用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 和富慈善基金李宗德小學 李宗德 _ 龍仔龍女開學喇 !
樓主: 家熹媽咪
go

李宗德 _ 龍仔龍女開學喇 ! [複製鏈接]

Re: 李宗德 _ 龍仔龍女開學喇 !

MicIp 寫道:
我是1B班葉悠然的家長Michael,同各位報到,請多多指教。

家熹媽咪 寫道:
[size=large]Update Class List

★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆

【1A 班】
[size=medium] patee ※ 李柏誼
[size=medium] Sammi_Mami ※ 王茜美
[size=small]㊣▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂ ㊣
【1B 班】
[size=medium] Kiu36 ※ 莫凌
[size=medium] MicIp ※ 葉悠然

[size=small]
▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂㊣

【1C 班】
[size=medium] 家熹媽咪 ※ 朱家熹
[size=medium] Jacky ※ 曾悅廷
[size=medium] APPLE媽 ※ 梁安彤
[size=medium] 830mama ※ 馬柏熙
[size=medium] connie3803 ※ 高熙彤
[size=medium] Big-pig ※ 容悅童
[size=small]㊣▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂㊣
【1D 班】
[size=medium] BrianMami ※ 陳日謙
[size=medium] Janice ※ 李依霖
[size=medium] SumSum媽咪 ※ 肅韻心 [size=small]
㊣▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂㊣

【1E 班】
[size=medium] Ceila ※ 陳紀晴
[size=medium] 煒良媽咪 ※ 陸煒良
[size=medium] CY.Carol  ※ 周曉昕
[size=medium] jj13e ※ 吳澤銘
[size=medium] Janis&Jimmy ※ 賴綽穎
[size=medium]

\

Janice:

我比左錢$20 & $ 50 熙彤交回學校,
用個袋仔庄住,所有通告都交晒返去.

家熹媽咪:

好開心熙彤同妳仔同班,我比左妳係bk張photo佢睇,
佢話認得佢.

另外好似有同學仔都係叫彤彤,唔知似唔似樣,大家可以做個friend.
其他P.1C同學仔你地好.

Janice 寫道:
各位,

今日亞囡已經收到學生健康服務 / 學童牙科保健服務的表格, 請問學生編組應該填什麼呢 ? 因為我地冇小一派位證喎

教統局學位分配組曾寄出一封有關你已接受李宗德06/07之小一學位信, 內有小一入學申請編號

煒良媽咪 寫道:
[quote]
Janice 寫道:
各位,

今日亞囡已經收到學生健康服務 / 學童牙科保健服務的表格, 請問學生編組應該填什麼呢 ? 因為我地冇小一派位證喎

教統局學位分配組曾寄出一封有關你已接受李宗德06/07之小一學位信, 內有小一入學申請編號 [/quote]

我沒有留底,點算?

煒良媽咪 '  Janice :

上面寫的是:派位證,我們都沒有。
我打過電話去問怎麼填:[size=medium]學生號碼
職員的答案是:留空。他說這是由學校提供的號碼.

JJ13E:

你有冇填寫過小一入學申請表(自行) 內也有小一入學申請編號

MicIp 寫道:
我是1B班葉悠然的家長Michael,同各位報到,請多多指教。

michael , 你好嘛 ! 歡迎你加入呀 !
朱家有個小豬B,人人叫佢做家熹!
【醒世文】- 頭四句父母不親誰是親  不重父母重何人  你若重他十六兩  後代兒孫還一斤 千兩黃金萬兩銀  有錢難買父娘身  在堂父母百年稀  生時不孝死後悲

SumSum媽咪 寫道:
唔該晒呀家熹媽咪,你地話有幾個好熟的媽咪傾偈,可能就係我,我女女同佢同學的媽咪啦,我地坐左邊第三行第三,四,五,六,七個位,因為佢學校有七個小朋友入李宗德,我地都算幾熟架啦,不過,我個女冇舊同學仔同佢同班哩!

sum媽 :

好攪笑 , 我個仔係咁撩後面個女仔 , 唔知係咪你地 , 佢又單眼又"盛" , 你有冇印象 ? 有個肥仔係咁望向後面 !!!
【醒世文】- 頭四句父母不親誰是親  不重父母重何人  你若重他十六兩  後代兒孫還一斤 千兩黃金萬兩銀  有錢難買父娘身  在堂父母百年稀  生時不孝死後悲

Janice 寫道:
家熹媽咪,

SORRY, 我打錯字呀, 其實我想問$50係吾係家長會費用 and 冇表格

我未入錢呀 ! 不過今日問咗人喇 ! 原來係家教會每年既年費 , 呢個好似係一定要比係費用呀 ! 係第日用黎攪活動 , 同埋支持個會既費用 , 唔知有冇媽咪有補充或者修改呢 ?

我聽日會入返錢架喇 !

JJ13E 寫道:
   [quote]
MicIp 寫道:

[/quote]

唔該晒JJ 幫手UPDATE呀 !

connie3803 寫道:
家熹媽咪:

好開心熙彤同妳仔同班,我比左妳係bk張photo佢睇,
佢話認得佢.

另外好似有同學仔都係叫彤彤,唔知似唔似樣,大家可以做個friend.
其他P.1C同學仔你地好.

CONNIE :

咁好嘢 ! 我今日又問家熹 , 佢有冇識倒新同學 ? 佢話有一個 , 唉 ~~ 佢咁既進度 , 好可能要成個月先識得晒全班同學 !

Janice 寫道:
各位,

我都諗咗成晚 , 但最後都冇填呀 ! 因為 , 聽另一個媽咪話 , 我地冇小一派位 , 所以冇果個NO架 !!

煒良媽咪 寫道:
教統局學位分配組曾寄出一封有關你已接受李宗德06/07之小一學位信, 內有小一入學申請編號

死喇 .... 份野唔知去左邊添 ! 我唔記得有冇收過呀 !??

Janice 寫道:
JJ,

不如你明天試吓問學校 OR 打電話去教育統籌局學位分配組(小一入學) 查詢 (TEL: 2832 700 / 2832 7740)

嘩 ... 果然係做倒野呀 ! 好 , 我都聽日打去問吓先 !

JJ13E 寫道:
煒良媽咪 '  Janice :

上面寫的是:派位證,我們都沒有。
我打過電話去問怎麼填:[size=medium]學生號碼
職員的答案是:留空。他說這是由學校提供的號碼.

JJ你都好快手呀 ! 哈哈 ~

connie3803 :
      1E所欠的今天都已派齊,如還有欠的話建議你寫手冊追蹤。

家熹媽咪:
       多謝讚賞!其實我是3: 00   PM打的。

煒良媽咪
煒良媽咪 寫道:
JJ13E:

你有冇填寫過小一入學申請表(自行) 內也有小一入學申請編號

有,但收到李宗德錄取通知後它就不見了!

hi,connie8303:

我個女叫梁安彤呀!都係P.lC班嘅同學仔嚟架!

JJ13E 寫道:

家熹媽咪:
       多謝讚賞!其實我是3: 00   PM打的。

哈 ~~~ 幾點打都唔重要 , 事實你真係做倒野 ! ^^ 你個仔點呀 , 有冇咩講呀今日 !
‹ 上一主題|下一主題