用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 迦南幼稚園 (九龍塘) 有無08/09 K1 家長?
樓主: August07
go

有無08/09 K1 家長? [複製鏈接]

我問我個衰B....佢話唔識"倬綸"...問佢識邊個小朋友又唔答...不過都有聽到佢會講學校d野...

本來我都係報星期三 coby coby dance...但婆婆話瑤瑤餓住個肚跳舞喎...所以我揀星期六..

瑤瑤係10月生日,所以學校有同佢影張birthday cake 相..都幾靚 ..hehe...:)

醒目開學勳章

我都問咗阿仔, 識唔識得希瑤, 佢笑笑口話識,
重話叫鍾希瑤喎, 唔知佢真定假
我囝囝真係唔係好like我問佢學校d野咁架,
成日講d唔講d咁, 不過最緊要係見到佢返得開心.
星期六我要同細b返幼潛所以都join唔到呀,
要等到11月細b讀完先得, 你報咗幾點果班呀??

原帖由 poohbb_hk 於 08-10-2 01:10 發表
我問我個衰B....佢話唔識"倬綸"...問佢識邊個小朋友又唔答...不過都有聽到佢會講學校d野...

本來我都係報星期三 coby coby dance...但婆婆話瑤瑤餓住個肚跳舞喎...所以我揀星期六..

瑤瑤係10月生日,所以學 ...

你仔仔好叻..hehe..不過瑤瑤係姓黃...
但佢估中我姓鍾 hahaha...
我哋報咗1130-1245 嗰班..
不過今堂我和老公要返工..由工人姐姐帶去..
我都好想睇吓佢哋點教法..
等佢哋回來再問吓先..

醒目開學勳章

我同佢講瑤瑤係姓架, 佢重話唔係, 瑤瑤係姓鍾...
我真係俾佢激C喇
你今個星期六會去家長會嗎?? 我地時間係11:10AM.

原帖由 poohbb_hk 於 08-10-4 09:41 發表
你仔仔好叻..hehe..不過瑤瑤係姓黃...
但佢估中我姓鍾 hahaha...
我哋報咗1130-1245 嗰班..
不過今堂我和老公要返工..由工人姐姐帶去..
我都好想睇吓佢哋點教法..
等佢哋回來再問吓先.. ...

我約好早呀 8:30~~
係呢..係咪老師收起了"黃色字卡"?
我問瑤瑤佢話係...不過我都諗住明天都唔見就問 Miss Yau..

我已經買下一次生日會的主題...趁以家多 Halloween 買...hehehe...

到時佢會扮蝴蝶 ...好好笑...

醒目開學勳章

黃色字卡無收到喎, 日日都會o係書包架,
你再問一下瑤瑤喇, 可能留咗o係學校.
嘩, 俾你快過我買衫添呀 , 我都係諗住
依家Halloween大把扮野衫買, 諗住星期日去look look
haha~瑤瑤扮蝴蝶, 等我睇下有無蜜蜂衫先

原帖由 poohbb_hk 於 08-10-7 22:43 發表
我約好早呀 8:30~~
係呢..係咪老師收起了"黃色字卡"?
我問瑤瑤佢話係...不過我都諗住明天都唔見就問 Miss Yau..

我已經買下一次生日會的主題...趁以家多 Halloween 買...hehehe...

到時佢會扮蝴蝶 ...好 ...

三set 字卡都有? 不過我唔記得問下我mammy 佢有無第二日又出現返?

本來瑤瑤話揀蜜蜂..但無晒stock la...我叫佢扮公主又話唔做公主...hehe...瑤瑤佢咁男仔頭..扮極都唔似la...haha

醒目開學勳章

睇瑤瑤既相一d都唔男仔頭喎, 好girl好cute呀!!
d字咭搵到未呀?

原帖由 poohbb_hk 於 08-10-10 01:12 發表
三set 字卡都有? 不過我唔記得問下我mammy 佢有無第二日又出現返?

本來瑤瑤話揀蜜蜂..但無晒stock la...我叫佢扮公主又話唔做公主...hehe...瑤瑤佢咁男仔頭..扮極都唔似la...haha ...

第二日有la..原來唔洗拎返學校o架...
等我哋日日拎添...
果日瑤瑤跳coby dance..我就一個人等咗成個鐘..
不過佢學完好開心..比佢多d 機會同小朋友玩吓..
haha..我下次要諗定節目等佢..

我啱啱發現..屋企上 和公司上的BK 大頭照係唔同o既...??
你平時見係咪瑤瑤束孖辮的相?

醒目開學勳章

我見到瑤瑤張相唔係束孖辮架, 係V字手.
係呀, 我都係家長會先知道原來唔洗日日帶D字咭架,
我地都係日日放O係書包入面, 攪到勁重.
聽到瑤瑤跳舞好開心, 我都好想囝囝跳呀,
睇下下期有無位先??你有無寫BLOG架??

原帖由 poohbb_hk 於 08-10-14 13:06 發表
我啱啱發現..屋企上 和公司上的BK 大頭照係唔同o既...??
你平時見係咪瑤瑤束孖辮的相?

依家唔識轉相..岩岩轉孖辮相...唔知得唔得...
我無寫 BK Blog, 不過msn 有寫開...

醒目開學勳章

睇到轉瑤瑤既孖辮相喇, 你成功
我用 YAHOO 寫Blog架,  O係msn 寫有無得放相架??
我PM咗我個MSN俾你呀.

我add了你 la...
msn 個 blog 都能放相的!
BK 轉了新系統..轉張相也轉了好多次先成功!
原來瑤瑤同你仔仔係唔同坐~
果日家長日我見到你仔仔個名貼o係張..
瑤瑤係坐佢後面的那張..

醒目開學勳章

係呀, 我囝囝係飛機組架, 佢話瑤瑤係輪船組喎,
唔知係唔係呢??
我果日又係見MISS邱, 我比較LIKE佢, 佢好似經驗好D.
果日同佢傾, 我發覺佢已經好熟識我囝囝既性格喇,
即刻佢真係幾好幾用心.

原帖由 poohbb_hk 於 08-10-16 00:16 發表
我add了你 la...
msn 個 blog 都能放相的!
BK 轉了新系統..轉張相也轉了好多次先成功!
原來瑤瑤同你仔仔係唔同坐~
果日家長日我見到你仔仔個名貼o係張..
瑤瑤係坐佢後面的那張.. ...

等瑤瑤返屋企我再問佢先?
你仔仔咩月份出世ga ?
瑤瑤星期六先3歲! 真係唔經唔覺...
係呀!我都覺得 miss yau 有經驗...
touchwood 之前瑤瑤學前班d 老師都好有經驗!
係呢你諗小一想讀邊間未?! 我每次諗呢樣野就傷神...
我心目中有好幾間..但又怕唔夠人爭...我地無信仰..得15分..好頭痛!!:-|

醒目開學勳章

我囝囝係12月31日出世
瑤瑤:生日快樂呀!!!!身體健康!!
我都係諗到頭都大呀, 因為佢係細仔, 我有諗過
搵間好d既幼稚園俾佢重讀k1, 但係老公話阿囝讀
得好地地唔好轉, 我地又係得果15分, 又係細仔細女
真係好怕唔夠人地黎呀

原帖由 poohbb_hk 於 08-10-16 21:33 發表
等瑤瑤返屋企我再問佢先?
你仔仔咩月份出世ga ?
瑤瑤星期六先3歲! 真係唔經唔覺...
係呀!我都覺得 miss yau 有經驗...
touchwood 之前瑤瑤學前班d 老師都好有經驗!
係呢你諗小一想讀邊間未?! 我每次諗呢 ...

首先多謝晒先!我地連續慶祝三日...好累呢~
嘩!咁好除夕出世! 你男仔來說識講好多野la!
我問瑤瑤..佢話佢係汽車組...話有飛機組,輪船組和巴士組...d 名好好笑 hehe...

你係咪全職媽媽或是要工作?

醒目開學勳章

瑤瑤係汽車組架, 我第一日問阿囝又話係輪船組,
跟住問佢又話係巴士組同汽車組, 我估佢跟本就唔知,
俾佢激C  .............
你地去咗邊慶祝呀?? 一定玩得好開心喇!!
我囝囝講野都係近幾個月返咗學先進步咗,
但係佢理解能力只係一般.
我係全職媽媽,要24小時ON CALL, 慘過以前返工

原帖由 poohbb_hk 於 08-10-20 23:04 發表
首先多謝晒先!我地連續慶祝三日...好累呢~
嘩!咁好除夕出世! 你男仔來說識講好多野la!
我問瑤瑤..佢話佢係汽車組...話有飛機組,輪船組和巴士組...d 名好好笑 hehe...

你係咪全職媽媽或是要工作? ...

我地分o左3日..第一日我媽咪屋企!正日就自己一家三口去o左迪士尼...不過都好多人..可能星期六la~~第三日就我老公屋企人慶祝.. 好累呢~~~

呢度傾傾得返我同你添...
‹ 上一主題|下一主題