用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: edea
go

G2 Corner [複製鏈接]

hi ngkf,
Bella爸, 好多謝你地十分積極攪呢個party. 當我老公知道後, 佢話幾忙都要幫吓手, 所以佢會幫手影相.

原文章由 ngkf 於 07-12-5 12:05 AM 發表
Hi edea

可能我記錯231都幾似237 . 當日都無乜時間睇佢地D課室. 因為得7分鐘時間見老師.

個party 係自發攪既. 而家仲要搵家長做義工,有時間可以一同幫手同講o下仔女經啦! ...

王國長老

今朝曹校長入課室,先係元元熱情咁擁抱曹校長, 曹校長好開心,佢話仲有一個好嗲既, 我就知係Cherrie , 果然曹校長下一個就叫Cherrie, Cherrie又係開開心心咁同曹校長來個big hug.

天使般可愛既小臉, 純潔既笑容, 真係令人忘憂:)

囡囡話,尋日小螞蟻教授有黎探佢地:loveliness:

王國長老

christmas party

15號朝早小墨魚會去德福唱歌,我驚趕唔到黎做義工, 如果妳地知幾點開始做decoration, 麻煩話一話我知好嗎, 如果趕到我都想早d黎幫手.

Hi edea,

我個朝都會去德福..做唔到decoration 到時都可以同D小朋友一同玩和維持秩序.

Hi Mandy
有人影相當然好啦. Cherry 爸套gear 都非常 pro!

有興趣都可以reply Ivy 個e-mail

佢地應該玩得好開心同"謝"

Hi

我係1B 班家長呀, 你地班攪Christmas Party, 我地班又想攪呀, 有咩好介紹呀?

原文章由 edea 於 07-12-3 09:17 發表
Bella爸, 我係Henrietta媽咪, nice to see you here! 1A班上呢度既除左我仲有元元媽咪同Cherrie媽咪, 有時d仔女抄漏功課上黎問下都幾好

中生:
我地班15號開Christmas  Party, 好期待呀! 你地有冇搞? ...

Hi edea, Mandy and Annie

今晚睇完個場,都好大好正. 個場會係1:45會交比我地用. 所以有時間的話可以在o個個時間去到. D小朋友可以係出面會所玩玩.

一定有好多事情要大家一同幫手! Thx.

王國長老

原文章由 snowball 於 07-12-6 16:07 發表
Hi

我係1B 班家長呀, 你地班攪Christmas Party, 我地班又想攪呀, 有咩好介紹呀?

我地去會所開party, 有d小朋友會出黎表演 大家食下野玩下, 一班家長見多d幾開心架!

王國長老

原文章由 ngkf 於 07-12-7 21:34 發表
Hi edea, Mandy and Annie

今晚睇完個場,都好大好正. 個場會係1:45會交比我地用. 所以有時間的話可以在o個個時間去到. D小朋友可以係出面會所玩玩.

一定有好多事情要大家一同幫手! Thx. ...

咁我地去完德福就過去會所,盡快黎幫手! :loveliness:

好似一開始會唱番朝早唱個兩首聖誕歌 warm up 一o下...
仲有個神秘活動比佢地(可能Cary 之前有提)

不過15Dec 可能係好日子, 佢地分分鍾由朝玩到晚, 夜晚仲要做冬tim. 不過我無係佢地面前提太多. 廢事佢地未出發先興奮.

We will also organize party for all 1B bear bear on Dec
30!  

原文章由 ngkf 於 07-12-10 23:08 發表
好似一開始會唱番朝早唱個兩首聖誕歌 warm up 一o下...
仲有個神秘活動比佢地(可能Cary 之前有提)

不過15Dec 可能係好日子, 佢地分分鍾由朝玩到晚, 夜晚仲要做冬tim. 不過我無係佢地面前提太多. 廢事佢地未出發先 ...

王國長老

原文章由 snowball 於 07-12-12 11:07 發表
We will also organize party for all 1B bear bear on Dec
30!  

今次開party我都幫不上忙,連買禮物也今天才準備好 不過就好開心買到一樣又靚又實用既野俾小朋友,相信佢地都會鍾意.

搞一個party要用好多時間心機, 希望你地1B班都會玩得好開心啦!我地聽日就舉行party啦! 1A家長明日見啦!

王國長老

1A party

今日真係玩得好開心呀! 大人小朋友都咁!開心!

呢個club house真係好好, 地方又大又多野岩小朋友玩, 難怪小朋友都唔捨得走呢!!!

仲有真係辛苦晒一班家長幫手organise個party, 唔係我地都唔可以咁開心。 辛苦晒。

王國長老

發達啦, 星期五又開party, 真係開心!

尋日周老師sick leave, 唔知係唔係條頸影響...今朝都見Mrs. Poon戴左口罩.

btw, 你地有機會經過校舍大堂,睇下小朋友d作品丫, 我今朝都見到囡囡既聖誕畫掛左出黎.:

王國長老

頭先睇個女功課, 睇到作句第三句, 笑死我:

王國長老

今朝小墨魚起床後,我問佢點解咁寫, 原來佢意思係垃圾食物 上堂前改番

多謝元元聖誕咭, 小墨魚仲未寫呢!

edea,

小墨魚好可愛 有創作力, 哈哈, 我都喜愛吃垃圾食物o架!!! haha.
btw, dec 21 x'mas party, 我去唔倒呀!! :cry: 希望你地玩得開心d啦!!! :  Merry Christmas!!!

原文章由 edea 於 07-12-18 11:26 PM 發表
頭先睇個女功課, 睇到作句第三句, 笑死我:

王國長老

原文章由 mandy_ng_bb 於 07-12-19 23:56 發表
edea,

小墨魚好可愛 有創作力, 哈哈, 我都喜愛吃垃圾食物o架!!! haha.
btw, dec 21 x'mas party, 我去唔倒呀!! :cry: 希望你地玩得開心d啦!!! :  Merry Christmas!!!

...

我都去唔到, 今年d假放晒啦, 唯有老公同囡囡去.

我都祝大家聖誕快樂!

王國長老

今日係一班小可愛打針既日子,今朝佢地都講緊自己會唔會驚, 瑤瑤話佢會驚,Cherrie話唔驚, 頭先我問小墨魚, 瑤瑤真係喊得好大聲 真係可憐. Cherrie都喊左少少, 小墨魚話有男同學都喊出黎.

其實幾個禮拜前小墨魚急性肚痛,去浸會睇急症時都打左枝針, 當時佢都喊出黎,今日唔知係咪有好多同學壯膽就冇喊. 小墨魚話元元打完仲笑左出黎

打針

元元話, 她教小墨魚, 打針的時候深呼吸三下之後就會舒服一點了.

小墨魚打針的時候佢還向小墨魚單眼添.

原文章由 edea 於 08-1-4 17:49 發表
今日係一班小可愛打針既日子,今朝佢地都講緊自己會唔會驚, 瑤瑤話佢會驚,Cherrie話唔驚, 頭先我問小墨魚, 瑤瑤真係喊得好大聲 真係可憐. Cherrie都喊左少少, 小墨魚話有男同學都喊出黎.

其實幾個禮拜前小墨魚 ...

王國長老

今日好多小朋友都做左"暖蛋黨", 元元戴住手襪都唔想除 傻豬元元好鍾意對手襪 Cherrie就俾我睇媽媽既溫暖牌頸巾, 仲好細心咁摺好
‹ 上一主題|下一主題