用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 怎樣可以加入童軍?
樓主: wendy_
go

怎樣可以加入童軍? [複製鏈接]

Re: 怎樣可以加入童軍?

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

shanjun:
    在社區中心報名加入童軍,通常要等幾耐?我仔仔12月份夠7years啦!今天去問就話要等好耐,但是唔知多久呢?
請問你知道嗎?thanks!

★☆★◇◆◇☆^o^☆★☆◇◆◇☆★☆◆◇☆
.﹒☆‧°☆∴°﹒°.﹒‧°∴°☆...﹒‧°∴☆
   ╭╯╰╮﹒☆☆°.﹒☆‧°∴°﹒°☆.‧°∴°∴
︱☆★︱把這罐星砂送給你們☆.﹒☆°‧°∴°﹒☆°
︱★☆︱裝滿這滿滿的祝福‧°∴☆.‧°☆..°
  ╰-----╯.﹒☆‧°☆∴°﹒°.﹒∴°﹒☆‧°∴☆

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

Hi shanjun,

I want to know that what different between 香港中華基督教青年會童軍及女童軍聯會委員會 and other group of scout.
Thanks!

簽名被屏蔽

shanjun:
      我囝囝係報入幼童軍ga!是不是一定要夠7years半先可以入幼童軍?

引文:
--------------------------------------------------------
wendy_ , 每個旅團行政與輪侯名單數量不同,此故,各旅情況不一,囝囝是否報入幼童軍 ?

引文:
--------------------------------------------------------------------------------

wendy_ 寫道: shanjun: 在社區中心報名加入童軍,通常要等幾耐? 我仔仔12月份夠7years啦! 今天去問就話要等好耐,但是唔知多久呢? 請問你知道嗎?thanks!

★☆★◇◆◇☆^o^☆★☆◇◆◇☆★☆◆◇☆
.﹒☆‧°☆∴°﹒°.﹒‧°∴°☆...﹒‧°∴☆
   ╭╯╰╮﹒☆☆°.﹒☆‧°∴°﹒°☆.‧°∴°∴
︱☆★︱把這罐星砂送給你們☆.﹒☆°‧°∴°﹒☆°
︱★☆︱裝滿這滿滿的祝福‧°∴☆.‧°☆..°
  ╰-----╯.﹒☆‧°☆∴°﹒°.﹒∴°﹒☆‧°∴☆

簽名被屏蔽

Hi shanjun,

Thanks for your reply. I have another question.

At the beginning, if my daughter joined to 57th scout, after she wants to join the sea scout (11th group) when she is 11 years old. How can we do? Can she change the group? Thanks

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

我個女0個旅呢個sunday去電訊日啦,有無邊個小朋友都係會去架.另11月係未有個大會操架,係未全港既童軍都會參加定只係d旅團自己選擇參吾參加呢?

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

shanjun :

我囡囡今年5歲, 想她參加小童軍, 在你之前留言中,找到屯門一些旅團, 想參加以下一旅, 請問我怎樣去聯絡同參加.   而且, 我囡囡幼兒園沒有這些活動, 是否一定要參加類似以下的公開組織團隊? thanks!

工聯會新界西辦事處-大興辦事處

簽名被屏蔽
‹ 上一主題|下一主題