪好似考琴咁?

原帖由 bbqueen 於 08-10-1 00:04 發表
我哋會報, 不過, 係揾番自己琴老師報, 我哋呢幾年都有玩, 係一個好好 ge 经驗嚟 ga! 唔經學校報, 就冇 mud 壓力咁 law!

我哋默書範圍算細 ga la! 一個星期一樣算係好舒服....! 真係要聽 twu_hk 講, 大家努力啦,  ...

原帖由 melmo 於 08-10-1 14:10 發表
阿女今年係第一次參加, 真係要多多指教, 今年琴行吾幫小朋友報, 所以就經學校報. 比賽會係點樣進行o架? 係咪好似考琴咁?

好似 speech festival 咁, 預番咁上下時間去, result 会完場時派發, 有名次, 有優異獎,分數紙.......比賽完可以先走或留低等分紙咁 law!

你地唔好咁啦. 個個都咁努力.

好. 我都不能鬆懈先得.

今日係未出咗 test ge 時間表?  可唔可以 post 上嚟睇吓?  因為亞囡話留低咗係學校, 冇帶番嚟 ar!

[quote]原帖由 bbqueen 於 08-10-3 23:58 發表
今日係未出咗 test ge 時間表?  可唔可以 post 上嚟睇

我老公話唔好咁"楊", CHECK PM 啦.

原帖由 twu_hk 於 08-10-4 22:18 發表
[quote]原帖由 bbqueen 於 08-10-3 23:58 發表
今日係未出咗 test ge 時間表?  可唔可以 post 上嚟睇

我老公話唔好咁"楊", CHECK PM 啦. ...

唔該晒 ar! 仲以為 10 月尾考哂 tim! Music 考 D 咩 ga?

bbqueen, twu_hk,

check PM

bbqueen,

我收到風, music 會test d音符架. 不過聽講都好easy.

原帖由 ckckcktina 於 08-10-5 20:08 發表
bbqueen,

我收到風, music 會test d音符架. 不過聽講都好easy.

你哋知唔知会唔会考番 P1 ge 內容? 尤其係 中、英、數?

ckckcktina, pls check pm : !

speech festival

Dear Parents,

學校話會有4堂老師教?請問幾時会有?
will the school inform us the date of the competition?
any ideas?
many thanks in advance.

btw, the result of the fee charging ECA has been released, any one got a seat for french?

Cheers
gogocat

bbqueen,
我收唔到你pm呀.
你再sent多次俾我.

Dear all,

may I ask if there is any English Workbook homework today?  or just correction for p.7-8?  Anyone can help?
‹ 上一主題|下一主題