用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教育講場 Super 教育乜都 talk!!
樓主: +MaMiAKiRA+
go

Super 教育乜都 talk!! [複製鏈接]

Re: 比BB睇o左 Phonics XX 咁耐.... 真係無白費~~ 仲想o係度同大家分享多套CD!!

+MaMiAKiRA+

我兩年前係書展時, 都買過好多關於phonic的cd/書, 比個女聽, 但不知cd內容不吸引, 或阿女當時太細, 無興趣, 真係聽過一次(半次)就不肯再聽啦.

我買過一套唱遊cd, 學英文的, 聽講好出名的, 又係書展時買的, 但係又係聽過一次(半次), 今晚返屋企摷下, 聽日話你知.

Re: 比BB睇o左 Phonics XX 咁耐.... 真係無白費~~ 仲想o係度同大家分享多套CD!!

danniewo,

真係九成九九新 & 半價?? 不過我想知套教材有o的咩先??
有無相可以比我睇o下先呢??  

同埋..... 會唔會悶o架呢!?   

hinhinmummy,

我又係買o左套唱遊vcd, 係就係幾好........ 好過, o的畫
像質素差, 好失望~~~  
[img align=left]http://www.iuploads.com/free_image_hosting/images/CHO/statue04.jpg[/img]

+MaMiAKiRA+,

我好老實o既,我就覺得好悶,因我個仔一開就走,不過我都走,所以只係開左兩次就無再開,我老婆話佢個朋友個仔就鍾意,所以每人都唔同,如果真係有興趣,我將佢cut少少比你睇,多o的就唔好搞我,因都係賣o個100元。你比個email 我,我send 比你,
貨物共5隻VCD
1. LETTERS AND WORDS
2. SOUNDABLE WORDS
3. LONG & SHORT VOWELS
4. SIGHT WORDS
5. READING AND COUNTING

+MaMiAKiRA+,

效果如何?

各位我已取了Phonics kids menu的copy, 但黑白真係麻麻地,不過睇下點教都唔錯,GC話遲的有又得download彩版, 不過無話實幾時禍,唯有等等等,等呀等下啦,   

Hello dannie wo,

我o岩o岩已經send o左e-mail 比你啦~~

本"K" menu 好唔好用ga??
[img align=left]http://www.iuploads.com/free_image_hosting/images/CHO/statue04.jpg[/img]

+MaMiAKiRA+

都ok,主要有字卡,但可惜圖畫係黑白,GC話會遲些有,琴日我老婆又打去問,話盡量係今個月尾,嘩!如果連卡 file都有埋真係幾鬼盞同好鬼好播,不過等有左先講。

ew2004,

我個份都好差,因係fax本,你不如直接搵GC Mrs. Cheng比你仲好,因我個的fax紙真係核突左的,可能係的紙過左期。

danniewo,

請問有幾多張紙呀,我怕我唔可以收咁多fax。

有16頁,記著直接問gc鄭太傳真比你,因我個套真係好核突。

E個topic真係好D,咁多人有反應,其他都無乜人答O既。

我想問下你們有無用GC個套大科學,我叫個媽咪讓幾本比我,佢直頭唔睬我,你地有無人幫到我,比多少少料我呀,有無人想夾份呀,我老婆成日嘈住要買,但真係好鬼赤播,幫忙幫忙,     

Danniewo,

pls check pm.

st

Danniewo,

If you want to buy 1 or 2 books of 大科學, you may search around the site in taiwan, you may find some.

ST

st 請check pm。

我都知,我緊係想買少D,但老婆唔放過我呢?不過我唔係幾鍾意膈山買牛。聽日放假應承左同老婆上去睇,如果我老婆肯,你可唔可以一人一半呢?用抽簽方式一人揀一本先咁咪公平D, 不過我要先上去再望真先,搵陣D,你覆我可唔可以SHARE呀?

Re: 好開心!! 比BB睇o左Phonics kids咁耐.... 真係無白費~~

我都想知呀!!

可否pm話比我知個全名、$$、同在那裡可
以買到.謝謝!)

Re: 好開心!! 比BB睇o左Phonics kids咁耐.... 真係無白費~~

+MaMiAKiRA+:

我都想知呀!!(唐詩)

以買到.謝謝!)

+MaMiAKiRA+ 寫道:
我想o係度同大家分享多套唐詩CD!! 我覺得真係幾好!!
係"小X國"出品~~ 佢有兩款, 一款係用廣東話唸, 另一
款係用普通話唸. 有老師解說詩o既意思, 唸o個陣仲有
background music 添~~

o的詩好多讀書都讀過, 但唔知點解唔入腦. 反而依家聽
哩隻CD... 仲易入腦o的, 又明白詩中意思~~   所以
向大家推介一下~~

因我聽朋友講有o的幼稚園已經開始教唐詩, 所以我就買
定... 比BB瞓覺前聽 or 遊戲時間聽, o係個輕鬆o既環境
下.... "無意中"o感學習~~    

我剛剛都了一套"小X國"出品~~普通話唐詩.原來他們現在沒有在書局售賣,沒有門市,我行了很多書局都沒有得買,但上週他們在沙田剛有展銷.以立即買了一套.你可先致電問他們在那裡展銷或原來他們都可以電話訂購.

菜菜子,

我 pm o左比你啦~~  

akira

+MaMiAKiRA+ / wwc::

非常多謝你地嘅分享...你地真係好好人呢.......

唐詩.我今日打左去訂,,(但sales話一隻碟內
係一首廣東話一首普通話wo...)
咁你地買左邊款呀???
仲包送貨(但只限中環寫字樓)
但原價$138,現有折左$110 tim明天就送貨,好緊張呀,
因套First Steps to Reading & phonics kids 都係聽日
送到,我好似仲開心過bb wo......

Thank you............

我都是聽+MaMiAKiRA+介紹先買,真是幾好聽.第一次開來聽,我個囡眼定定的聽.
但我買的是全首普通話wo...你問清楚個sales,因為這套唐詩有三種,一套是全廣東話,一套是廣東話解釋,但用普通話背唐詩,另一套是普通話的.

+MaMiAKiRA+:

我都想知呀!!(唐詩)

以買到.謝謝!)

+MaMiAKiRA+ / wwc::

我都想知呀!!(唐詩)

以買到.謝謝!)
‹ 上一主題|下一主題