用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 小一結果-衰左既過黎吹下水啦(放鬆下) ...
樓主: iloveyoub4
go

小一結果-衰左既過黎吹下水啦(放鬆下) [複製鏈接]

Re: 小一結果-衰左既過黎吹下水啦(放鬆下)

htcmama 寫道:
我唔會係屋企人面前唔開心嘅, 只能怪自己無運. 算啦, 我諗遲d無嘢架喇.有你地同我傾吓, 好好多.

好快無事架喇, 第 1 round 真係睇彩數, 香港大把學位, 唔好擔心, 或者第 2 round 會收返你呢.........

真係希望在明天嗎

KSY

後備???即係點???係唔係學校出左信比你話唔收,但信中講明如果有人唔去註冊就你補上??

[quote]
KSY 寫道:
唔得,不過係後備,睇

iloveyoub4
系呀!如果大家第二輪抽獎都中就好la,我地可以响bk開過新兆強topic再talk過。你睇我想得幾長遠,真係傻傻地。    我唔中都好大獲,我女12月出世,驚扣門都冇人要。[quote]
iloveyoub4 寫道:
katiekma

兆強好多人報啊,呢板都有幾個啦 (我都係)

[quote]
katiekma 寫道:
我報德田兆強,我得10分,因亞哥讀c校,我無訓唔

我都係諗住食食食........
sandylaw

哈哈哈哈,我要狂食tim呀   

[quote]
sandylaw 寫道

放鬆些,lunch去食個甜品大餐令自己開心些吧
[/quote]

katiekma

唔洗驚,我地約定啦,出年6月開過topic啦   

MrsWong:

You need to go to Ying Wa Primary School to check the result. There is no result shown on the school's website.

輪入李局長個名黎打佢發洩吧

今日真係無胃口呀, 連份早餐都食唔晒. 等間lunch都要出去行吓, 散吓d悶氣先.

醒目開學勳章

後備係AH!係學校個取錄名單到寫住後備生名單,講明如果有人唔去註冊就依次序補上(total有15名後生)

[quote]
KSY

後備???即係點???係唔係學校出左信比你話唔收,但信中講明如果有人唔去註冊就你補上??

[quote]
KSY 寫道:
唔得,不過係後備,睇

yinmandy 寫道:
我都係諗住食食食........[quote]
sandylaw

哈哈哈哈,我要狂食tim呀   

[quote]
sandylaw 寫道

放鬆些,lunch去食個甜品大餐令自己開心些吧
[/quote][/quote]
me too,當係

啱, 其實現今小朋友已經很叻, 可以表現到自己的質素, 學校想收合適的學生, 家長想子女入讀心儀小學, 學生水平不會有太大參差, 為何不可自行投考, 而要以抽籤方法來決定

dondon816 寫道:
我都係咁話,靠小朋友的能力來定,唔應該靠運氣電腦來話事.

其實應該取消派位, 我都唔知派位有咩好處,點解我地子女既命運要由電腦決定呢?應該好似幼稚園咁,想讀就去面試,咁樣對學校又公平,家長亦公平,資質好既當然應該讀好既學校啦,同一水平既又可以因應程度黎教授,咁樣就唔會有些"高不成低不就"既學生,唔湯唔水
[/quote]

我上油塘基顯個網都有十幾個後備位,我以為如果有人棄權,這些位留來6月扣門用tim,咁咪無law,又小左的机會。[quote]
KSY 寫道:
後備係AH!係學校個取錄名單到寫住後備生名單,講明如果有人唔去註冊就依次序補上(total有15名後生)

[quote]
KSY

[quote]
KSY 寫道:
唔得,不過係後備,睇

15 marks, no offer !

Out of expectation, CCC Kei Wai only have less than 10 seats for 15 point.

katiekma

12月出世,驚扣門都冇人要。

咩唔大鑊架咩??

你真攪笑!

我已自行做了一人形公仔發洩....... 哈哈  
有了你頓覺增加風趣﹐我每日每天都想見你﹐ 那懼風與雨﹐那懼怕行雷﹐見少一秒都空虛

醒目開學勳章

我都唔知後備既意思係唔係for第一round only,定係到大抽獎時都係available

[quote]
katiekma 寫道:
我上油塘基顯個網都有十幾個後備位,我以為如果有人棄權,這些位留來6月扣門用tim,咁咪無law,又小左的机會

KSY

我報果間無d咁既野呀    ,你都好啦仲有希望

[quote]
KSY 寫道:

[quote]
KSY

[quote]
KSY 寫道:
唔得,不過係後備,睇

咦乜有後備呢樣野架    係唔係間間都有架 ,
我報嗰間好似無既 ?

hehe ... 我都係 入唔到呀 , 不過唔緊要la , 仲
有2nd round 麻(by luck) , 1st round 都係計
分既啫 (唔夠分無計la), 完全唔駛唔開心喎, 真
係想入到 靠實力一定得, 加油呀 ... 一齊繼續努
力 ...
[img align=right]http://home.so-net.net.tw/pennywu6699/images/19text/A10-024.gif[/img]

醒目開學勳章

其實第一round衰左可唔可以扣門架

醒目開學勳章

其實第一round衰左可唔可以扣門架
‹ 上一主題|下一主題