用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 一月喇,培正係咪就快開彩?
樓主: tsznok
go

一月喇,培正係咪就快開彩? [複製鏈接]

Re: 一月喇,培正係咪就快開彩?

i don't know.  just got the letter....

zoechan2005
我諗我同你差唔多遠路程
我家住屯門, 仔仔都係讀下午班, 都要at least 一小時車程
如果一點幾返學, 預咗十一點幾食lunch, 再帶佢返學
或者間中係旺角同佢食lunch啦
學校有茶點, 放學四點幾再佢食tea, 都應該ok
都有俾人話我住屯門咁遠, 何苦要帶個仔到咁遠返學
但我o既看法是, 香港地, 有幾大, 幾多人咪又係千里迢迢由新界北到港島區返工
最重要係入到一個心儀的好學校, 為他的前途著想....
遠一點又何妨 !

zoechan2005
我路過搭咀   
我都係住北區ga..所以知你講果間係邊間,佢唔收我仔仔呀    得隔離果間收我仔仔pm...而我仔仔係細仔黎...無得in培正 :cry:  :cry:
我都有同你同樣問題....不過我就報民生...意外地收咗   
最矛盾係佢收我仔仔上午班...而家我淨係希望半年內可以搬得成....唔係就要阿仔搭長途車一段時間lu :cry:  :cry:    

Monkeyma:
我之前問過94825137陳叔叔保姆
去粉嶺$1200

醒目開學勳章

Hi 金毛B媽,

我都等緊收工睇派彩

另外我想問已經收左妳地仔仔囡囡既媽咪, 妳地係咪教徒黎架

ms0665 道:
你就好啦!可以搬!我好難搬。如果你係我,你會點揀?但我都有其他顧慮!
好無奈!

其實我對培正印象好好ga...可惜我仔仔係細仔唔收
本來都會打算比佢出年再試...但係民生收咗好似無謂咁做...
講真我係你都會好頭痛...你粉嶺收果間係好好..好多人恨
如果收我都會諗到爆 :idea:  :idea: why你唔搬得
樓換樓or住公屋睇吓有無調遷或買居屋low...一定有得諗ge....因為一直讀上去十幾年咁搭車法人都癲...幾個字車程就ok je       
zoechan2005 寫道:
ms0665 道:
你就好啦!可以搬!我好難搬。如果你係我,你會點揀?但我都有其他顧慮!
好無奈!

hello 龍婆

好耐無見呀, 你琴日又唔出黎

如果佢地可以一齊讀書就好喇, 你個囡囡點呀, 哥哥有無"合"佢呀    
教育王國以外之相冊連結已被刪除

ms0665:
我喺粉嶺工作,老爺亦住粉嶺,又有個細b~1歲,宜家剛有咗第三個b,前日先知,預產期係9月,都係想生。所以搬又怕太重負擔,我宜家住私人樓,有靚view,但在九龍同等size會仲貴,但深知粉嶺中小學唔得,所以好予盾,可能等大女讀埋幼稚園再算。但讀私校小學x3都幾辛苦,唔係貪直升小學就唔駛讀培正。
我有個朋友個女讀民生,佢話無太大特色,讀落覺得唔係想像中禁好,佢下年會轉校,你再留意吓!

醒目開學勳章

金毛B媽 寫道:
hello 龍婆

如果佢地可以一齊讀書就好喇, 你個囡囡點呀, 哥哥有無"合"佢呀    

因為我無車都頗麻煩 呵呵, 宜家係"合"返轉頭
如果可以做埋同學就好喇, 我諗住一收工就"飛的"返去

C啦! 我好似真係write off 左o甘 你地講出左result 我都無心急想返去睇。

睇o黎我己經打定輸數lu!

好開心培正收左我個仔,上午班,其實我都打定輸數,
我個仔幾怕羞,民生都唔收佢,我以為培正更加無機會.
而家真係好開心.

下....."合"返轉頭, 女仔真係堅 d 呀, 我個囡都係好惡架, 我相信好快佢就"合"阿哥架喇

龍婆 寫道:
[quote]
金毛B媽 寫道:
hello 龍婆

因為我無車都頗麻煩 呵呵, 宜家係"合"返轉頭
如果可以做埋同學就好喇, 我諗住一收工就"飛的"返去 [/quote]
教育王國以外之相冊連結已被刪除

zoechan,

Thank you, but  陳叔叔唔做元朗

Monkeyma:
我之前問過94825137陳叔叔保姆
去粉嶺$1200

zoechan2005
我都有睇到今年民生k1 topic同埋留意到今年情況無咁踴躍...都有d擔心low     
其實北區係有好既中小學...不過無一條龍...每隔一段時間又要同小朋友一齊搏過...依家淨係幼稚園大家咁傷腦筋...目的都係想小朋友將來可以入到好的中小學...
基本上只要佢上學開心...小學..中學又唔係咁差ge學校我覺得ok la...我唔敢太高要求...唔想自己同個仔都辛苦
所以我好大程度會比佢出黎讀
ms0665:
我喺粉嶺工作,老爺亦住粉嶺,又有個細b~1歲,宜家剛有咗第三個b,前日先知,預產期係9月,都係想生。所以搬又怕太重負擔,我宜家住私人樓,有靚view,但在九龍同等size會仲貴,但深知粉嶺中小學唔得,所以好予盾,可能等大女讀埋幼稚園再算。但讀私校小學x3都幾辛苦,唔係貪直升小學就唔駛讀培正。
我有個朋友個女讀民生,佢話無太大特色,讀落覺得唔係想像中禁好,佢下年會轉校,你再留意吓!

ms0665,
我已決定唔讀培正!如果我得一個b,我一定讀培正!

咁你又係辛苦咗d.....收你小朋友果間係北區係top 1
我恨到口水流呀       
我識既小朋友個個都讀得好開心...茶點好正ga           
ms0665,
我已決定唔讀培正!如果我得一個b,我一定讀培正!

zoechan2005
你都好勤力吓bor.... 4yr抱3         

好心急返屋企睇信     
[size=medium]
遇亨通的日子,你當喜樂;
遭患難的日子,你當思想。
因為  神使這兩樣並列,
為的是叫人查不出身後有甚麼事。
傳道書7:14
‹ 上一主題|下一主題